5/12/17

Χάσαμε τον Μαρδοχαίο. ΣΤΟΠ.

Το 1484 ο Γενουάτης Ιννοκέντιος έβαλε μπροστά το κυνήγι των μαγισσών. Το 1831, άρχισε η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος. Το 1920 έγινε το νόθο δημοψήφισμα για την επιστροφή του Κωνσταντίνου, το 1931 οι μπολσεβίκοι ανατίναξαν τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα. Το 1940, κατά την 39η ημέρα του Πολέμου, τμήματα της 3ης Μεραρχίας του Μπάκου, κατέλαβαν το Δέλβινο.Το απόσπασμα Φριζή επιτέθηκε στον λόφο 1220 στα βορειοανατολικά της Πρεμετής. Στις 11:20 το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου μία βόμβα από ιταλικό αεροπλάνου έπεσε κοντά στον Μαρδοχαίο Φριζή και τον σκότωσε ένα θραύσμα που τον χτύπησε στην κοιλιά .Ο Μαρδοχαίος Φριζής θαυτάφηκε στην Πρεμετή, από ορθόδοξο ιερέα, ελλείψει ραβίνου. Το 1941, ξεκίνησε η αντεπίθεση των σοβιετικών στρατευμάτων στο μέτωπο της Μόσχα. Το 1944 , ο  ΕΛΑΣ κατέλαβε την Γενική Ασφάλεια Αθηνών στην οδό Πατησίων και την έδρα της Ανώτατης Διοίκησης Χωροφυλακής στην Δεριγνύ.
-Το 1952, αρχισε η κρίση της αιθαλομίχλης στο Λονδίνο που κράτησε πέντε ημέρες προκαλώντας το θάνατο 4000 ανθρώπων.
-Το 1975 η σοσιαλμανία Καραμανλή και το 2001 ο Γλαύκος Κληρίδης, πήγε να φάει στου μπατζανάκη του στα Κατεχόμενα.

Όλα τα γεγονότα της 5ης Δεκεμβρίου θα τα διαβάσετε εδώ…
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2017/12/5.html

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ FBI ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΟΥΚΑ ΤΟΥ ΟΥΙΝΔΣΟΡ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ

Νεες αποδειξεις για το οτι ο δουκας και η δουκισσα του Ουϊνδσορ ετρεφαν φιλοχιτλερικα αισθηματα προκειται να δοθουν στην δημοσιοτητα,καθως επικειται το ανοιγμα φακελων (που αποχαρακτηριστηκαν) απο τα αρχεια βρετανικων και αμερικανικων κρατικων υπηρεσιων.Συμφωνα με δημοσιευματα του βρετανικου τυπου,ενα εγγραφο που ειχε κοινοποιηθει στον πρωην διευθυντη του FBI,Εντγκαρ Χουβερ,και προσφατα αποχαρακτηριστηκε,ανεφερε οτι η δουκισσα βρισκοταν σε διαρκη επαφη με τον υπουργο Εξωτερικων της Γερμανιας,Ιωακειμ φον Ριμπεντρομπ.Το συγκεκριμενο εγγραφο,με ημερομηνια 13 Σεπτεμβριου 1940,εφθασε στα χερια του Χουβερ μετα την τοποθετηση του δουκα στη θεση του κυβερνητη στις Μπαχαμες προκειμενου να παραμεινει μακρια απο τις πολιτικες δολοπλοκιες στην Ευρωπη. Συγκεκριμενα αναφερε πως "οι Βρετανοι ειναι και θα ειναι συνεχως φοβισμενοι οτι η δουκισσα θα προβει σε αποκαλυψεις που θα φανερωνουν την συμπαθεια της προς τους εθνικοσοσιαλιστες... ετσι κριθηκε αναγκαιο οι Ουϊνδσορ να σταλουν σε ενα σημειο του πλανητη απο οπου δεν θα μπορουσαν να προκαλεσουν καμμια ζημια".
Οι αποκαλυψεις ομως δεν σταματουν εδω.Ενα αλλο εγγραφο που εσταλη στον Χουβερ ανεφερε πως η Ουόλις Σιμπσον,οπως ονομαζοταν πριν ανακηρυχθει σε δουκισσα,ειχε ερωτικες επαφες με τον φον Ριμπεντρομπ.Την περιοδο που ο Ριμπεντρομπ ηταν πρεσβευτης στην Βρετανια,το 1936,της εστειλε 17 γαρυφαλα,ενα καθε φορα για τις 17 κρυφες συναντησεις τους.
Υστερα απο αυτες τις καταγγελιες το FBI εθεσε υπο στενη παρακολουθηση το ζευγος των Ουϊνδσορ.Ο βρετανικος Τυπος αφηνει υπονοιες πως ολη εκεινη την περιοδο το ζευγος διατηρουσε μυστικη αλληλογραφια με προσωπα τα οποια βρισκοταν πολυ ψηλα στην ιεραρχια του εθνικοσοσιαλιστικου καθεστωτος.

δημοσιευθηκε στην στηλη "ειδησεις" του περιοδικου
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ τευχος 86 Οκτωβριος 2003

Ανώνυμος είπε...

Πολύ στεναχωρέθηκες Χατζάρα για τον θάνατο του Μαρδοχαίου, είναι φανερό...

Ανώνυμος είπε...

ANARCHISTS LIFES DON'T MATTER

Ανώνυμος είπε...

Είσαι άδικος με το Φριζή, Χατζάρα. Είχε πολεμήσει και στη Μ. Ασία, πιάστηκε αιχμάλωτος και μαζεύτηκαν οι Εβραίοι να τον απελευθερώσουν. Σε πληροφορώ πως αρνήθηκε. Ο Φριζής ήταν άντρας.

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...