30/5/10

Σκάνδαλα στο βασίλειο της Πουστιάς

Παραιτήθηκε, ο Πούστης Βρετανός υφυπουργός Οικονομικών, της κυβέρνησης του Εβραίου Κάμερον-Λεβίτα

Ο υφυπουργός Οικονομικών Ντέιβιντ Λος υποσχέθηκε να επιστρέψει 40.000 λίρες (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Την παραίτησή του υπέβαλε το βράδυ του Σαββάτου , ο Φιλελεύθερος πούστης Ντέιβιντ Λος, υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Συντηρητικών και Φιλελευθέρων στη Βρετανία, μετά την αποκάλυψη ότι εισέπρατε βουλευτική αποζημίωση, για τα ποσά που κατέβαλε ως «ενοίκιο» για να διαμένει σε σπίτια που ανήκαν στον σύντροφό του.Όπως εξηγεί το BBC, από το 2006 η Βρετανία απαγορεύει στους βουλευτές να χρεώνουν ως έξοδα τα μισθώματα για διαμονή σε ακίνητα που ανήκουν σε συντρόφους τους.
Ο Λος ζήτησε συγγνώμη, υποστήριξε όμως ότι ο σύντροφός του δεν είναι... "σύντροφος", με την εννοια που ορίζεται από τη νομοθεσία. Ο ίδιος ζήτησε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή να εξετάσει αν οι κανονισμοί παραβιάστηκαν.
Στο πολλοστό σκάνδαλο με τα βουλευτικά έξοδα που απασχολεί τη Βρετανία, ο Ντέιβιντ Λος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών παραδέχτηκε ότι επί οκτώ χρόνια διεκδικούσε από το δημόσιο έως και 950 λίρες το μήνα (1.100 ευρώ), ποσό το οποίο υποτίθεται πλήρωνε ως ενοίκιο στο σύντροφό του.
Σύμφωνα με την Daily Telegraph το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων, το οποίο προτίθεται να επιστρέψει τώρα ο Λος, ανέρχεται στις 40.000 λίρες.
Ο τέως υφυπουργός υποστήριξε ακόμα ότι ήθελε να κρατήσει μυστικές τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.
Πριν από την ανακοίνωση της παραίτησης, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον περιορίστηκε να δηλώσει ότι συμφωνεί με την απόφαση του Λοςς να παραπέμψει τον εαυτό του.

Δ11.Πόσους τοιούτους κρυφούς έχουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο,με τσάτσο τον "σπιτονυκοκύρη" τους;Πόσοι εκβιάζονται από τις "προτιμήσεις" τους και ψηφίζουν ότι τους πούν;

1 σχόλιο:

gryphon είπε...

Πώς αλλάζουν όμως τά ήθη μέ τήν συνεχή πλύση εγκεφάλου.Κάποτε (οχι πρίν πολλά χρόνια) ακόμη καί γιά τούς εκφυλισμένους Αγγλους δέν θά ήταν σκάνδαλο τόσο τό γεγονός ότι χρέωνε τά εξοδα του στό δημόσιο όσο τό γεγονός ότι ένα στέλεχος τής κυβέρνησης αποκαλύφθηκε ότι είναι πούστης μέ σπιτωμένο εραστή.Δυστυχώς αυτό κατάντησε νά θεωρείται φυσιολογικό καί επιτρεπτό καί εκεί καί εδώ.