10/12/18

Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στο Στόχαστρο.

Ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το μέτωπο της διεκδίκησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων που το αλβανικό κράτος επιχειρεί να του στερήσει.
 Η αλβανική πολιτεία, συνεπής διάδοχος του απολυταρχικού καθεστώτος υλοποιεί ένα ευρύ πλαίσιο δράσης κατά της ΕΕΜ βάλλοντας σε πολλαπλά μέτωπα: 
-Καταπάτηση περιουσιακών δικαιωμάτων 
-Περιορισμός θρησκευτικών ελευθεριών 
-Διακρίσεις από τις αρχές εις βάρος των μελών της μειονότητας 
-Αλλοίωση εκλογικών αποτελεσμάτων 
-Χειραγώγηση Απογραφής Πληθυσμού
- Άρνηση ελεύθερου εθνικού αυτοπροσδιορισμού
-Δημογραφική Αλλοίωση 

Αποκορύφωμα των πρακτικών που εφαρμόζονται ήταν η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 28 Οκτωβρίου και το πογκρόμ που ακολούθησε κατά της μειονότητας

Οι σύλλογοι των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απευθύνουμε έκκληση Προς την αλβανική πολιτεία να τερματίσει το σχέδιο αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και να εφαρμόσει τις διατάξεις της Σύμβασης Πλαίσιο του ΟΑΣΕ για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων.

 Προς την ελληνική πολιτεία να πράξει τα δέοντα για την προστασία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό να παραμείνει ενωμένος και ενεργός στον αγώνα διαφύλαξης της ταυτότητάς μας και της παρουσίας μας στις πατρογονικές μας εστίες. 

Τέλος, ενημερώνουμε πως την ερχόμενη Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 οργανώνουμε εκδήλωση με θέμα «Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στο Στόχαστρο, Όχι άλλη Απάθεια» με σκοπό να τιμήσουμε την μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να συμβάλλουμε στην ανάδειξη των συνθηκών που οδήγησαν στην δολοφονία του και επικρατούν μετά από αυτήν. 
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ. στην Αίθουσα Ρήγας Βελεστινλής, Χώρος πολιτισμού, διεύθυνση Ξενοφώντος 4 - Σύνταγμα, Αθήνα

 ΈΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο μισελλην τσιπρας εδωσε το οκ στους τουρκαλμπαν να σκοτωνουν οποιον βορειοηπειρωτη γουσταρουν εγγυωμενος οτι δεν θα επεμβη ποτέ το σταλινικο καθεστως του και οτι δεν αναγνωριζει εθνικη ελληνικη μειονοτητα στη βορειο ηπειρο οποτε εξοντωστε την ελευθερα τουρκαλβανοι!
αυτο ακριβως παιχτηκε κατεντοην της πρεσβειας
διεδωσε το ετσι ακριβως σπυρο παντου!

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός στό δρόμο πού χάραξε ο Εθνάρχης:
Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΟΕΙΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ!