8/4/10

Κράτος ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

Περιμένοντας την ελπίδα στο άδειο γραμματοκιβώτιο (εξέλιπαν γαρ κι οι ταχυδρόμοι)

του Κώστα Μπετινάκη

http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2754

Όχι πως θα τα συμμαζέψει. Όπως δεν έχει καταφέρει κάτι σημαντικό στους έξι μήνες, πέρα από το να μάθουν όλοι οι Έλληνες τα σπρεντ και τις τραπεζικές κοτσάνες.

Είπα να πάψω να βλέπω ειδήσεις, για να μην ενημερώνομαι για την οικονομική κατάσταση της χώρας, για την οποία δεν φταίω- ή μάλλον φταίμε όλοι εμείς οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που ψηφίζουμε όλα εκείνα τα ρεμάλια και τα καρτάλια, που φιγουράρουν για πολιτικοί και ικανοποιούν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, μαζί με την τσέπη τους και των ημετέρων τους.

Είχα την ατυχία, όμως να πληροφορηθώ την ιατρική περιπέτεια του συμπαθούς κατά τ΄άλλα υπουργού εργασίας. (Τουλάχιστον ως πριν αναλάβει το Υπουργείο Εξυπηρέτησης Εργοδοτών).

Το έχουμε γράψει επανειλημμένα πως το ΕΣΥ έχει απαξιωθεί για να οφελούνται οι μεγαλογιατροί και οι ιδιωτικοί κλινικάρχες. Όχι που θα αλλάξει κάτι τώρα, που δοκίμασε την αθλιότητα του ξεπεσμού της ιατρικής περίθαλψης κι ο Λοβέρδος. Που φωνακλάς ως αντιπολίτευση, περιμένουμε να δούμε αν θα ψιθυρίσει κάτι στην υπουργό Υγείας, μετά την αποκατάσταση της υγείας του –ευχόμαστε σύντομα.

Καλή κωπηλασία, αλλά καλό θα ήταν να τραβούσες και λίγο καλό κουπί κυβερνητικής διοίκησης κύριε Πρωθυπουργέ. Διότι δεν έπιασε το κόλπο: Πρώτα έριξες το φταίξιμο αποκλειστικά στην προηγούμενη διακυβέρνηση, ενώ «φταίμε κι εμείς (που σας ψηφίζουμε), φταίνε κι αυτοί (που τους ψηφίζανε), φταίνε κι άλλοι (που απολαμβάνουν τα σκάνδαλα) αφού ουδείς τιμωρείται.

Ελπίζω, ώσπου να έρθουν οι νέες φουσκωμένες φορολογικές δηλώσεις να έχει προσλάβει ο Ρέππας ταχυδρόμους, αλλιώς μην περιμένετε να εισπράξετε μία. Ούτε ΔΕΗ. Ούτε ΟΤΕ.

Δεν απομένει να αρχίζετε να κόβετε το ρεύμα, τον ΟΤΕ, καλό θα σας κάνει. Επειδή έτσι θα πάψουμε να βλέπουμε τηλεόραση και να έχουμε διαδίκτυο, δεν θα ενημερωνόμαστε.Αλλά ούτε θα βλέπουμε ούτε θ’ ακούμε τις μπούρδες που σερβίρουν οι βαρόνοι των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης.

Αφήστε μας να πεθάνουμε στο σκοτάδι, μια και από τη στιγμή που ήρθατε στα πράγματα μόνο ΜΑΥΡΙΛΑ μας σερβίρετε.

Μαυρίλα περιγράψτε και στους κηδεμόνες σας στις Βρυξέλες, και στην Ουάσιγκτον. Μόνο που εκείνοι, επειδή γνωρίζουν περί τι μπουρδέλου πρόκειται, δεν στέλνουν το λογαριασμό ταχυδρομικώς, αλλά στέλνουν κάποιους κατώτερους υπαλλήλους και σας καθίζουν στα θρανία.

Αλλά σάμπως σας νοιάζει; Σάμπως εσείς πληρώνετε το λογαριασμό; Όπως ακριβώς κι οι προηγούμενοι, τον μετακυλύετε στην πλάτη των γνωστών υπόπτων: Μισθωτών και συνταξιούχων και όσων (πόσοι άραγε;) δεν φορο- και εισφοροδιαφεύγουν.

Αντί κανό, λοιπόν, δεν πάτε να τραβήξετε λίγο κουπί, και να δείξετε στον κόσμο, ότι πέρα από μειλίχιο χαμόγελο, έχετε και ευγενικές προθέσεις; Αλλιώς τι το κρατήσατε εκείνο το «σοσιαλιστικό», κάποτε είχατε πει πως θα το αφαιρέσετε ως παρωχημένο. Πριν σας χρήσουν πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τρομάρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...