19/8/20

Οι αλβανοί στο Κόσσοβο και οι «Διεθνείς» ανοίγουν τώρα δια ενός δρόμου, το ζήτημα περιουσίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με βάση το ΝΑΤΟκομμουνιστικό Κράτος Δικαίου του Τζουκάνοβιτς και λένε ότι τα μοναστήρια είναι κληρονόμα του Κοσσυφοπεδίου και όχι των Σέρβων.

Η δικηγόρος της Οξφόρδης και συνεργάτης της ΝΤΠ και των Αλβανών ,Νόρα Γουέλλερ, δήλωσε ότι το ζήτημα του καθεστώτος της Μονής Βισόκι Ντέτσναι , «έχει γίνει πολύ περίπλοκο» και ότι «αυτή η πολυπλοκότητα προέρχεται από την εποχή του Αχτισάαρι»,. Σύμφωνα με την Γουέλερ, το ζήτημα της σερβικής εκκλησίας θα είναι μεταξύ των κυριότερων στο επόμενο μέρος του διαλόγου Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας. 
 Ο δήμαρχος του Ντέτσανι Μπασκίμ Ράμοσαϊ δήλωσε ότι οι εργασίες για το δρόμο Ντέτσανι-Πλαβ, ο οποίος διέρχεται από την προστατευόμενη ζώνη που ειναι ιδιοκτησία του μοναστηριού Βισόκι Ντέτσανι επαναλήφθηκαν σήμερα. 
 Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε ότι η συνέχιση των κατασκευαστικών εργασιών στο δρόμο Ντέτσανι - Πλαβ στην προστατευόμενη ζώνη της μονής Βισόκι Ντέτσάνι έγινε σε παραβίαση της απόφασης του Πρωθυπουργού Αμπντουλάχ Χότι να αναστείλει τις κατασκευαστικές εργασίες. 
 Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν σχολιάζοντας τις δηλώσεις Αλβανών ιστορικών ότι το μοναστήρι του Βισόκι Ντέτσανι «αντιπροσωπεύει την κληρονομιά του Κοσσυφοπεδίου, και όχι των Σέρβων», είπε ότι όσοι δεν έχουν δικό τους πολιτισμό προσπαθούν να κλέψουν από άλλους», και τόνισε ότι οι Αλβανοί «δεν είναι σε θέση να δείξουν τίποτα παλαιότερο και πιο πολύτιμο από το άγαλμα του Μπιλ Κλίντον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: