28/2/24

Η Μόσχα προειδοποίησε τoν Μητσοτακένσκι να μην μεταφέρει ρωσικά όπλα σε τρίτες χώρες

"Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τους όρους της συμφωνίας που έχει υπογράψει για τη μη μεταφορά ρωσικών όπλων σε τρίτες χωρες" δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτεριξών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μαρία Ζαχάροβα.

"Η ρωσική ηγεσία θα επιδιώξει από την Ελλάδα την εφαρμογή των συμφωνιών που δεν επιτρέπουν τη μεταφοράς ρωσικών όπλων σε τρίτες χώρες". 

Αυτό ανακοινώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τηνεκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. 

 Η διπλωμάτης επεσήμανε ότι η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την Ελλάδα να μην παραβιάσει τις διατάξεις της ρωσοελληνικής διακυβερνητικής συμφωνίας στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας της 30ης Οκτωβρίου 1995, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η μεταφορά όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που αποκτήθηκαν ως αποτέλεσμα διμερούς συνεργασίας σε τρίτες χώρες χωρίς αμοιβαία γραπτή συμφωνία. 

 «Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε από την Ελλάδα, καθώς και από όλες τις άλλες χώρες στις οποίες έχουν παρασχεθεί ρωσικά όπλα και εξοπλισμός, αυστηρή συμμόρφωση με αυτό το πολύ σημαντικό διμερές έγγραφο», είπε. 


 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τέτοιες παραβιάσεις δικαιολογούν την σύλληψη του πρωθυπουργού ακόμα και από τον στρατό αν δεν το κάνει κάποιος άλλος, ο στρατός είναι υποχρεωμένος να ελέγχει τόσο την νομιμότητα των εντολών της κυβέρνησης όσο και τις εν δυνάμει καταστροφικές τους συνέπειες ακόμα και είναι νομιμοφανείς

Ανώνυμος είπε...

Την..."proud bitch" στοά την ρώτησες αν θα επιτρέψει να συλληφθεί ο μητσοτακ;

Ανώνυμος είπε...

Αυτες οι διαταξεις εχουν καταργηθει. Οι ΕΔ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κανουν συλληψεις πολιτων.