6/7/20

Η Γερμανία έχει δώσει σε 10 χρόνια σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ για τα αμερικανικά στρατεύματα

Το ζήτημα των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία έχει προσελκύσει ξανά την προσοχή των μέσων ενημέρωσης μετά την ανακοίνωση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της απόσυρσης 9.500 αμερικανών στρατιωτών. Η Γερμανία είναι η πιο ακριβή στρατιωτική βάση των ΗΠΑ. 
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει σον προϋπολογισμό του για το 2020 περίπου 8,125 δισεκατομμύρια για την συντήρηση των 35000 αμρικανών που υπηρετούν στην Γερμανία. Το ποσό αυτό είναι περίπου 55 φορές το ποσό που δόθηκε πέρυσι από τη Γερμανία ως συνεισφορά για αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφός της, και ήταν 132,4 εκατομμύρια δολάρια. 
 Ο Τραμπ έχει επικρίνει τη Γερμανία επειδή δεν ξοδεύει αρκετά χρήματα για την άμυνα της. 
Οι δαπάνες της Γερμανίας την τελευταία δεκαετία όπως ανέφερε το υπουργείο Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών αφορούσαν κυρίως επιδοτήσεις για κατασκευαστικά ύψους 648,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ άλλα 333,9 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για δαπάνες, που συνδέονται έμμεσα με την άμυνα. 
 Η γερμανική κυβέρνηση έχει δώσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ για τα αμερικανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα τα τελευταία 10 χρόνια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και τι θελουν δλδ οι κολοΓοτθοι; Νταβατζη; Να δωσουμ κινητρα στους προσφυγες να καταταγουν στην Βερμαχτ