23/2/24

. 730η ημέρα της ειδικής επιχείρησης. O Ρώσοι διέσπασαν τις γραμμές των Ουκρανών στο μέτωπο της Μαρίνκα και εισήλθαν στην Κρασνοχορέβκα που σήμερα απελευθερώνεται. Χθες απελευθερώθηκε η Πόμπιεντα νότια και δυτικά της Μαρίνκα.

 



 

Η Κρασνοχορέβκα είναι ο τελευταίος οικισμός που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας,  στην περιοχή βόρεια του Ντόνετσκ και σήμερα απελευθερώνεται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Σφοδρές μάχες λαμβάνουν χώρα ενός της Κρασνοχορέβκα  Είναι πιθανό ότι στο εγγύς μέλλον οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα είναι σε θέση να χτυπήσουν τον εχθρό έξω από τον οικισμό», δήλωσε  στρατιωτική πηγή στην  πρώτη γραμμή.

«Οι δυνάμεις μας αναπτύσσονται στα νότια προάστια του οικισμού, απωθώντας σταδιακά τους ουκρανούς σχηματισμούς. Τώρα η Κρασνοχορέβκα είναι ένας τόπος σκληρών μαχών» δήλωσε η πηγή.

Στο μέτωπο της Αβντέεβκα οι Ρώσοι προχώρησαν την πρώτη γραμμή  και κατέλαβαν το χωριό Στέποβε/ Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συμπτυχτήκαν  στο χωριό Μπέρντυτσι 1,5 χιλιόμετρο δυτικά. Τα χωριά Στέποβε και Μπερντυτσι είναι στη γραμμή που κρατούν οι Ουκρανοί  μετά την πτώση της Αβτνέεβκα. Ενα άλλο χωριό στην πρώτη γραμμή της Αβντέεβκα είναι το Λαστόχινο το οποίο οι Ρώσοι σήμερα προπάθησαν να το περικυκλώσουν.

 Πυραυλικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο αεροδρόμιο Κουμπάλικιο στην περιοχή του  Νικολάγιεφ από όπου επιχειρούν η 299η Ταξιαρχία  Τακτικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και η 7ης Ταξιαρχίας Τακτικής Αεροπορίας που διέθετε Su-24M.

Αναφέρθηκε και  ότι στην πόλη Ντίπρο (στο Dnipropetrovsk) ξέσπασε  πυρκαγιά σε δεξαμενές καυσίμων που χτυπήθηκαν από τις ρωσικές επιθέσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσκεκλημενος του πατραρχη βοθρολυμαιο ο Μάικ Πομπεο!!
https://katanixi.gr/o-proin-dieythyntis-tis-cia-omilitis-sto-synedrio-ton-archonton-toy-oik-patriarcheioy-gia-ti-thriskeytiki-eleytheria/