7/2/24

Οι μασόνοι της Επτανήσου γνωρίζουν και τιμούν (κρυφά) τον "ΤΥΡΑΝΝΟΚΤΟΝΟ" εκτελεστή του Ιωάννη Καποδίστρια που έλαβε την εντολή να «μπήξει το ξίφος στα σωθικά του Εθνάρχη», επειδή πίστευε στη Πατρίδα και στην Θεία Πρόνοια και όχι στην Στοά του Λονδίνου.

Ο ρόλος της Αγγλίας της Στοάς του Λονδίνου και των Ρότσιλντ στην εκτέλεση του Ιωάννη Καποδίστρια


 

 

 Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας ,Δούκας του Ουέλλιγκτον, που ήταν ο άνθρωπος των Ρότσιλντ, ενέκρινε, «για να δοθεί ένα μάθημα στον Καποδίστρια» ,  στις 10/22 Μαΐου 1829, την εισήγηση του υπουργού εξωτερικών λόρδου Αμπερτήν και του αρμοστή των Επτανήσων Ανταμ, για να εξαπολυθεί επικοινωνιακός πόλεμος κατά του Καποδίστρια.

 Με βάση την απόφαση της αγγλικής κυβέρνησης εκδόθηκε στην Ύδρα η εφημερίδα «Απόλλων» του πράκτορα Τάσου Πολυζωίδη.

 Η εφημερίδα ασκούσε «αμείλικτη» πολεμική κατά του ΕΘΝΑΡΧΗ , προπαγάνδιζε απροκάλυπτα την αποστασία αλλά και την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια. 

Πριν τη δολοφονία, η συγκεκριμένη εφημερίδα δημοσίευε άρθρα του Αλέξανδρου Σούτζου, που δημιουργούσαν το κατάλληλο «κλίμα» που θα οδηγούσαν στον φόνο του «τυράννου» Καποδίστρια από τους τυραννοκτόνους οι οποίοι θα αναδεικνύονταν σε ήρωες.

 Πολιτικός καθοδηγητής των πρακτόρων ήσαν το φερέφωνο της Αγγλίας, Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, και ο έτερος πράκτορας Σπυρίδων Τρικούπης.

 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ "Η ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: