14/8/20

Πράκτορες και προδότες παντού

14 Αυγούστου.  Η δίδυμη προδοσία της Μικράς Ασίας και της Κύπρου

Στις 7 Αυγούστου του 480 π.Χ, ο Εφιάλτης εμφανίστηκε στο στρατόπεδο των Περσών στις Θερμοπύλες.
 Τα χαράματα της 14ης/27ης Αυγούστου 1922 ,ο Κεμάλ καθοδηγούμενος από το Λονδίνο έκανε την τελική του επίθεση εναντίον των Ελληνικών Δυνάμεων, στο μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ, που το υπεράσπιζαν 5 ελληνικές μεραρχίες που τις διοικούσε ο κληρονομικός πράκτορας των Άγγλων Νικόλαος Τρικούπης. 
Από το σκυλόσογο των Τρικούπηδων, από το Μεσολόγγι. Ο Τρικούπης «αιφνιδιάστηκε», όπως και ο Φον Πάουλους στο Στάλινγκραντ, και άφησε να τον περικυκλώσουν . Το μεσημέρι της 14ης/27ης Αυγούστου ο διοικητής του Α’ ΣΣ υποστράτηγος Τρικούπης εξέδωσε τη διαταγή άμεσης απαγκίστρωσης. 
Η εκκένωση του Αφιόν, ήταν μια κόλαση, αφού έγινε υπό καθεστώς απόλυτου πανικού. Ο Τρικούπης έχασε και τον ασύρματο του. Τρείς ημέρες μετά στις 17/30 Αυγούστου δόθηκε η Μάχη του Αλή Βεράν. Στις 24 Αυγούστου/6 Σεπτεμβρίου αναχώρησε και το τελευταίο ελληνικό στρατιωτικό τμήμα από τη Σμύρνη. 
Στις 7 το βράδυ της 26ης Αυγούστου/8ης Σεπτεμβρίου 1922, ο Αρμοστής και άγγλος πράκτορας, Αριστείδης Στεργιάδης, επιβιβάστηκε στη Σμύρνη στο αγγλικό θωρηκτό «Iron Duke», («Σιδερένιος Δούκας») που τον μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη. Η αποστολή του είχε λήξη με επιτυχία. Πέντε ημέρες μετά την 1η/14η Σεπτεμβρίου μπήκαν οι Τσέτες στην Σμύρνη. 
 Το 1927, ο προδότης Τρικούπης , με την κυβέρνηση του άλλου κληρονομικού ρουφιάνου των Άγγλων, του Αλέξανδρου Ζαΐμη, και με υπουργό Στρατιωτικών τον Αλέξανδρο Μαζαράκη, ανακλήθηκε στην ενεργό υπηρεσία και προάχθηκε σε αντιστράτηγο. Κατά το διάστημα 1928-1930 διετέλεσε και Νομάρχης Αττικοβοιωτίας. Ο ψυχοπαθής Χατζηανέστης εκτελέστηκε.
Ο προδότης Τρικούπης αντίθετα πήρε προαγωγή. Τιμήθηκε με πολλά ελληνικά ανώτατα παράσημα. Σύζυγός του ήταν η Ελένη, το γένος Κορδέλλα.

Στις 3.30 το πρωί της 14ης Αυγούστου 1974 ο Κάλαχαν ανακοίνωσε τη λήξη των διαπραγματευσεων της Γενευης και άνοιγε τον δρόμο για τον Αττίλα 2. 
 Περίπου μια ώρα μετά, η τουρκική αεροπορία βομβάρδιζε τη Λευκωσία και την Αμμόχωστο . Ο «Αττίλας 2» είχε ξεκινήσει. Αφού ο Καραμανλής και οι Νατοϊκοί πράκτορες αξιωματικοί του, παρακολουθούσαν άπραγοι τον τουρκικό αποβατικό στολίσκο να μεταφέρει μέρα -παράμερα ενισχύσεις στο τουρκικό προγεφύρωμα από τις 20 Ιουλίου, και για 25 ημέρες, παρακολουθούσαν τον Αττιλα 2, άπραγοι, με εκκλήσεις στην Διεθνή Κοινότητα όπως τώρα ο ΜΠΡΑΒΟΚούλι. 
Στις 9 το βράδυ ο Εθνάρχης έκανε διάγγελμα από την ΕΡΤ στο οποίο δήλωσε ότι «Η Κύπρος είναι μακρυά», για τα ελληνικά υποβρύχια , και τα Φάντομ.
 Η συμπεφωνημένη προδοσία της Κύπρου δεν συνετελεστηκε στις 14 Αυγούστου 1974. Η προδοσία άρχισε με την συμμετοχή στις συνομιλίες της Γενεύης.
 Αλλά, αυτό θα το εξηγήσω αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...