21/12/18

Να τι σημαίνει να είσαι Κόκκινος παλιάνθρωπος

Η κ. Ασπασία Παπαθανασίου που το 1944 ήταν 26 χρονών ήταν εκ των πρωταγωνιστών της εκτέλεσης της Παπαδάκη. 
Χάρη σε ένα αναγνώστη που μου υπέδειξε την συνέντευξη της «ΒΗΜΑ» του 2004, μάθαμε ότι 60 χρόνια μετά τη δολοφονία εξακολουθεί να λέει τα ίδια ψέματα που έλεγαν το 1944. 
Έτσι και αλλιώς σαν Άθεη κομμουνίστρια δεν έχει να μετανοήσει για της αμαρτίες της. Στο Βήμα η κ. Ασπασία Παπαθανασίου είπε: 
«Ένα άλλο βράδυ, (21 Δεκεμβρίου 1944 έρχεται η Ολυμπία Παπαδούκα και μου λέει «Πιάσανε την Παπαδάκη» . Τρέξαμε να πάμε να βρούμε την καθοδήγηση. Ώσπου να πάμε, μάθαμε ότι τη σκότωσαν…». 

Σημασία έχει το ότι, όπως ομολόγησε,  γνώριζε ότι η Παπαδάκη είχε εκτελεστεί από το ίδιο βράδυ. 

Η Παπαδάκη όμως, ήταν επισήμως αγνοούμενη μέχρι που βρέθηκε η σορός της. 

Παρόλο που δεν το λέει, το έμαθε από το Κόμμα, την καθοδήγηση, όπου «έτρεξε». 
Παρόλο που είναι όπως κάθε κομμουνιστής ενσυνείδητη ψεύτρα την είπε την αλήθεια της.
 Η καθοδήγηση γνώριζε τη νύχτα της 21ης προς την 22α Δεκεμβρίου 1944 ότι η εντολή εκτέλεσης είχε έρθει εις «αίσιον» πέρας και το ανακοίνωσε με χαρά στις συντρόφισσες που απαιτούσαν τον θάνατό της

Στην ιδία συνέντευξη στο ΒΗΜΑ,είπε:
 «Μας κόλλησαν ότι η Παΐζη κι εγώ ήμαστε υπεύθυνες για τον θάνατο της Παπαδάκη. Μετά τη Βάρκιζα έγινε μια δίκη. Διαβάζαμε τα πρακτικά της στο «Έθνος». Είχαν αποφασίσει να εκτελέσουν τον εκτελεστή της Παπαδάκη. Τον είχαν πάει φυλακή. Στο δικαστήριο βγήκε όλη η αλήθεια, ότι την Παπαδάκη τη σκότωσε ένας πράκτορας των Εγγλέζων που είχε κάνει κι άλλα πράγματα». 

Η αποθέωση της παλιανθρωπιάς. Ξέχασε τη Συνέλευση στο Θέατρο Διονύσια στις 24 Νοεμβρίου. Ξέχασε το «θάνατος στην Πουτάνα». Ξέχασε ότι η Κομματική Οργάνωση απαιτούσε τη σύλληψη και εκτέλεση της .
 Αλλά θυμόταν ότι το «λαοδικείο» που καταδίκασε τον Ορέστη σε θάνατο, επειδή κρατούσε τα χρυσαφικά των θυμάτων και δεν τα παρέδωσε στο Κόμμα, απεφάνθη ότι ο ΟΠΛΑΤΖΗΣ ήταν πράκτορας των Άγγλων, όπως ήταν ο Πλουμπίδης, ο Σιάντος, και άλλοι πολλοί.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν της ζητάς μια συνέντευξη κ. Χατζάρα;

Ανώνυμος είπε...

Ασπασια Παπαθανασιου

Διαβαζω στην εβραιορουφιανοπιντια*

Η Ασπασία Παπαθανασίου του Ευθυμίου είναι Ελληνίδα συγγραφέας και ηθοποιός, από τις γνωστότερες τραγωδούς, βραβευμένη με πολλές διακρίσεις. Γεννημένη στην Άμφισσα στις 20 Οκτωβρίου 1918, πραγματοποίησε κλασικές σπουδές στη θεατρική τέχνη, ενώ ταξίδεψε στο εξωτερικό (ΕΣΣΔ) όπου συμμετείχε σε παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας ερμηνεύοντας το ρόλο της Μήδειας[2] κ.α. Εκτός της καλλιτεχνικής της ενασχόλησης, ασχολήθηκε με την πολιτική. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής βρισκόταν στις τάξεις του εφεδρικού ΕΛΑΣ, είχε μαζί με συναδέλφους της δημιουργήσει το "Λαϊκό Θέατρο" στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έλαβε μέρος και στα Δεκεμβριανά[3] Μετά την επιβολή της δικτατορίας 1967-1974 αυτοεξορίσθηκε και επέστρεψε μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας[4]. Ήταν παντρεμένη με τον Κώστα Μαυρομμάτη. Έως πρόσφατα, παρεμβαίνει με δημόσιες δηλώσεις της, στα πολιτικά τεκταινόμενα[5]



* Δειτε τι ομορφα και αθωα η εβραιορουφιανοπιντια παρουσιαζει μια στυγμη εγκληματια.



ΠΣχΦ

Ανώνυμος είπε...

Την Παπαδακη ομως Χατζαρα την εβλεπαν κατα καιρους να βγαινει απο το αυτοκινητο καποιου Γερμανου Διοικητη,φορωντας γουνα και να πηγαινει στο Θεατρο! Αυτα εβλεπαν οι..."λαικοι αγωνιστες" και εψαχναν αφορμη! Ο Κουκουνας νομιζω τα εγραφε αυτα στο περιοδικο που ειχε καποτε, τον "Λαβυρινθο"!!! Τωρα,δεν ξερω αν ειναι αληθεια οτι η Παπαδακη πηγαινε στο Θεατρο με το αυτοκινητο του Γερμανου Διοικητη(Αθηνων;) αλλα αν ειναι αληθεια εδινε στοχο!!!

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...