19/8/20

O ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙ βγηκε κουρεμένος με την ψιλή, από τις Βρυξέλλες. Οι «Αλληλέγγυοι» αντί για κυρώσεις κατά της Τουρκίας πρότειναν να επεκταθεί το μορατόριουμ Τζούνη- Τσαγλαγιανγκίλ, (που το υπέγραψε το 1976 στην Βέρνη ο ομόλογος του Τζούνη Σουάτ Μπιλγκέ Μπιλγκέ του. Το Γερμανικό Βέτο και ο Μπορίσοφ της Μέρκελ και του Ερντογάν

Ως γνωστόν, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , οι 27 δεν εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν, αλλά η Προεδρία δηλαδή η Γερμανία κυκλοφόρησε ένα κείμενο με συμπεράσματα της Προεδρίας .
 Οι ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙΔΕΣ διένειμαν στο Συμβούλιο σχέδιο απόφασης των που αναφερόταν ρητά σε κυρώσεις, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό της τουρκικής έρευνας και που χαιρέτιζε τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο. 
 Ωστόσο, η Γερμανία αντέδρασε, ιδίως στην αναφορά στην ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία, καθώς δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της για την ανακοίνωσης αυτής της συμφωνίας, μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση των διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, οι οποίες αποτέλεσαν αντικείμενο της γερμανικής διαμεσολάβησης. 
 Ως αποτέλεσμα, ο φαλακρός με το ΚΙΠΑ αρνήθηκε να συνυπογράψει την προτεινόμενη διατύπωση για τα γεγονότα στη Λευκορωσία, και έτσι βγήκε ένα κείμενο με τα συμπεράσματα. 
 Οι χώρες που άσκησαν βέτο στην υιοθέτηση τους σχεδίου του φαλακρού με το ΚΙΠΑ ως κοινή δήλωση της ΕΕ ήταν η Γερμανία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Μάλτα. 
Υπό αυτό το πρίσμα, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, 
η Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντί για κυρώσεις κατά της Τουρκίας συζήτησε ένα μορατόριουμ ερευνών για την εκμετάλλευση των επίμαχων -όπως είπε- περιοχών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λες νά 'χανε δίκιο αυτοί που ψηφίσανε ΟΧΙ ; ! Είμαστε για γέλια και για κλάματα...

Λωζάνη. 5 Νοεμβρίου 1922. Ο πράκτωρ Λεφτεράκης και η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Στην Αθήνα συνεχιζόταν η δίκη των Προδοτών

  Το Σατώ ντ'Ουσύ που έγινε η διάσκεψη της Λωζάνης για το Ανατολικό Ζήτημα   το 1922 και σήμερα