27/5/10

Κρυφή ατζέντα στον ΕΔΟΕΑΠ

Λαϊκή απογευματινή συνέλευση - παράσταση «Ελένη» (ρεπορτάζ στυξ)

Σε απλή συγκέντρωση μετέτρεψε τη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ το ΔΣ του Ταμείου μας. ‘Ηθελαν έτσι να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους για τη σφαγή στις παροχές και την επικούρηση και τις παράνομες περικοπές σε όσα δικαιούνται τα παιδιά μας, οι γυναίκες και όλοι μας .

Το σχέδιο αναγκάστηκε να ομολογήσει η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, κάτω από τις αποδοκιμασίες των μετόχων που περίμεναν τουλάχιστον δύο ώρες να αρχίσει με καθυστέρηση, η παράσταση της Ελένης μαζί με γνωστούς κομπάρσους, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στο θέατρο Ιλίσια.

Παραδέχτηκε έτσι ότι με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της, είχε προγραμματιστεί η Συνέλευση να γίνει Συγκέντρωση. Κάποιοι άλλωστε, είχαν φροντίσει να μην υπάρχει απαρτία.

Το έργο πρόκειται ν’ ανέβει πάλι σ’ ένα μήνα –μέσα στα μπάνια του λαού- οπότε είναι σίγουρο πως δεν θα γίνει και πάλι Γενική Συνέλευση. Έτσι, θα έχει προλάβει η κυβέρνηση να ψηφίσει το Ασφαλιστικό με τις ρυθμίσεις που αφορούν στα ταμεία και τα αποθεματικά μας και τον τεμαχισμό του ΕΔΟΕΑΠ στα τρία. (Αλλο η Περίθαλψη άλλο Πρόνοια άλλο Επικούρηση). Αυτό άλλωστε αποτελεί την κρυφή ατζέντα της σημερινής διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ που κάτω από τις αποδοκιμασίες, τις διαμαρτυρίες και την αγανάκτηση όσων έμειναν ως το τέλος αναγκάστηκε να αποκαλύψει, έστω και με το ζόρι.

Το συμπέρασμα είναι ότι παραδίδουν τα αποθεματικά και τα κλειδιά του ΕΔΟΕΑΠ στην κυβέρνηση, ως γνήσιοι λαγοί του Λοβέρδου.

Το ομολόγησε, άλλωστε η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ. Αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία που ανακοίνωσαν:

Τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ αποθεματικά (δικά μας λεφτά δηλαδή), θα διατεθούν στον κουμπαρά της κοινής διαχείρισης αποθεματικών που οργανώνει το Υπουργείο Εργασίας και η Τράπεζα Ελλάδας (ουδείς τους υποχρεώνει) για την αγορά κυρίως ομολόγων Δημοσίου. Με το πρώτο σκαμπανέβασμα αυτά αποτελούν παρελθόν.

Μένουν στο Ταμείο χρεόγραφα πλέον των 40 εκατ. Ευρώ, από παλιές μετοχές και ομόλογα, που κανείς δεν γνωρίζει γιατί αγοράστηκαν.

Έρχονται κι άλλες περικοπές, κάπου 30% για τους επόμενους μήνες σε δαπάνες - παροχές , με τον προϋπολογισμό του 2010, που τον κρατήσανε κρυφό.

Κόβεται και το επίδομα για την κατασκήνωση των παιδιών μας, όπως και για τους βρεφονηπιακούς.

Κυτταρολογικό, ΤΕΛΟΣ και πελατεία για το τεστ ΠΑΠ στους απ’ έξω.

Άρχισαν να κόβουν και φάρμακα, με πρόσχημα ότι δεν είναι στη λίστα του Υπουργείου, παρόλο που ο ΕΔΟΕΑΠ, είναι ΝΠΙΔ. Δηλαδή φορέας στον οποίο αποφασίζουν ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ- ΜΕΛΗ του.


Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες για τον κίνδυνο μιας δήμευσης, των αποθεματικών, όπως κι αυτής που είναι σε εξέλιξη για το σύνολο των αποθεματικών στο Ταμείο κύριας ασφάλισης των δημοσιογράφων (πρώην ΤΣΠΕΑΘ) και των άλλων εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Ήδη, με το νόμο Πετραλιά, που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, το Δημόσιο αφαιρεί σε ετήσια βάση το 10% των πόρων του ΤΣΠΕΑΘ. Για το 2009, η λυπητερή ξεπερνά τα δέκα εκατ. Ευρώ, ενώ καλείται τώρα να πληρώσει πέντε εκατομμύρια και ο ΕΔΟΕΑΠ, επειδή το ΔΣ, δεν είχε προσφύγει εναντίον των διοικητικών αποφάσεων που προβλέπει ο νόμος, από το 2008, όπως είχε προτείνει από τότε ο καθηγητής κ. Μανιτάκης.

Την αποκάλυψη, έκανε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης, που ως πρόεδρος τότε της ΠΟΕΣΥ είχε προτείνει και είχε γίνει προσφυγή από την Ομοσπονδία για λογαριασμό των Ενώσεων Συντακτών. Κάτι που δεν έκανε όμως η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και η οποία σπεύδει τώρα να κουκουλώσει τις ευθύνες της.

Στην παρέμβασή του επίσης ο Δ. Τσαλαπάτης είπε ότι με το Ν.3470/28-6-2006 (άρθρο 24) ορίζεται ότι οφείλουν αναδρομικά να καταβάλλουν αγγελιόσημο στον ΕΔΟΕΑΠ και το ΤΣΠΕΑΘ όλες οι ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιήθηκαν (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Ολυμπιακή, τα Διυλιστήρια, επιχειρήσεις Ρ/Φ και Τ/Ο, οι Εταιρίες Κινητής Τηλεφωνίας- VODAFONE COSMOTE κλπ επειδή δεν είναι δημόσιες επιχειρήσεις.

«Χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ και στο ΤΣΠΕΑΘ και τον ΕΔΟΕΑΠ, όλες οι πρώην ΔΕΚΟ όπως και τα ΕΛΠΕ του κ. Λάτση, κατήγγειλε ο Τσαλαπάτης. Κάποιοι θέλουν φαίνεται, να τ’ αφήσουν να παραγραφούν. Είναι όμως γελασμένοι. Κι έχουν τεράστιες ευθύνες.
Καταγγέλθηκε επίσης το κόλπο-γκρόσο στη είσπραξη του αγγελιόσημου, αφού δεν γίνεται κάποιος ουσιαστικός έλεγχος. Ουδείς γνωρίζει πόσα είναι τα λεφτά. Στο ΤΣΠΕΑΘ τα στοιχεία από τις διαφημιστικές εταιρίες τα κανάλια και τις εφημερίδες παραδίδονται από χρόνια κωδικοποιημέα σε δισκέτες, που μπορούν να «διαβαστούν» μόνον από το σύστημα της ιδιωτικής εταιρίας «‘Επαφος», με την οποία είναι συμβεβλημένοι το ΤΣΠΕΑΘ και ο ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και ...αρκετοί από τους ιδιοκτήτες των Μέσων.
http://www.styx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...