26/2/24

New York Times: Η CIA χρηματοδοτεί μυστικές στρατιωτικές βάσεις στην Ουκρανία και εκπαιδεύει τα δίκτυα Ουκρανών κατασκόπων

 

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, ένα δίκτυο άκρως απόρρητων στρατιωτικών βάσεων έχει κατασκευαστεί στην Ουκρανία κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία από τη CIA, ανέφεραν οι New York Times. 

Επιπλέον, «η CIA παρέχει στην Ουκρανία πληροφορίες για τη διεξαγωγή στοχευμένων πυραυλικών επιθέσεων και παρακολουθεί επίσης την κίνηση του ρωσικού στρατού στη γραμμή επαφής».

- «Η CIA βοήθησε το Κίεβο να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά Ουκρανών κατασκόπων που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και σε όλη την Ευρώπη».

«Ο μόνος τρόπος για να τερματίσει η Ουκρανία τον πόλεμο το 2024 είναι να πεθάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν», δήλωσε στο Newsweek η καθηγήτρια  Μπεθ Κνόμπελ , και πρώην επικεφαλής  του  Γραφείου του CBS στη Μόσχα.

 Το ρεπορτάζ των Νιου ΓιόρκΤάϊμς ήταν απάντηση στις «παράπονα» του Κιέβου ότι η «Αντεπίθεση» απέτυχε επειδή «οι Ρώσοι είχαν πληροφορηθεί τους στόχους της.

Ο  Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία λαμβάνει πληροφορίες ως αποτέλεσμα διαρροής δεδομένων, καθώς, “το Κίεβο πρέπει να αποκαλύψει μέρος των σχεδίων στους εταίρους του». Υπάρχουν  «εταίροι» της Ουκρανίας στους οποίους το Κίεβο κοινοποιεί σχέδια για «ορισμένους τομείς δράσης», δεδομένου ότι αυτές οι χώρες μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία και «δεν θα διαθέσουν κατάλληλο πακέτο» χωρίς να λάβουν πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι, ο εχθρός έχει περισσότερες λεπτομέρειες». Ωστόσο, δεν αποκάλυψε ποιον ακριβώς υποψιάζεται, σχολίασε το RIA Novosti.


Δεν υπάρχουν σχόλια: