24/5/10

Σκάνδαλα και αίμα (τράγων) στην καρδιά της επικοινωνιακής καταιγίδας

Δίνουν με τις φούχτες αλαφουζόλ στον λαό, για να ηρεμήσει !!!

Μονή Βατοπεδίου, Siemens, δομημένα ομόλογα και οι οικονομικές «ατασθαλίες» θα είναι την ερχόμενη εβδομάδα τα θέματα συζήτησης των κομμάτων της διαπλοκής, των ΜΜΕ και όλων των παπαγάλων και παρατρεχάμενων που προσπαθούν εναγωνίως να τραβήξουν τα βλέμματα του λαού, μακριά απο την πραγματικότητα και τα σημαντικά προβλήματα .........και κυρίως μακριά απο την συζήτηση περι των ριζικών προβλημάτων του ίδιου του κοινωνικοπολιτικού συστήματος !!


Αν και οι ποινικές ευθύνες έχουν παραγραφεί, το κουκλοθέατρο των εξεταστικών επιτροπών δεν θα έχει τέλος καθώς προσπαθούν με νύχια και με δόντια να δώσουν μια κάποια διακαιώση στον λαό, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να κερδίσουν ξανά , την "ηρεμία" του!

Οι πολίτες είναι οργισμένοι από την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, με τα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων εβδομάδων να έχουν δώσει το κερασάκι στην τούρτα, και οι πολιτικές και οικονομικές συζητήσεις στην ελληνική κοινωνία, έχουν πάρει φωτιά !!!

Την σούπα τους χαλάνε και τα blogs απο τα οποία βγαίνουν αρκετές αναλύσεις και απόψεις, που τοποθετούν το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση (συστημική παγκόσμια κρίση του Καπιταλισμού, άναρχη υπερπαραγωγή προϊόντων και συσσωρευση του πλούτου στα χέρια της Ελίτ.... κλπ..) πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει με τα αστικά ΜΜΕ τα οποία υπηρετούν τα συμφέροντά τους με άψογο τρόπο, διαστρεβλωνοντας την εικόνα κατα 100% !!!

Προς το παρόν όμως η μεγάλη μερίδα του λαού φαίνεται ακόμα αποπροσανατολημένη, και η οποία όντως ζητά ευθύνες από εκείνους τους πολιτικούς που υποτίθεται "μας έφθασαν ως εδώ", αγνοώντας τις πραγματικές αιτίες. Στην φυλακή φυσικά δεν πρόκειται να μπει κανένας πολιτικός, αλλά όπως φαίνεται θα δώσουν μερικά ψήγματα διαπόμπευσης πολιτικών προσώπων, μπας και ηρεμήσει λιγάκι ο κόσμος !

Πρώην υπουργοί, κυρίως φυσικά της Νέας Δημοκρατίας και λιγότερο του ΠΑΣΟΚ, θα οδηγηθούν στις εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές, με αρκετά πιθανό σενάριο την (κούφια) πολιτική καταδίκη ορισμένων απο αυτούς.

ΦΥΛΑΚΗ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ, καθώς το ποινικό κομμάτι, όπως είπαμε, έχει ήδη παραγραφεί. Αυτην την εβδομάδα θα ανακοινωθούν προφανώς τα πορίσματα για το Βατοπέδιο, για την παραπομπή σε προκαταρκτική 5 πρώην υπουργών της Ν.Δ. και ακολουθήσει αμέσως η προκαταρκτική για τη Siemens.......

Παράλληλα στα ΜΜΕ συνεχίζεται και το πανηγύρι της διαπόμπευσης ορισμένων μικρών και μεσαίων φοροφυγάδων και εκεί ίσως δούμε και κάποιους τραγουδιστές, αθλητές ή μεγαλογιατρούς, να μπαίνουν όντως φυλακή. Αυτοί εξάλλου δεν έχουν καμία χρησιμότητα για το σύστημα οπότε είναι εύκολα εξιλαστήρια θύματα !!!

Μια μικρή παραλογή σε κείμενο του, http://peripatris.blogspot.com/2010/05/blog-post_8322.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: