28/2/24

Οι Ρώσοι απελευθέρωσαν ακόμα ένα χωριό κοντά στην Αβντέεβκα ενω συνεχίζεται η επίθεση για την απελεθιερωση του Τσασόβ Γιάρ στο μετωπο του Αρτιόμοφσκ

 

 


«Το Τσασόβ Γιαρ  βρίσκεται ήδη στο οπτικό πεδίο των μαχητών μας» δήλωσε στο RIA Novosti  ο Γιάν Γκάγκιν  σύμβουλος του επικεφαλής της  Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) Ντένις Πουσίλιν. 

Το Τσασόβ Γιαρ απέχει από το Αρτιομόφσκ 15 χιλιόμετρα και το μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται πιά υπό τον ρωσικό έλεγχο. Σε συνέντευξή του, επεσήμανε ότι το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία «εργάζονται» στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) σε αυτόν τον οικισμό. 

Σύμφωνα με τον Γκάγκιν, τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να χτίσουν οχυρώσεις στο Τσασόφ Γιάρ και «η διοίκηση τους κάνει ταχυδακτυλουργικά  με εφεδρείες», για να κρατηθεί

Μια μέρα νωρίτερα, ο ανταποκριτής της Izvestia Denis Kulaga έδειξε το έργο των αλεξιπτωτιστών της 11ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο  μέτωπο Αρτιομόφσκ.

 Μονάδες του Σώματος Στρατού   «Κέντρο», των Ενόπλων  Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας προελαύνοντας μετά την Αβτέεβκα απελευθέρωσαν το χωριό Πετρόβσκογιε, και απέκρουσαν 11 αντεπιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Λένινσκι. Νοβγκορόντσκι .Νοβομπαχτουμοφσκα , Τόνενκι, Ορλόβκα και Πιερβομάϊτσκι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR).

 Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχωρώντας εγκατέλειψαν 165 πτώματα/ Οι Ρώσοι κατέστρεψαν σε αυτές τις μάχες τέσσερα άρματα μάχης, δύο αμερικανικά ΤΟΜΑ Bradley, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 αμερικανικής κατασκευής και πέντε οχήματα. Χτυπήθηκαν και 3 πυροβόλα D-20, ένα οβιδοβόλο Msta-B, ένα αυτοκινούμενος πυροβόλο  Gvozdika και πέντε οβιδοβόλα D-30.

Οι ρωσικές  έχουν βελτιώσει την τακτική τους θέση στα μέτωπα του Κουπιάνσκ και της Χερσώνος και «οι επιτυχίες σε αυτούς τους τομείς θα μπορούσε να κλιμακωθούν με μια επίθεση πλήρους κλίμακας», όπως μεταδίδουν οι πολεμικοί ανταποκριτές.

Μία από τις πιο καυτές περιοχές του μετώπου αυτές τις ημέρες τώρα είναι κοντά στην κατεχόμενη από τους Ουκρανούς  πόλη Κρεμίνα στην ΛΔ Λουγκάνσκ  όπου βήμα προς βήμα, ο ρωσικός στρατός πιέζει τους Ουκρανούς  αναγκάζοντάς τους σε υποχώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: