26/5/10

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΚΟΥΓΚΛΗΔΕΣ ΈΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΙΤΗΜΑ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ της ΠΔΓΕΝΟ

Αθήνα 25 Μάη 2010

H GOOGLE κατάργησε, προχθές αργά το βράδυ της 22.05.2010, απροειδοποίητα και χωρίς κανένα λόγο το επώνυμο και νόμιμο Μπλογκ της Πρωτοβουλίας Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό και μάλιστα λίγο μετά από την ανάρτηση και την αποστολή ενός πολιτικού άρθρου: «Η δύναμη του καπιταλισμού είναι η άγνοια της Εργασίας. Η γνώση η δική μας είναι δύναμη ανατροπής του».
Στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με την «Ομάδα Blogger», που μας ειδοποίησε με μήνυμα «χωρίς δυνατότητα απάντησης» και αφού πρώτα κατάργησε το Μπλογκ, να δώσουμε κάποιες τεχνικές πληροφορίες προκειμένου να κάνει έλεγχο και να αποκατασταθεί η λειτουργία του Μπλογκ, δεν κατέστει, παρά τις πολλές προσπάθειές μας, δυνατή καμιά επαφή μαζί της γιατί στο μεταξύ κατάργησαν και το E-mail (prodial21@gmail.com), προφανώς για να μην μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε άμεσα και για να σβήσει κάθε ίχνος μας από το διαδίκτυο.
Αυτός ο σκληρός, αστραπιαίος και απόλυτος τρόπος κατάργησης του Μπλογκ δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μέτρο «προστασίας κάποιων δήθεν ενοχλημένων» παραληπτών μηνυμάτων μας, γιατί κάθε μήνυμά μας συνοδεύονταν από τη διευκρίνιση: «Αυτό το μήνυμα πληρεί τις προϋποθέσεις τής ευρωπαϊκής νομοθεσίας, (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), περί μηνυμάτων προβολής, φέρει τα πλήρη στοιχεία τού αποστολέα ευκρινώς και δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. Αν θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή τη λίστα παραληπτών e-mail, παρακαλούμε. στείλτε μας μήνυμα στη διεύθυνση: prodial21@gmail.com», πράγμα που δίνει στον καθένα καλοπροαίρετο αποδέκτη τη δυνατότητα να βγει από τη λίστα αποδεκτών.
Ταυτόχρονα όμως, αυτή η αρχιτεκτονική δομή λειτουργίας της πλατφόρμας Google δίνει και τη δυνατότητα σε κάποιον ή κάποιους πέντε-δέκα κακοπροαίρετους προβοκάτορες να κλείνουν όποιο Μπλογκ ενοχλεί, με τις απόψεις που διακινεί, τα σκοταδιστικά και τα εξουσιαστικά ιερατεία του Κεφαλαίου, οπότε, και αφού η Google δεν προστατεύει τα Μπλογκς από τους κακοπροαίρετους, πιθανά και από τους βαλτούς και η «Ομάδα Blogger» αποφεύγει να δώσει ή να ζητήσει διευκρινίσεις για την κατάργηση του Μπλογκ, η ερμηνεία που λογικά απομένει είναι η ενόχληση του «Μεγάλου Αδερφού» και συνεπώς η πολιτική σκοπιμότητα.
Αυτή όμως η ενέργεια της Google είναι, σύμφωνα και με το ειδικό νομικό μας σύμβουλο κ. Βασίλη Σωτηρόπουλο, παράνομη και καταχρηστική, γιατί δίνοντας το δικαίωμα σε ελάχιστους να κλείνουν τα δυσάρεστα σ’ αυτούς Μπλογκς, αποστερούν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης στους Μπλογκερς κατά συνέπεια και το δικαίωμα της ελεύθερης ενημέρωσης και επικοινωνίας σε χιλιάδες, ή και σε εκατομμύρια επισκέπτες της Μπλογκόσφαιρας και του Διαδικτύου.
Καταγγέλλουμε, λοιπόν, την παράνομη, καταχρηστική και κακόβουλη ενέργεια της Google ως απόπειρα να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση ιδεών, θέσεων και σχολίων από τις σελίδες του Μπλογκ της Πρωτοβουλίας Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό και κατατάσσουμε αυτή την ενέργεια στον πανικό του Ηγεμόνα και στην απόπειρα του "Μεγάλου Αδερφού" να επιβάλλει σιωπητήριο στους αγωνιζόμενους ενάντια στην πολιτική του ιμπεριαλιστικού Κεφαλαίου Λαούς, να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση και την κριτική ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα με στόχο να επιβάλλει διαδικτυακό φασισμό.
Γι' αυτό και ζητούμε από κάθε ελεύθερα και δημοκρατικά σκεπτόμενο συνάνθρωπο και ιδιαίτερα από όσους διεκδικούν το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα στη ζωή και στο διαδίκτυο, να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τη διαμαρτυρία και τη συμπαράστασή τους, να συνυπογράψουν και να προωθήσουν αυτή την καταγγελία προς κάθε κατεύθυνση.
Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε και για λογαριασμό των συνεργατών στις δεκάδες χιλιάδες των επισκεπτών του Μπλογκ που, στα τρεισήμισι χρόνια λειτουργίας του, είχαν επισκεφθεί το δωδεκασέλιδο επιστημονικό-πολυθεματικό Μπλογκ με τον τίτλο ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ, με κύριες διευθύνσεις πρόσβασης τις (http://www.infonewhumanism.blogspot.com, http://www.epithesh.blogspot.com, http://www.globala.blogspot.com, http://www.capinero.blogspot.com,, http://www.americoglobalism.blogspot.com, κλπ) και που ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούσαν ή όχι με τις απόψεις που διατυπώνονταν σ’ αυτό το Μπλογκ, άφηναν τα σχόλιά τους και τις συνεργασίες τους και γνωρίζουν το ήθος και το επίπεδο του Διαλόγου που προωθούσαμε σεβόμενοι όχι μόνο τους επισκέπτες-αναγνώστες και συνομιλητές, αλλά και τα πρόσωπα και τα πράγματα στα οποία ασκούσαμε κριτική με βάση πραγματικά στοιχεία, και με επιχειρήματα, πραγματικότητα που οδήγησε στη φιλοξενία των αναρτήσεων μας από δεκάδες άλλα Μπλογκς, περιοδικά και εφημερίδες.
Για το λόγο αυτό θεωρούμε την κατάργηση του Μπλογκ της Πρωτοβουλίας Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό, πράξη πολιτικής σκοπιμότητας και ζητούμε την άμεση εισαγγελική παρέμβαση και τη νομική προστασία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την προστασία του Δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και του Διαλόγου.
Να μην επιτρέψουμε οι κατακτήσεις της εργαζόμενης ανθρωπότητας να γίνουν αλυσίδες υποδούλωσής της.

Το Διαδίκτυο είναι μια κατάκτηση της ανθρωπότητας για ένα καλύτερο κόσμο και όχι για τον έλεγχο των συνειδήσεων και τον εκφοβισμό των σκεπτόμενων ανθρώπων. Ο φασισμός στο Διαδίκτυο δεν πρέπει να περάσει.
Οι εκμεταλλευτικές και φαύλες εξουσίες κάποτε καταργούνται, οι Ιδέες όμως για ένα καλύτερο κόσμο δεν καταργούνται ποτέ και αργά ή γρήγορα, με τον αγώνα των Δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού, θριαμβεύουν.

Για την Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό

1. Κώστας Λάμπος, Οικονομολόγος –Συγγραφέας και διαχειριστής του Μπλογκ
2. Δημήτρης Πράτσος, Οικονομολόγος
3. Γρηγόρης Βαλλιάνος, Μηχανικός-Αεροναυπηγός
4. Μιχάλης Μπερδελής, Μηχανικός Ηλεκτρολόγος
5. Σταύρος Κυριαζής, Οικονομολόγος
6. Θόδωρος Κωνσταντινίδης, Γιατρός, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπ. Θράκης
7. Παύλος Νεράντζης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας
8. Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Επίτιμος Εφέτης
9. Βασίλης Μυλόπουλος, Οικονομολόγος
10. Βασίλης Σωτηρόπουλος, Δικηγόρος


ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ.Σπυρος Χατζάρας δημοσιογράφος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.prisonplanet.com/former-cia-officials-admit-to-faking-bin-laden-video.html

ΕΛΕΝΚΩ είπε...

Επειδή το διαδίκτυο είναι ΧΑΟΤΙΚΟ δεν μπορεί να ελεγχθεί πλήρως. Η ανάρτηση αυτή (Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ) βρίσκεται ήδη αναδημοσιευμένη παντού....
μια έρευνα στο google θα σας πείσει...

Ανώνυμος είπε...

«Η δύναμη του καπιταλισμού είναι η άγνοια της Εργασίας. Η γνώση η δική μας είναι δύναμη ανατροπής του».

με τετοιες αηδιες και μπαρουφες κακως το εκλεισαν.θα προσεφεραν ωρες κομμουνιστικης γραφικοτητας.

αυτα τα περι ανατροπης του ιδιως μου θυμιζουν τα επαρατα καθεστωτα της ανατολικης ευρωπης.

αλλωστε τετοια σαχλαμαρισματα γραφουν οι κομμουνιστες και οι ψευτοαναρχικοι αεργοι στα φυλλαδια που μοιραζουν ταλαιπωρες ανοργασμικες νεες εξω απο πρεζοτοπο της πατησιων στο υψος μουσειου.

και ο νερατζης ο περιεργος κομμουνιστης εθνομηδενιστης της ερτ3.

Ανώνυμος είπε...

Ελληνοισραηλινές ασκήσεις στο Αιγαίο και λίγο πιο πίσω...Η παρέμβαση του Σιωνισμού στην άλωση της Κωνσταντινούπολης

Tο πρώτο νέο εύρημα που φέρνει στην επικαιρότητα και πάλι το θέμα, είναι πως σε ένα πρωτότυπο έγγραφο των οθωμανικών Αρχών του τέλους του 17ου αιώνα αναφέρεται πως μια παρόμοια διαδικασία έλαβε χώρα την ίδια περίπου εποχή, το 1538/1539. Tο ζητούμενο στην περίπτωση αυτή δεν ήταν αν Pωμιοί χριστιανοί δικαιούνται να έχουν εκκλησίες, αλλά αν οι Eβραίοι της Πόλης δικαιούνται να έχουν συναγωγές και να τις συντηρούν. Kαι το προς απόδειξη ζήτημα δεν ήταν αν αλώθηκε ή παραδόθηκε η Kωνσταντινούπολη αλλά αν στα χρόνια της Αλωσης οι Eβραίοι της Πόλης ήρθαν πράγματι σε μυστική συμφωνία με τον Πορθητή προκειμένου να τον διευκολύνουν στην Αλωσή της.

Tο ενδιαφέρον είναι πως στο επίσημο αυτό οθωμανικό έγγραφο αναφέρεται πως και στην περίπτωση αυτή, των Eβραίων, κλήθηκαν δύο υπέργηροι μάρτυρες που ζούσαν από τα χρόνια της Αλωσης της Kωνσταντινούπολης και επιβεβαίωσαν πως υπήρξε πράγματι αυτή η μυστική συμφωνία των Eβραίων της Πόλης με τον Πορθητή. Στην περίπτωση μάλιστα αυτή, η ηλικία των μαρτύρων υπερέβαινε κάθε προσδοκία: ο ένας ήταν 115 και ο άλλος 117 ετών!Tο ότι κάτι πρέπει να συνέβαινε αυτή την εποχή, το διάστημα δηλαδή ανάμεσα στο 1537 που αναφέρει το αφήγημα του Mαλαξού, ώς το 1538/1539 που αναφέρεται στο έγγραφο της οθωμανικής Αρχής, ενισχύεται και απ’ όσα αναφέρονται, έμμεσα, σε ένα πρωτότυπο πατριαρχικό γράμμα που χρονολογείται στον Oκτώβριο του 1538.
O τότε Πατριάρχης, που δεν ήταν άλλος από τον Iερεμία A΄, τον οποίο υπονοεί στο αφήγημά του ο Mαλαξός ως πρωταγωνιστή της υπόθεσης που περιγράψαμε, αφιερώνει, δωρίζει μέρος της περιουσίας του στο Πατριαρχείο. Aκολουθώντας τους κανόνες της πατριαρχικής Γραμματείας, κατέγραψε την πράξη του στον «ιερό κώδικα» του Πατριαρχείου και εξέδωσε ένα «γράμμα», που το υπέγραψε ο ίδιος ως πατριάρχης, και το οποίο «εις δήλωσιν και εμφάνειαν και ασφαλή βεβαίωσιν» παρέδωσε στον αποδέκτη της δωρεάς, τη μονή της Παμμακαρίστου, όπου έδρευε τότε το Πατριαρχείο.
Σήμερα λανθάνει ό,τι καταγράφηκε στον επίσημο κώδικα του Πατριαρχείου· σώζεται όμως το πρωτότυπο του «πατριαρχικού γράμματος» που, όπως είπαμε, έδωσε ο Iερεμίας στον αποδέκτη της δωρεάς του. Στο κείμενο του εγγράφου αυτού διαβάζουμε μια περίεργη, σε πρώτη ανάγνωση, φράση: δίνω τη δωρεά μου, γράφει ο Iερεμίας, στο Πατριαρχείο, όπου και αν αυτό βρίσκεται, και εύχομαι, συμπληρώνει, να είναι πάντα εδώ στη μονή της Παμμακαρίστου. Tο έγγραφό του έχει χρονολογία: Oκτώβριος του 1538.


Δημήτρης Γ. Aποστολόπουλος, διευθυντής Eρευνών στο Eθνικό Ιδρυμα Eρευνών, αντιπρόεδρος της «Διεθνούς Eταιρείας Mελέτης του 18ου αιώνα» (ISECS).

http://greeknation.blogspot.com/2010/05/blog-post_26.html

Ανώνυμος είπε...

Οταν ο πατέρας απάντησε ότι δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τα 6.000 ευρώ, ο δράστης τού ζήτησε να φέρει μαζί του όσα χρήματα είχε εκείνη τη στιγμή και παράλληλα να άφηνε την ταυτότητά του ως «εγγύηση» για την καταβολή του υπόλοιπου ποσού.
Καθ΄ οδόν η μητέρα αποφάσισε να καλέσει το κινητό τηλέφωνο της κόρης της. Σκέφτηκε ότι παρά το γεγονός πως ήταν σε καταστολή, σύμφωνα με τους καλούντες, ίσως απαντούσε ο συνοδός νοσηλευτής. Τότε ανακάλυψαν ότι τίποτε δεν συνέβαινε, η κόρη τους δεν είχε τραυματιστεί και αντίθετα βρισκόταν στο σπίτι της. Ο συναγερμός έληξε! Η οικογένεια απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της για να καταγγείλει την υπόθεση.
Οταν οι δράστες συνειδητοποίησαν ότι η οικογένεια δεν είχε πέσει στην «παγίδα», επικοινώνησαν ξανά το ίδιο βράδυ. Αρχισαν να τους απειλούν ευθέως, λέγοντας ότι ξέρουν πού μένουν και πως θα έπαιρναν το ποσό με τα όπλα τους.
Γλίτωσε την ενέδρα
Θύματα προσπάθειας εξαπάτησης έπεσαν και οι γονείς του Γιώργου Παπαδόπουλου. Οπως τόνισε: «Πριν από μερικούς μήνες στις 03.30 κάποιος τηλεφώνησε στο σπίτι των γονιών μου λέγοντας στη μητέρα μου πως είναι από το Ασκληπιείο Βούλας, ότι βρισκόμουν εκεί σοβαρά τραυματισμένος και πως θα μεταφερόμουν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για μεταμόσχευση καρδιάς. Για να γίνει όμως η “αγορά” του μοσχεύματος, θα έπρεπε να δώσει σε κάποιον που θα ερχόταν σπίτι περίπου 3.000 ευρώ ως προκαταβολή». Αμέσως η γυναίκα ξεκίνησε να τηλεφωνεί σε συγγενείς και φίλους ζητώντας χρήματα. Ωστόσο για «καλή της τύχη» τη στιγμή εκείνη μπήκε στο σπίτι ο γιος της. Εκτιμάται πως οι δράστες της είχαν στήσει ενέδρα στο πλησιέστερο ΑΤΜ για να τη ληστέψουν.
Εκτρεπόμενες κλήσεις μάλλον από καρτοτηλέφωνο
Στην υπόθεση των «τρομοκρατικών τηλεφωνημάτων» των απατεώνων εντυπωσιακό είναι το ότι τα τηλέφωνά τους δεν είχαν απόκρυψη και ότι απαντούσαν όταν τα θύματά τους καλούσαν. Αντίθετα, όταν γινόταν αντιληπτή η απάτη, όποιος τηλεφωνούσε στους ίδιους αριθμούς άκουγε την επισήμανση ότι ο αριθμός που καλούν δεν υπάρχει, κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε από τους αστυνομικούς που διερευνούν σχετικές καταγγελίες. Σύμφωνα με αξιωματικούς, τα Αστυνομικά Τμήματα δέχονται συχνά αναφορές από πολίτες για αγνώστους που τηλεφωνούν ζητώντας χρήματα για την αγορά μοσχεύματος που δήθεν θα χρησιμοποιηθεί σε επέμβαση συγγενούς τους, ενώ πηγές του Ασκληπιείου Βούλας ανέφεραν πως τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου έναν χρόνο, χωρίς να εμπλέκεται το νοσοκομείο. Σύμφωνα με ειδικούς στις τηλεπικοινωνίες, οι δράστες ενδεχομένως να χρησιμοποιούν τα καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ που δείχνουν τον αριθμό τους στις συσκευές των «θυμάτων». Στη συνέχεια όταν οι ανυποψίαστοι πολίτες επικοινωνήσουν με τον αριθμό που τους έχουν δώσει οι δράστες, χτυπάει η συσκευή του καρτοτηλεφώνου και εφόσον έχουν δώσει και «εσωτερικό» απλώς ακολουθούν τη διαδικασία εκτροπής προς μια άλλη τηλεφωνική συσκευή και έτσι το θύμα μιλάει και με τον/την «αρμόδιο/α». Οταν οι δράστες υποψιαστούν ότι έχουν γίνει αντιληπτοί, τότε αφήνουν κρεμασμένο το ακουστικό στο καρτοτηλέφωνο ή απλώς δεν το κλείνουν καλά με αποτέλεσμα αν ο πολίτης επιχειρήσει εκ νέου να τηλεφωνήσει στον ίδιο αριθμό να ακούγεται η ένδειξη της βλάβης.

Ανώνυμος είπε...

O Α-(ΠΟΛΥ) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΕΛΛΗΝΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ...ΠΡΟΟΔΟΣ.ΤΩΡΑ ΔΕ ΠΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ.. ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΝΤΟΠΙΑ ΠΡΟΦΟΡΑ....

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ "ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ"...
Ρεπορτάζ : Διονύσης Βυθούλκας
(από το Βήμα)

«Κυριακή απόγευμα,ανήμερα της γιορτής της μητέρας, άγνωστος τηλεφώνησε στο σπίτι των γονιών μου. Απάντησε η μητέρα μου. Της είπε ότι ήταν νοσοκόμος στο Ασκληπιείο της Βούλας και ότι ο αδελφός της ήταν σοβαρά τραυματισμένος στο...
νοσοκομείο. Οταν εκείνη απάντησε ότι δεν έχει αδελφό εκείνος της ανέφερε πως ένας δικός της άνθρωπος είναι τραυματίας». Η αφήγηση της κυρίας Μαρίας Ηλιοπούλου προκαλεί ανατριχίλα. Η μητέρα της ταράχτηκε καθώς πίστεψε ότι επρόκειτο για την κόρη της.
Δεν ήταν ούτε κακόγουστη φάρσα ούτε, ευτυχώς, πραγματικότητα. «Πρόκειται για έναν νέο τρόπο απάτης, που μηχανεύονται επιτήδειοι ποντάροντας στον πανικό προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματα» λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Απάτη καλοστημένη, τουλάχιστον με τεχνικά κριτήρια, καθώς όπως λέει η κυρία Ηλιοπούλου: «Ο αριθμός του τηλεφώνου παρέπεμπε στην περιοχή της Βούλας και μάλιστα ο “νοσοκόμος” για να γίνει πιστευτός της ζήτησε αν θέλει περισσότερες πληροφορίες να καλέσει στον συγκεκριμένο αριθμό ζητώντας να τη συνδέσουν με εσωτερικό τηλέφωνο στο οποίο θα απαντούσε η “κυρία Συμεωνίδου”».
Η γυναίκα επικοινώνησε όντως, η «κυρία Συμεωνίδου» την πληροφόρησε ότι η τραυματισμένη κόρη της ήταν πλέον καθ΄ οδόν προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση βαλβίδας. Της ζήτησε την καταβολή 70.000 ευρώ που ήταν η «τιμή αγοράς» του μοσχεύματος. Τελικά συμφώνησε να λάβει 6.000 ευρώ ως προκαταβολή προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες ενώ για να την αποτρέψει να τηλεφωνήσει στο παιδί της η «κυρία Συμεωνίδου» της είπε ότι η κόρη της ήταν «σε κώμα».
Οι γονείς της γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να «σηκώσουν» το συγκεκριμένο ποσό, καθώς ήταν Κυριακή απόγευμα, άρχισαν έναν «μαραθώνιο» επικοινωνώντας με συγγενείς ζητώντας τους να δώσουν όσα χρήματα μπορούσαν. Την ίδια στιγμή συνεχίζονταν τα τηλέφωνα προς το κινητό τηλέφωνο του πατέρα της κοπέλας.