6/7/20

Ντμίτρι Πεσκώφ: Η Αγία Σοφία δεν είναι τουριστικό αξιοθέατο . Η Αγία Σοφία εχει μια πολύ βαθιά και ιερή πνευματική αξία.


 Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι η Τουρκία θα σεβαστεί το ότι ο  ναός της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης ,  είναι  μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς

Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκώφ, δήλωσε ότι «το Κρεμλίνο ελπίζει πως όταν αποφασίσει η Τουρκία για το μέλλον του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη , θα λάβει υπόψη της ότι αποτελεί Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς. 
«Αυτό το αγαπημένο παγκόσμιο αριστούργημα έχει για τους Ρώσους μια πολύ βαθιά και ιερή πνευματική αξία. Δεν είναι τουριστικό αξιοθέατο», δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
 Ο Πεσκόφ τόνισε ότι το Κρεμλίνο δεν μπορεί να σχολιάσει την απόφαση της Τουρκίας. Νωρίτερα, ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος ζήτησε τη διατήρηση του ουδέτερου καθεστώτος του Ναού της Αγίας Σοφίας, ο οποίος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία χριστιανικού πολιτισμού, και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσινίν δήλωσε ότι η Ρωσία ελπίζει ότι η απόφαση για το καθεστώς του ναού θα λάβει υπόψη την παγκόσμια σημασία αυτού του ιστορικού μνημείου.

2 σχόλια:

panos είπε...

Μητσοτάκη, Δένδια, Παναγιωτόπουλε, νὰ ἡ εὐκαιρία: Δηλῶστε casus belli τὴν μετατροπὴ τῆς Ἁγίας Σοφίας σὲ τζαμί. Καὶ νὰ δοῦμε τί μποροῦν νὰ κάνουν μετὰ οἱ Τοῦρκοι. Ὁ πόλεμος - γιατὶ θὰ τὸν κάνεις ὁπωσδήποτε τὸν πόλεμο - θὰ πάρει χαρακτήρα Δίκαιου Πολέμου.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη δηλώσουν casus belli!

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών

  Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών δεν είναι η «σταθερότητα» του Ομοφυλοφιλικού-Κλεπτοκρατικού-Προδοτικού Τόξου,     ούτε η σταθερότητα των εσό...