2/12/17

Σαν σήμερα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα Δεκεμβριανά

«O κύβος ερρίφθη» ή στα λατινικά, «alea jacta est», και οι μπολσεβίκοι διάβηκαν τον Ρουβίκωνα, στις 2 Δεκεμβρίου 1944.Τότε αποφασίστηκε η «στάση» για την κατάληψη της εξουσίας, και αποχώρησε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ από την «Εθνική Ενότητα», ζητώντας ταυτόχρονα την άδεια της αστυνομίας για να κατεβάσει την επομένη, το «λαό» στο Σύνταγμα.
Παρά το χρόνια που πέρασαν, και τις «εξαντλητικές» αφηγήσεις , οι «σύντροφοι» και οι «συνοδοιπόροι» τους δεν μας έχουν αποκαλύψει ποιοι έλαβαν την απόφαση «δράσης» στις 2 Δεκεμβρίου.
Επίσης δεν έχει εξηγηθεί ικανοποιητικά η «απάθεια» με την οποία ο συμμαχικός παράγων, και η «κυβέρνηση» Παπανδρέου, αντιμετώπισαν την Κομμουνιστική Επιστράτευση, της 2ας Δεκεμβρίου, και γιατί δεν τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή
ο αφοπλισμός του ΕΛΑΣ. Σαν σήμερα, το 1940, οι άνδρες του αποσπάσματος Δημοκωστούλα, δηλαδή 5 λόχοι του 36ου Σύνταγματος, ενισχυμένοι με μια ίλη Ιππικού και μια πυροβολαρχία, έβλεπαν τους ιταλούς να εκκενώνουν την Πρεμετή. Σε όλη τη γραμμή του μετώπου, από το Πόγραδετς μέχρι την Αδριατική, οι Ιταλοί με την κάλυψη της αεροπορίας τους υποχωρούσαν προς την νέα Γραμμή Άμυνας, Τεπελένι-Αυλώνα. 

 Ακόμα σαν σήμερα, ο Πάπας Πίος έστεψε στην Παναγία των Παρισίων τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη ως αυτοκράτορα . Στο έδαφος της Τσεχίας έγινε η μάχη του Αούστερλιτς, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μονρόε, διακήρυξε το απαραβίαστο των πελατών του Ρότσιλντ, άρχισε στη Μόσχα το 15ο συνέδριο των μπολσεβίκων. Το 1945 ο Χότζα έκανε "εκλογές" στην Αλβανία.
Το 1956, ο Φιντέλ, ο Ραούλ, και ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα αποβιβάστηκαν στην Κούβα. Το 1979, ο Νίκος Γκάλης έκανε το ντεμπούτο του στο ελληνικό μπάσκετ, το 1984 η «εταιρική ευθύνη» σκότωσε 15000 ανθρώπους στην Ινδία, και το 1993 το κράτος Δικαίου εκτέλεσε τον Εσκομπάρ. Το 2001, έσκασε το κανόνι της Ένρον.

Όλα τα γεγονότα της 2ας Δεκεμβρίου θα τα διαβάσετε εδώ.........

http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2017/12/2.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και για σένα Χατζάρα... Τώρα θα είναι ο Ρουβίκωνας ή κάνα άλλο ποτάμι δεν ξέρω...

Ανώνυμος είπε...

Τι ποτάμι να διαβεί ο Χατζάρας ρε παιδιά; Ούτε ρυάκι δεν μπορεί να πηδήξει. Άμα χάσει μερικά κιλά ίσως...

Η Ρωσία κάνει εκθεση στη Μόσχα με τα Νατοϊκά λάφυρα

Το Γερμανικά τανκ "Λεοπάρντ και τα αμεριακνικά Αμπραμ μεταφερονται στην Μόσχα  για την έκθεση κατεστραμμένου εξοπλισμού της Συμμαχίας ,...