10/8/20

Κλείνουν ξενοδοχεία στο θέρετρο Αλμπένα στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας αφού δεν υπάρχουν τουρίστες

Στη Βουλγαρία στο θέρετρο «Αλμπένα», στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, έχει αρχίσει το σταδιακό κλείσιμο των ξενοδοχείων. Αιτία είναι η συνεχής μείωση του αριθμού των τουριστών. Οι πτήσεις τσάρτερ ακυρώνονται. Την Παρασκευή, η Γερμανία μια από τις πιο σημαντικές αγορές για τον τουρισμό της Βουλγαρίας, κήρυξε την ακτή της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας επικίνδυνο προορισμό. Στην Αλμπένα μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για κρούσματα μεταξύ των τουριστών. Την περασμένη εβδομάδα οι φιλοξενούμενοι του θέρετρου ήταν 8.000, και αυτήν την εβδομάδα είναι περίπου 6.500.
Στο Μαυροβούνιο στο θέρετρο του Χέρτζεκ Νόβι στις 8 Αυγούστου διέμεναν 2.570 αλλοδαποί και 733 εγχώριοι επισκέπτες. 2.330 σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και 974 στα ξενοδοχεία. 
Οι τουρίστες στο Χέρτζεκ Νόβι είναι 92% λιγότεροι από την ίδια περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με το Αλβανικό Ινστιτούτο Στατιστικών, ο αριθμός των τουριστών τον Ιούνιο ήταν 75% χαμηλότερος σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το προηγούμενο έτος, Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα είπε ότι 100.000 εργαζόμενοι στον Αλβανικό Τουρισμό και πάνω από 200.000 άλλοι που σχετίζονται με αυτόν, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης των οικογενειών τους. 

ΥΓ. Σε εμάς το ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙ και το Στουρνάρα παραμένουν... αισιόδοξοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....