31/5/10

Ο Ρόκο, θα είναι, μια μικρογραφία ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ, για να την γλιτώσει το Σύστημα;

Το απόστημα

Τιμητές και απολογούμενοι την ίδια στιγμή. Θύματα και θύτες. Ο πρώην υπουργός των «εκσυγχρονιστών» Τάσος Μαντέλης για την υπόθεση της Siemens/Μίζενς, η (απλώς συνώνυμη) κυρία Μαντέλη του υπουργείου Γεωργίας για την υπόθεση Βατοπεδίου..

Σπάει η «Ομερτά» κάτω από την πίεση των πολιτών που καθημερινά διαπιστώνουν την ύπαρξη ενός απίθανου σε έκταση πολύπλοκου συστήματος που λειτουργούσε στην χώρα τουλάχιστον την τελευταία 25ετία.. Βέβαια, για του δίκαιου το αληθές, οφείλω εδώ μια μεγάλη ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ, ή μάλλον μια μεγάλη ΣΤΑΣΗ :κάτι είχαν ακούσει οι συμπολίτες μας, κάποιον/ κάποια είχαν βολέψει κι΄ αυτοί σε θέση του Δημοσίου, κάποιο κοκκαλάκι είχαν γλύψει, κάποια πράσινη ή γαλάζια σημαία σε συγκέντρωση είχαν σηκώσει, αλλά όχι κι’ έτσι βρε παιδί μου… πάλι πάει να την γλυτώσει δια της πλαγίας ο συνέλληνας, για την πάρτη του , για το τομάρι του, για την πισίνα του και το αυθαίρετο του.. Πλυμμήρισε η Μύκονος , μας πρήξαν τα τηλεοπτικά κανάλια, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.. Δείγμα της επιδερμικότητας, της «Λαλιώτιας» μαγκιάς, του εγώ θα την γλυτώσω.. Αμ δε, αδέλφια. Αν δεν ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ να πάρετε τις τύχες του Τόπου στα ΧΕΡΙΑ σας, θα πάμε όλοι μαζί αύτανδροι..

Αυτονόητο επίσης, για να μην χαρακτηριστούμε μονομερείς ότι ισχύει πως:ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. Ότι όλοι/ όλες κρινόμαστε από την ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ που έχει ο καθένας/ καθεμία. Και λέμε φωναχτά: ότι ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ μας ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ. (Α, και για να μην το ξεχάσω: ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ).

Εδώ λοιπόν κρίνεται τόσο ο καθένας, όσο το Σύστημα στο σύνολο του. Έχουμε και λέμε λοιπόν επανερχόμενοι στην πρώτη αράδα του σημερινού σχολίου: αφού στριμώχθηκε, ο πρώην «εκσυγχρονιστής» υπουργός Τάσος Μαντέλης παραδέχθηκε στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο Siemens/Μίζενς ότι τα πήρε- ή, καλύτερα ομολόγησε ότι: κάτι πήρε κι’ αυτός…

Ο Γίγας Μαντέλης, υπουργός του άλλου Γίγαντα, του ολίγιστου πρώην πρωθυπουργού Σημίτη, ναι αυτού που υπουργοί του έδωσαν τον Οτζαλάν, αυτός των Ιμίων , του «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» από βήματος Βουλής. Που έφτιαξε φανταχτερούς Ολυμπιακούς αγώνες (με ευρεία συναίνεση των πολιτών τότε..) και καταχρέωσε την χώρα. Που άνοιξε την πόρτα στους Νέο-Οθωμανούς αναγνωρίζοντας ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Που είχε στις τάξεις του εξέχον στέλεχος τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας. Ο οποίος συνεχίζει- μετά την παρένθεση της Γαλάζιας θλιβερής διακυβέρνησης- στον ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ του «Εκσυγχρονισμού» : ΑΠΟ-ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΥΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ… Ανεργία για την Νέα Γενιά, Δημιουργία Νεό-Πτωχων. Την ίδια στιγμή που ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ Πακιστανούς –άρα, κατεβάζει κι΄ άλλο τα μεροκάματα..(Και υπάρχουν ακόμη φυλλάδες που υποστηρίζουν τον Σημίτη, προεξάρχοντος εβδομαδιαίου δωρεάν μοιραζόμενου life style περιοδικού.. και δεν φοβούνται το κράξιμο.. ή, ποντάρουν στην άγνοια των αναγνωστών τους;).

Αυτός λοιπόν ο τέως υπουργός θα είναι το ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ θύμα, μια μικρογραφία ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ για να την γλιτώσει το Σύστημα; Αντίστοιχα, θα παραμείνει υπό «προστασία» όπως είναι σήμερα σήμερα η κυρία Μαντέλη του υπουργείου Γεωργίας που για να σωθεί «έδωσε» τέσσερεις πρώην υπουργούς της Γαλάζιας θλιβερής διακυβέρνησης για να διευκολυνθεί και το ΠΑΣΟΚ στην έκδοση του «Πορίσματος» του στην Εξεταστική της Βουλής ;Θα μείνουμε εδώ, ή θα σπάσει το απόστημα και θα οδηγηθούν και άλλοι στην πυρά, θα ανοίξει ο δρόμος για μια στοιχειώδη και αναγκαία κάθαρση, για αναδιάταξη δυνάμεων, για μια άλλη Προοπτική για την Χώρα και τον Λαό μας; Το τελευταίο, εξαρτάται ΚΑΙ από μας.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ένα Νέο Γουδί (όπως πρωτο-έγραψα πριν δύο χρόνια, πάλι σε αυτήν εδώ την στήλη, για να μην ξεχνιόμαστε)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: