4/12/17

Ο ρόλος των πρακτόρων στην Ιστορία και η ανακωχή του 1940 που δεν έγινε

Στις 30 Νοεμβρίου 1940, μετά την κατάληψη της Κορυτσάς και του Πόγραδετς,
ο Μουσολίνι συγκάλεσε Υπουργικό Συμβούλιο , εξήγησε στους απληροφόρητους, ακόμη και τότε υπουργούς του, την κατάσταση στο ελληνικό μέτωπο, και ανέλαβε την ευθύνη για την καταστροφή.

Στις 3 Δεκεμβρίου, ο στρατηγός Σοντού υπέβαλε στον Ντούτσε έκθεση που ανέλυε το πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση του 26ου Σώματος Στρατού, υπογράμμιζε την αδυναμία αντιστροφής της κατάστασης και παρακαλούσε για «πολιτική λύση».

Ο πράκτορας των Άγγλων Τσιάνο που έκανε ότι μπορούσε για να προκληθεί ο πόλεμος με την Ελλάδα στο ημερολόγιο του, έγραψε:

«Ο Μουσολίνι με κάλεσε στο Παλάτσο Βενέτσια . Τον βρήκα κουρασμένο όσο ποτέ άλλοτε. «Κάθε άνθρωπος διαπράττει ένα μοιραίο σφάλμα στη ζωή του. Εγώ το διέπραξα όταν πίστεψα σε όσα μου έλεγε ο στρατηγός Πράσκα. Πώς να το είχα αποφύγει όταν ο άνθρωπος αυτός φαινόταν τόσο βέβαιος για τον εαυτό του;. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, μου είπε. Πρέπει να ζητήσουμε μέσω Χίτλερ εκεχειρία». Αδύνατον, του απάντησα. Οι Έλληνες θα θέσουν ως πρώτο όρο την προσωπική εγγύηση του Φύρερ ότι δεν θα ενεργήσουμε ποτέ πλέον εναντίον τους. Προτιμώ να τινάξω τα μυαλά μου παρά να τηλεφωνήσω στον Ρίμπεντροπ . … Εκείνο το οποίο έχει σήμερα σημασία είναι να αντέξουμε και να διατηρηθούμε στην Αλβανία. Ο χρόνος θα φέρει τη νίκη. Αν όμως ενδώσουμε, αυτό θα είναι το τέλος».

Προτιμώ να τινάξω τα μυαλά μου παρά να τηλεφωνήσω στον Ρίμπεντροπ . …, είπε ο πράκτορας.

Επομένως, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι και από την ιταλική πλευρά, η ανακωχή με γερμανική μεσολάβηση, ήταν απόλυτα εφικτή, μετά την κατάληψη της Πρεμετής και του Πόγραδετς. Από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά.

Σπυρίδων Χατζάρας

12 σχόλια:

Τα Παιδιά απ τα ψηλά βουνά είπε...

Ειναι γνωστο σε ολη την οικουμενη πια, (και δη στους ενλογους ανθρωπους που θελουν να ξεστραβωθουν-οχι σαν κατι εμμονικα γατακια ...με ερωτηματα του τυπου"πες μου Χατζαρα....που το ξερεις οτι ο Αρης εβγαζε τις καποτες κλανωντας-μετα συγχωρησεως κιολας...) πριν τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο ακομη, οτι ο Τσιανο, ηταν Ο ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΩΝ Βρετανων. Ο δε Χιτλερ οταν ηθελε να "πληροφορηθουν κατι" οι Εγγλεζοι το ελεγε εμπιστευτικα στον Τσιανο... οπως ευστοχως σημειωνει και σε σχολιο φωτογραφιας στο βιβλιο του "Ο πολεμος του Χιτλερ" ο πραγματικα μεγαλος Βρετανος ιστορικος David Irving

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε και το ξαναλέμε. Την ανακωχή την ήθελαν οι Εγγλέζοι και την ευνοούσαν. Δεν την ήθελαν οι Αμερικάνοι και τη σαμποτάριζαν. Γι' αυτό και μία μόνο μέρα μετά τη συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο Ντόνοβαν, - ο οποίος απέτυχε να τον μεταπείσει και να τον σύρει στα νερά του -, έφαγαν τον αγγλόδουλο Μεταξά, που είχε πάρει γραμμή από τα αφεντικά του να συμφωνήσει.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος Τρί Δεκ 05, 03:22:00 μ.μ.
Οι Αμερικάνοι δεν είχαν πραγματική εξουσία στην Ελλάδα πριν από το τέλος του πολέμου το '45. Καθόριζαν τις εξελίξεις ιδίως από το '46 που αγόρασαν τα δάνεια της Αγγλίας και έστειλαν τον στρατηγό Βαν Φλητ. Η μόνη γνωστή παρέμβασή τους πριν από το '45 ήταν τον χειμώνα του 41-42 με την μεγάλη πείνα, όταν ο αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός ζήτησε από τον Ρούζβελτ να πείσει τους Άγγλους να παύσουν τον απάνθρωπο ναυτικό αποκλεισμό που έκαναν στην γερμανοκρατούμενη Ελλάδα, κάτι που τελικά έγινε, αφού περισσότεροι από 200.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα.
Όσον αφορά τους ιταλούς πληροφοριοδότες των Άγγλων πέρα από τον Τσιάνο και ο ίδιος ο Μουσολίνι, στην αρχή τουλάχιστον της δημόσιας καριέρας του, ως σοσιαλιστής και αρχισυντάκτης της επίσημου οργάνου του ιταλικού σοσιαλιστικού κόμματος, της εφημερίδας Avanti, υπήρξε μισθοδοτούμενος πράκτορας της βρεττανικής ΜΙ5 (την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Guardian με τεκμηρίωση από από στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών που αποχαρακτηρίστηκαν-βλ. Μουσολίνι στην Βικιπέδια)

Τα Παιδιά απ τα ψηλά βουνά είπε...

Ειπατε και οχι ειπαμε ....για τον αγγλοδουλο Μεταξα....αγγλοδουλο ειναι το μουνι που σας πεταξε καθαρματα χαφιεδες γαμημενοι πρακτορες.Ζωα απαιδευτα μισανθρωποι μισελληνες

Ανώνυμος είπε...

Οποιοι και να εφαγαν τον Μεταξα,το γεγονος οτι "βγηκε απο τη μεση" το υπονοουν πολλοι ιστορικοι.
Αναφερονται τεσσερις διαφορετικες εκδοχες για τον "ξαφνικο" θανατο του Μεταξα-πριν αποβιβαστουν στον Πειραια οι Νεοζηλανδοι του Τσωρτσιλ:
1η) ο γιατρος του Μεταξα,Νικολαος Λιναρδος,δηλωσε "οξεια αμυγδαλιτιδα"
2η) ο νεοταξιτης Αγγλος ιστορικος συγγραφεας Αντονι Μπηβορ στο βιβλιο του Η μαχη της Κρητης,αναφερει "καρκινο του λαρυγγος"
3η) ο γαμπρος του Μεταξα ειπε στον αμερικανο διευθυντη του Near East Foundation για τα Βαλκανια,Λαιρντ Αρτσερ,οτι "πεθανε απο συνδυασμο διαβητη,εντερικων(μολυνση νεφρων) και γριπης,που οδηγησαν σε καρδιακη προσβολη" (Αρτσερ Λαιρντ-Βαλκανικο Ημερολογιο)
4) ο αξιωματικος Πληροφοριων της βρετανικης στρατιωτικης αποστολης στην Αθηνα,Στανλευ Κασσον,σημειωσε στην αναφορα του στην MI6,"...μετα απο εγχειρηση αμυγδαλων"

Στα Απομνημονευματα του,ενω αφιερωνει εκατονταδες σελιδες στα αφορουντα την Ελλαδα γεγονοτα του 1940-41,ο Τσωρτσιλ δεν αναφερει πουθενα το ονομα του Ιωαννη Μεταξα(ενω δε λειπουν εκτενεις αναφορες σε καθε ονομα με το οποιο εχουν ερθει σε επαφη οι Αγγλοι...).Μονο στη φραση "αυτοκτονησε ο Κορυζης που αντικατεστησε τον Μεταξα", ακουστηκε το ονομα.Σαν να ηταν ο τελευταιος τροχος της αμαξης.Δηλαδη,το ποιος ηταν ο Μεταξας και ποιος ο πρωθυπουργος που ειπε το ΟΧΙ δεν θα το μαθει ποτε ο ανυποπτος αναγνωστης των Πολεμικων αυτων Απομνημονευματων!

Ο Μεταξας πεθαινει στις 29 Ιανουαριου 1941.Οι Βρετανοι αρχιζουν τις αποβιβασεις στις 7 Φεβρουαριου 1941...

Ανώνυμος είπε...

Τζάμπα πάνε τα μνημόσυνα και τα μοιρολόγια του "υπαρχηγού" για τον συναγωνιστή Μπενίτο; Πράκτορας κι αυτός;

Ανώνυμος είπε...

Εσείς παίδες από τα ψηλά βουνά, που επίτηδες επαναφέρετε τις συκοφαντίες για τον Βελουχιώτη, απαντήστε μου σε μερικά απλά ερωτήματα:

1) Γνωρίζετε από την ιστορία κάποιον στρατιωτικό ηγέτη που να ήταν ομοφυλόφιλος και να είχε στρατιωτικές επιτυχίες; Άμα γνωρίζετε να μας τον υποδείξετε.

2) Γιατί ούτε ένας από όλους τους ανθρώπους που έζησαν από κοντά τον Βελουχιώτη δεν αναφέρει το παραμικρό για ομοφυλοφιλία; Η μοναδική επώνυμη αναφορά προέρχεται από το βιβλίο ενός Άγγλου αξιωματικού!

3) Γιατί πολιτικοί αντίπαλοι του Βελουχιώτη, όπως π.χ. ο υπαρχηγός του ΕΔΕΣ Κομνηνός Πυρομάγλου, ή ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, όχι μόνο δεν αναφέρουν τίποτα περί ομοφυλοφιλίας, αλλά μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον Βελουχιώτη;

4) Γνωρίζετε ότι στα αρχεία του Δήμου Λαμιέων υπάρχει ακόμη η ληξιαρχική πράξη γάμου του Βελουχιώτη (Αθανάσιου Κλάρα) με την Ειρήνη Λελέκου, μετέπειτα Ειρήνη Παππά;

5) Γνωρίζετε ότι ο Βελουχιώτης ως δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη είχε κατηγορήσει τον υπουργό της κυβέρνησης Βενιζέλου, Νικόλαο Αβραάμ, ως ομοφυλόφιλο και τον ανάγκασε να παραιτηθεί;

Τέλος, δεν περιμένω να προσκομίσετε κάποιες αποδείξεις για να στηρίξετε τη συκοφαντία σας, γιατί απλά δεν έχετε. Εγώ όμως σας προσκομίζω κάποια στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι μόνον ομοφυλόφιλος δεν ήταν...

Ανώνυμος είπε...

http://russia-insider.com/en/204-bombs-against-66-cities-us-drew-first-plan-nuke-russia-wwii-was-even-over/ri21820?ct=t(Russia_Insider_Daily_Headlines11_21_2014)&mc_cid=d38c6dfc19&mc_eid=7971c22b93

Russia Before WWII Was Even Over
When the two were still allies fighting Germany and Japan, the US was already drawing plans for bringing nuclear annihilation to a country which had just lost 27 million dead in the war.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος Τετ Δεκ 06, 05:18:00 π.μ.
Το πρόβλημα του Βελουχιώτη ήταν φανερό όχι μόνο στους Αγγλους οι οποίοι έγραψαν γι' αυτό (WILKINS,HAMSON,HAMILTON και άλλοι), αλλά και στους συντρόφους του (Δράκος, Γρηγορόπουλος, Κ. Δεσποτόπουλος που ήταν πολιτικος και νομικός σύμβουλος του Ε.Λ.Α.Σ), ο τελευταίος από τους οποίους δήλωσε στην Ελευθεροτυπία (11-2-1982):"Υπέφερε ακόμη και απο άλλα ειδικής φύσεως απωθημένα, δημιουργημένα απο οργανική ανεπάρκεια, για τα οποιά μου είχε μιλήσει ο ίδιος και τα οποία του προκαλούσαν αντισταθμική ψυχική αντίδραση.Και τότε φαίνεται οτι γινόταν επιθετικός , σκληρός και αδυσώπητος άνθρωπος".
Όσον αφορά τον γάμο με την Λελέκου-Παπά είναι προφανές κουκούλωμα του προβλήματος, γιατί την εποχή εκείνη αν ήσουν καπετάνιος και γκέυ θα σε έφτυναν όλοι και δεν θα σε ακολουθούσε κανείς και μπορεί να είχες και χειρότερα.
Σήμερα βέβαια (λόγω διαφοράς εποχών) το πρόβληματάκι αυτό τείνει να θεωρείται αρετή και να προβάλλεται στα γκέυ παρέιντ.

Τα Παιδιά απ τα ψηλά βουνά είπε...

Προς Ανωνυμο Συντροφον. Επειδη διατελουμεν εν υπηρεσια την σημερον, θα απαντησωμεν με τεκμηρια και στοιχεια το Σαββατο. Μετα τιμης Τα παιδια απ τα ψηλα βουνα.

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα φίλε σε τι παραλογισμούς οδηγείσαι προκειμένου να στηρίξεις την συκοφαντία κατά του Βελουχιώτη:

1) Λες ότι το έκρυβε! Και πόσο μπορεί κάποιος να κρύψει την ομοφυλοφιλία του, όταν είναι 3-4 χρόνια πάνω στα βουνά περιτριγυρισμένος από άνδρες;

2) Και πως είναι δυνατόν να τον αντελήφθησαν οι Άγγλοι που τον γνώρισαν ένα μικρό χρονικό διάστημα και οι άνδρες του δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτα;

3) Ο Δεσποτόπουλος που αναφέρεις, ομιλεί για ανικανότητα και όχι για ομοφυλοφιλία. Αυτός όμως ο ισχυρισμός περί ανικανότητος, μπορεί να διερευνηθεί άμεσα, αλλά περιέργως κανείς δεν θέλει να το ερευνήσει...

Και εξηγούμαι τι εννοώ: Αυτή η κυρία από την Καρδίτσα, που ισχυρίζεται ότι είναι κόρη του, από το 2005 έχει ζητήσει να γίνει τεστ DNA, η Ειρήνη Παππά όμως και το δικαστήριο της το αρνήθηκαν!

Χάρη σε αυτή την κυρία, αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει και η ληξιαρχική πράξη γάμου:

http://www.andistasi.gr/article.php?display=212

4) Διάβασε προσεκτικά τα γραπτά του δημοσιογράφου Κλάρα στο Ριζοσπάστη το 1931, όταν καταγγέλλει υπουργό της κυβέρνησης Βενιζέλου ως ομοφυλόφιλο και με το χέρι στην καρδιά, πες μου αν αυτό είναι κείμενο ομοφυλόφιλου:

http://www.imerodromos.gr/avraam-rizos-klaras/

5) Τέλος, αν έχεις υπηρετήσει στο Στρατό, θα ξέρεις ότι ένας παθητικός ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να ηγηθεί ούτε διμοιρίας, γιατί κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά... Ούτε έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας κάποιος ομοφυλόφιλος στρατιωτικός ηγέτης που να διέπρεψε. Εκτός άμα πιστεύεις αυτά που λέει ο μυθομανής Όλιβερ Στόουν (Σιλβερστάιν) για τον Μέγα Αλέξανδρο...

Τα Παιδιά απ τα ψηλά βουνά είπε...

Προς "ανωνυμο" επειδη δεν απαντησαμε μεσα στο σαβατοκυριακο οπως σου γραψαμε, λογω υπηρεσιακων υποχρεωσεων,θα λαβεις τις απαντησεις σου μεχρι την Κυριακη. Ευχαριστουμε για την υπομονη.