24/2/24

Οι Ρώσοι σήμερα κουράστηκαν να μετράνε πτώματα Ουκρανών. Το πρωί περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στο Λαστόχινο που βρίσκεται κοντά στην Αβντέεβκα. Προέλαση προς το Κουπιάνσκ και το Τσασίβ Γιάρ. Μάχες για την Κρασνοχορέβκα.

1509 οι καταμετρημένοι Ουκρανοί νεκροί στην συμπλήρωση των δυο χρόνων του Πολέμου του ΝΑΤΟ κατα της Ρωσίας

Ο  Ζελένσκι δέχθηκε την «ακροδεξιά» πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, τους πρωθυπουργούς του Καναδά και του Βελγίου Τζάστιν Τριντό και  Αλεξάντερ ντε Κρο, καθώς και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν…..

ΑΓΚΥΡΑ. Η Τουρκία,  (που δεν σέβεται την εδαφική ακεραιότητα  της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Σερβίας και αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος),   «θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την επίτευξη μιας «δίκαιης και βιώσιμης λύσης» με βάση την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται  στον τρίτο χρόνο του, ο καταστροφικός αντίκτυπος της σύγκρουσης στην Ουκρανία αυξάνεται και οι αρνητικές περιφερειακές και παγκόσμιες συνέπειές της βαθαίνουν», ανέφερε η δήλωση.


 Λόγω του γεγονότος ότι οι Ρώσοι κατέλαβαν σημαντικές θέσεις από  το Βορρά την προηγούμενη μέρα, τα ξημερώματα , περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στο Λαστόχινο με ταυτόχρονες επιθέσεις από το νότο, το βορρά και την ανατολή.
 Οι Αλεξιπτωτιστές μπήκαν στα περίχωρα του χωριού από όλες τις πλευρές. Προς το παρόν, το χωριό εκκαθαρίζεται .
Οι Ουκρανοί προαπάθησαν να διασπάσουν την περικύκλωση με αντεπιτεθέσεις καταδρομών . Όλες οι αντεπιθέσεις έχουν αποκρουστεί.
 «Ο εχθρός καταστρέφεται τόσο σε μάχες εκ τους σύνεγγυς από γενναίο πεζικό όσο και από ακριβή χτυπήματα πυροβολικού» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού στην πρωτη γραμμή.

Κοντά στην Αβντέεβκα και το Λαστόχινο ,οι Ρώσοι προχωρούν στα βόρεια και ανατολικά της Ορλόβκα .
Οι Ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές μετέδωσαν από την πρώτη γραμμή ότι οι Ρωσικές Δυνάμεις βρίσκονται μεσα  στο χωριό Σεβέρνογιε στα νότια του Λαστόχινο. 
Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, που εδρεύει στις ΗΠΑ εντόπισε από δορυφόρους τα ρωσικά στρατεύματα που προελαύνουν δυτικά του εργοστασίου οπτάνθρακα. 
Στο μέτωπο της Αβντέεβκα κοντά στο Πιερβομάϊτσκι και το Λαστόχινο, οι ρωσικές ένοπλες  απέκρουσαν δύο αντεπιθέσεις από ομάδες της 59ης Μηχανοκίνητης και της 3ης Ταξιαρχίας Καταδρομώ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
 Οι απώλειες των Ουκρανών  μέχρι το μεσημέρι  ανήλθαν σε (περίπου) 425  νεκρούς στρατιώτες, τρία άρματα μάχης, δέκα ΤΟΜΑ  και 24 οχήματα.

Σε γενικές γραμμές, όπως μπορούμε να δούμε, οι Ρώσοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν την επιτυχία τους μετά την κατάληψη της Αβντέεβκα και διεξάγουν επιθέσεις σε διάφορες κατευθύνσεις ταυτόχρονα. 
Το βασικό ερώτημα είναι αν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα είναι σε θέση να τις ανακόψουν.

Μετά την απελευθέρωση της Αβντέεβκα και της Μαρίνκα , ο ρωσικός στρατός ενέτεινε τις επιχειρήσεις κοντά στον τρίτο οικισμό κοντά στο Ντόνετσκ την Κρασνοχορέβκα που είναι το τελευταίο Ουκρανικό οχυρό στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ. 

Κατά μήκος της πρώτης γραμμής στο μέτωπο του Ντόνετσκ στις περιοχές , Κρασνοχορέβκα, Νοοβμιχαίλοβκα , και Κράσνε, οι Ρώσοι κατέστρεψαν  σήμερα τέσσερα άρματα μάχης, δύο ΤΟΜΑ και τέσσερα οχήματα και οκτώ όλμους των 120 χιλ. 
«Ο εχθρός υποχωρώντας άφησε πίσω περισσότερους από 300 τραυματίες και νεκρούς στρατιώτες, δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου τύπου του Σώματος Στρατού «Νότος».
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου κατέρριψαν 18 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές των οικισμών Μπογκντάνοβκα, Κλιστσιεβκα και Γεωργκίεβκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.


Το μέτωπο της Κρασνοχορέβκα δεν έχει μετακινηθεί ουσιαστικά  από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Στα άλλα μέτωπα, συνεχίζεται η ρωσική επίθεση προς το Τσασίβ Γιαρ, όπου συγκεντρώθηκαν οι Ουκρανοί μετά την πτώση του Αρτεμόφσκ. 

Οι Ουκρανοί παραδέχθηκαν ότι υποχώρησαν από το χωριό Ιβανίσκε που βρίσκεται πανω στο δρόμο προς το Τσασίβ Γιάρ.

Προς την κατεύθυνση αυτή οι Ρώσοι προχώρησαν στα νοτιοανατολικά και νότια της Μποχντανίβκα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν σχεδόν 400 άτομα σε μια ανεπιτυχή επίθεση κοντά στην Μποχντάνοβκα. 

Τα Ρωσικά στρατεύματα κοντά στην Μπογκντάνοβκα της ΛΔ απέκρουσαν αντεπίθεση της  42ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν  391 στρατιώτες, δύο άρματα μάχης και τέσσερα ΤΟΜΑ .Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν επίσης ενα αυτοκινούμενο πυροβόλο Gvozdika και ένα οβιδοβόλο D-30.

Ο ρωσικός στρατός, στο μετωπο του Κουπιάνσκ , συνεχίζει να προχωρά, αποκρούοντας τις αντεπιθέσεις των Ουκρανών.

Ο επικεφαλής του κέντρου τύπου του Σώματος Στρατού «Δύση», ανακοίνωσε ότι "οι μηχανοκίνητες μονάδες τυφεκιοφόρων υποστηριζόμενες από πυροβολικό, ήταν σε θέση να βελτιώσουν τη θέση τους κατά μήκος της πρώτης γραμμής. 
 «Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τέσσερις επιθέσεις και τρεις αντεπιθέσεις της 32ης, και της 57ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού και της 25ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απωθήθηκαν στις περιοχές του σιδηροδρομικού σταθμού Σενκόβκα , και στους οικισμούς Τέρνοβ και Ζιτλόβκα. Καταστράφηκαν ένα άρμα T-72, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Krab 155 mm και ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που καταρρίφθηκε από τα συστήματα αεράμυνας . Οι διοικητές των μονάδων της πρώτης Γραμμής ανέφεραν στο Σώμα Στρατού την περισυλλογή από το πεδίο της μάχης 130 πτωμάτων Ουκρανών".

Μονάδες του Σώματος Στρατού «Ανατολή» στην Ζαπορίζιε συγκρούστηκαν με τμήματα της108ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας των Ουκρανών κοντά στο Λουχίβσκε και κοντά στο χωριό Σεβτσένκο και αποκρούστηκε αντεπίθεση της 58ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 
Οι διοικητές των μονάδων της πρωτης Γραμμής ανέφεραν την καταμέτρηση 123 πτωμάτων Ουκρανών καθώς και την καταστροφή ενός αμερικανικού πυροβόλου M777.
 Κοντά στο Ρωσικό Βερντέν το «Ραμπότινο» και το Βερμπογιε της Ζαπορίζιε οι σημερινές απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε 35 καταμετρημένος νεκρούς στρατιώτες, ένα αμερικανικό πυροβόλο M777, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο «Gvozdika» και ένα οβιδοβόλο D-30..

 Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στο μέτωπο της Χερσώνας,οι ρωσικές μονάδες επιτέθηκαν σε μονάδες της 65ης και 118ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ήταν 55 στρατιώτες, δύο φορτηγά, καθώς και μια αυτοκινούμενη μονάδα πυροβολικού "Gvozdika". Σημειώνεται ότι η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό ομάδων στρατευμάτων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έπληξαν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 117 περιοχές. 
 
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν δύο ουκρανικά MiG-29 στις περιοχές των οικισμών Yasenovoye και Selidovo της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Σπυρίδων Χατζάρας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παραμένουν τα ερωτήματα του ποιος πολεμάει εναντίον των Ρώσσων και γιατί, εκτός αν είναι τελείως φέικ νιούζ, δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Ζελέ δίνει εντολές σε κάποιο στράτευμα και οι στρατιώτες λαμβάνουν τις εντολές και τις εκτελούν αντί να το βάλουν στα πόδια ειδικά σε μια τόσο υλιστική ατομοκεντρική οπως η σημερινή, οι Ουκρανοί κάνουν διακοπές με τα τζιπ τους στις συμμαχικές χώρες, μάλλον κανείς δεν έχει μείνει εκεί πέρα αλλά συμφέρει και τις δυο πλευρές να παρουσιάζουν ότι γίνεται κάποιος πόλεμος με ό,τι οικονομικά, γεωστρατηγικά και παγκοσμιοποιητικά οφέλη μπορούν να προκύψουν, πάντως η Γραικία έχει πάθει τεράστια καταστροφή από αυτήν την ιστορία .