24/3/20

24 Μαρτίου 1971. Λεωφόρος. Ώρες Πράσινου Μεγαλείου

Η πρόκριση επί της Έβερτον στην ιστορική ρεβάνς της «Λεωφόρου» και η είσοδος του Παναθηναϊκού στους 4 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ήταν η πρώτη πρόκριση στην ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία.
Παναθηναϊκός (Φέρεντς Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Σούρπης, Αθανασόπουλος, Καμάρας, Καψής, Φυλακούρης, Αντωνιάδης, Δομάζος, Γραμμός.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είχα βαστήξει κάποια περιοδικά της εποχής, "Αθλητισμός και Νιάτα" νομίζω ότι λέγονταν, αν θυμάμαι (Τα πέταξε η σύζυγος, σε κάποια εκκαθαριστική επιχείρηση, εννόσω απουσιάζαμε της οικίας !). Και αν θυμάμαι, είχε κι αυτή την φωτο που έβαλες, συν κάποιες άλλες με τον Ασλανίδη, την Δέσπποινα κλπ, κλπ.
Την κασσέτα με το αγώνα την έχω, αλλά είχα διαγράψει τον αγώνα, βασικά επειδή έχασε η ομάδα χωρίς να παίξει μπάλλα, αλλά και επειδή δεν είχαμε και λεφτά για άλλες κασσέτες τότε και την χρησιμοποίησα για άλλες εγγραφές ! Δεν είχαμε μυαλό για ντουκουμέντα, που θα μείνουν. Και πού να φανταστείς οτι ολόκληρο κράτος και δημοσιογραφικός κόσμος, δε θα είχε ένα αρχείο με τον αγώνα ! Ευτυχώς που με το ίντερνετ, τον είδαμε - και έγχρωμο - απ' το Γιουτούμπι. Και εις άλλα με υγεία !

Ανώνυμος είπε...

Ώρες Πράσινου Μεγαλείου....
Σπύρο η πορεία του ΠΑΟ στο κύπελλο Πρωταθλητριών, ήταν ώρες πράσινης Εθνικής ντροπής..
Με μόνο 4 αντιπάλους τότε, βρέθηκε στο τελικό.
ΖΕΝΕΣ ΕΣ : Δεν υπάρχει πια.. εκείνη τη χρονιά έπαιξε μόνο...
ΣΛΟΒΑΝ : Βολοδέρνει σε 3η και 4η κατηγορία...
ΕΒΕΡΤΟΝ : Υπάρχει...
ΕΡΤΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ : Υπάρχει και τότε ήταν πανίσχυρος..
Με 4 αντιπάλους βρέθηκε τελικό!!!
Το αμέσως επόμενο μεγαλείο μετά την ΕΒΕΡΤΟΝ ήταν αυτό :https://www.youtube.com/watch?v=g5f52sfyBa8
Δεν χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη προβολή αυτή η πορεία...
Καλύτερα να μην την θυμόμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Πολυ αργοτερα (ημουν μωρο τοτε) ο πατερας μου, μου ελεγε οτι τα κομμουνια βρωμιζαν τον Πρασινο Θριαμβο της Ελλαδος, λεγοντας οτι ο Ερυθρος Αστερας ταχε παρει απ' την χουντα για να χασει.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ακόμα γαύροι, που τους πονάει το Γουέμπλεϊ ωρέ Καραϊσκάκη ; ! Χαχαχά ! Δεν το πιστεύω !
Αν μπορούσα θα σας ανέβαζα το πρόγραμμα (φυλλάδιο) που σου δίνανε, όταν έμπαινες στον Ναό, εκείνη τη μέρα !

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω η 21η Απριλίου 1967!!!!!!

Τα παιδιά απ τα ψηλά βουνά είπε...

Φίλε πρωταθλητριών....τότε....όχι σόου όπως σήμερα,ούτε τρίτο τεταρτοι όλοι μέσα για να δουλεύουν οι διαφημιστικές οι χορηγοί οι στοιχηματικες και οι ξεπλενηδες....και παίχτες ντοπαρισμένοι με φάρμακα για αλογα για να τα βγάλουν πέρα σχεδόν με δύο έως τρία παιχνίδια τη βδομάδα...τότε δεν είχε γίνει μπίζνα καθ' καθ' ολοκληριαν..Τότε ίσως ξεκίνουσε..αλλά οπωσδήποτε ήταν πιο υγιές το άθλημα.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Νεφελώδης εἰς τοὺς 0°C ἐν Οὐψάλα.   ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΚΤ...