5/4/19

Ποινές 100 ετών για τους τεσσερεις πουοργάνωσαν τη δολοφονία του Τσουρούβια

Παρέμεινε σκοτεινό το ποιος διέταξε τη δολοφονία του Τσουρούβια τον Απρίλιο του 1999 και το ποιος τράβηξε τη σκανδάλη

Στο ειδικό δικαστήριο του Βελιγραδίου ανακοινώθηκαν σήμερα οι ποινές για τη δολοφονία του Σέρβου δημοσιογράφου Σλάβκο Τσουρούβια. 
Οι τέσσερις που κρίθηκαν ένοχοι ωςδιοργανωτές της δολοφονίας του Τσουρούβια «φάγανε» συνολικά 100 χρόνια στη φυλακή . 
Οι πρώην αρχηγοί της Κρατικής Ασφαλείας (DB) Ράντομιρ Μάρκοβιτς και Μίλαν Ράντονιτς καταδικάστηκαν σε 30 χρόνια στη φυλακή, ενώ ο τότε αξιωματικοί της DB Μίροσλαβ Κούρακ και Ράτκο Ρόμιτς καταδικάστηκαν σε 20 χρόνια. 
Από την μακρά ακροαματική διαδικασία οι δικαστές δεν κατέληξαν σε συμπέρασμα Για τι ποίος πυροβόλησε τον Τσουρούβια. Και οι τέσσερεις καταδικασθέντες βρέθηκαν ένοχοι για την οργάνωση της δολοφονίας. Από τους τέσσερεις ο Μίροσλαβ Κούρακ φυγοδικεί ενώ ο Ράντομιρ Μάρκοβιτς εκτίει ήδη ποινή 40 ετών για τις δολοφονίες στην εθνικό οδό Ιμπαρσκα Μαγκιστράλα το 1999, όταν επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να σκοτώσουν τον Ντράσκοβιτς.
 Η δολοφονία του Σλάβκο Τσουρούβια έγινε την ημέρα του Πάσχα στις 11 Απριλίου 1999. 
Τον σκότωσαν ενώ βγηκε από το σπίτι του για να ερθει στην ελληνικη πρεσβευτική κατοικία όπου τον είχα καλέσει για να συνεορτάσουμε την Ανάσταση.
 Το δικαστήριο επίσης δεν μπόρεσε να προσδιορίσει ποιος διέταξε τη δολοφονία.

Σπύρος Χατζάρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  26/4/23 Η 26η Απριλίου στην Ιστορία Η 26η Απριλίου είναι η 116η ημέρα του έτους. Απομένουν 249 ημέρες μέχρι τη λήξη του.   1220.  Ο Φρειδε...