1/6/11

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Χρειάζεται Εθνική Ανόρθωση, Πολιτική Αναγέννηση και Ηθική Ανάταξη και ένα Κίνημα Ελληνικό
Του Παναγιώτη Ν. Κρητικού*
pkritikos14@yahoo.gr

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ο δικομματισμός , την τελευταία δεκαπενταετία της μεταπολιτευτικής περιόδου, αποτελεί την κακοδαιμονία του τόπου. Απογυμνωμένος από κάθε ηθική αξία, αποϊδεολογικοποιημένος από τις ιστορικές και εθνικές αξίες του Λαού μας, έχει περιέλθει σε πολιτική αναξιοπιστία


Η αναξιοπιστία αυτή, όχι μόνο αποστασιοποίησε απέναντι στο εκλογικό σώμα,, αμφότερα τα σκέλη του δικομματισμού αλλά τους προσέδωσε και χαρακτηριστικά ιδιοτελών συντεχνιών. Επιπλέον, η μακρά ενάσκηση της εξουσίας στο πλαίσιο ενός διαπλεκόμενου με ιδιωτικά συμφέροντα συστήματος, τα κατέστησε και κυψέλες διαφθοράς.


Έτσι, παγιώθηκε ένα διεφθαρμένο δικομματικό σκηνικό ταυτισμένο με τις δομές του πολιτικού συστήματος. Αυτή η ταύτιση αποτελεί την επικίνδυνη εκδοχή. Άρα, το δικομματικό σκηνικό –όχι το πολιτικό σύστημα- πρέπει να ανατραπεί επειγόντως, χάρις στην ανάγκη επιβίωσης ή ορθότερα αναβίωσης του πολιτικού συστήματος με δυνάμεις ανανέωσης μέσα από λαϊκές διεργασίες.


Προϋπόθεση, όμως, αυτών των εξελίξεων είναι ένας νέος ισχυρός, ευρύς, γνήσια λαϊκός και ριζοσπαστικός πολιτικός φορέας. Και αυτό φαίνεται δύσκολο. Επειδή, όσο πληθαίνουν τα «γκρουπούσκουλα», τα δύο μεγάλα κόμματα, όσο και αν συρρικνώνονται στη λαϊκή τους βάση, εκ των πραγμάτων θα παραμένουν τα μεγαλύτερα, άρα κυρίαρχα. Γιατί συμβαίνει να έχουν, εκτός των άλλων, επαγγελματικούς μηχανισμούς, επιτελικά οργανωμένους σε οριζόντια και κάθετη διάταξη, οι οποίοι τους επιτρέπουν να κυριαρχούν στο πολιτικό προσκήνιο. Συνεπώς, όσο πληθαίνουν οι ομάδες και ομαδούλες, οι φύλαρχοι και οι σκηνίτες στο πολιτικό σκηνικό, τόσο οι δύο στρατοπεδάρχες θα διατηρούν σε υπεροχή τα στρατόπεδά τους.
Ενσωματωμένα μάλιστα τα δύο κόμματα στο σύστημα εξουσίας και ετεροεξαρτώμενα από μια ιδιότυπη οικονομική διαπλοκή, συμπηγμένα στις δομές του πολιτεύματος και επιχορηγούμενα γενναίως ως θεσμικά όργανα της Δημοκρατίας, εφησυχάζουν μακαρίως, ως μη απειλούμενα από τα γκρουπούσκουλα.


Εξάλλου, το εκλογικό σύστημα το οποίο, με πρόσχημα την κυβερνητική σταθερότητα, τα ίδια καταρτίζουν φαλκιδεύοντας τη λαϊκή βούληση, εξασφαλίζει τη διαιώνιση του δικομματισμού στην εξουσία. Χρειάζεται, συνεπώς, η βίαιη ανατροπή του. Αλλά ένα τέτοιο εγχείρημα είναι και αδύνατο και ανεπίτρεπτο στη Δημοκρατία. Συνεπώς, πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, συνθήκες και δυνατότητες για ένα πολιτικό φορέα, ευρύ και ισχυρό ώστε να αντιπαρατεθεί, μέσα από το Λαό, απέναντι στα παραδοσιακά σχήματα του δικομματισμού.
Κάτω από τέτοιες συνθήκες και, φυσικά, κάτω από την αναγκαιότητα μιας βαθιάς και ριζικής αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό μπορεί και πρέπει να γεννηθεί ένας νέος πολιτικός φορέας συλλογικής δημοκρατικής καθοδήγησης.


Μπροστά σε αυτή τη δημοκρατική αναγκαιότητα δε μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη η όποια ηγεσιομανία. Είναι η ώρα για μία ευρύτερη λαϊκή συλλογικότητα. Μπροστά στην σωτηρία του τόπου, όσοι την πιστεύουν, όσοι την συνειδητοποιούν, οφείλουν να δαμάσουν την όποια προσωπική φιλοδοξία, γιατί αυτή είναι εκείνη η οποία αποτελεί το ενδογενές εμπόδιο της ευρύτατης λαϊκής συσπείρωσης.


Η πολιτική πρακτική, η οποία είναι σύμφυτη με τον πολιτικό επαγγελματισμό, συνεπικουρούμενη από τις παραδοσιακές δομές του δικομματισμού, αυτή η πρακτική, στην αντιπαράθεσή της με την θεωρητική διάσταση της πολιτικής η οποία είναι σύμφυτη με τον ακαδημαϊκό ρομαντισμό, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα υπερισχύσει.


Οι όποιες κινήσεις «ανεξάρτητων πολιτών» για να αντιπαρατεθούν αποτελεσματικά με τις δυνάμεις του επαγγελματικού δικομματισμού, οφείλουν να αποκτήσουν δομημένο πολιτικό φορέα στον οποίο να ενσαρκωθεί ο λαός. Καλές οι «σπίθες» αλλά για να γίνουν πυρκαγιά κατά του πατροπαράδοτου δικομματικού κατεστημένου, χρειάζεται η εύφλεκτη ύλη από νέες δυνάμεις αλλά με πολιτική καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών, με γνώση της τακτικής της πολιτικής μάχης, για να υπάρξουν νικηφόρα Δερβενάκια και όχι ηρωικό Δραγατσάνι.


Πόσο περίσσευμα ψυχής χρειάζεται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η Πατρίδα μας, ώστε να δαμάσει κανείς φιλοδοξίες και ματαιοδοξίες, για να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση εναντίον ενός δομημένου σε πλαίσιο οικονομικοπολιτικής διαπλοκής δικομματικού συστήματος, αρνητικού σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα του λαού και στα καλώς εννοούμενα πατριωτικά συμφέροντα;


Τι περισσότερο χρειάζεται από τον κοινό νου για να συνειδητοποιήσουν οι πνευματικοί και κοινωνικοί φορείς αυτού του τόπου ότι για να αλλάξει το δικομματικό σκηνικό πρέπει να παραμεριστούν τα ελάσσονα που ενδεχομένως διχάζουν τις λαϊκές δυνάμεις και να προταχθούν εκείνα που ενώνουν, και είναι τα μείζονα;


Με δυο λόγια, όλες οι πατριωτικές, δημοκρατικές και κοινωνικές δυνάμεις που έχουν κοινή έγνοια την σωτηρία του Λαού με όρους ελληνικής αξιοπρέπειας και εθνικής ανεξαρτησίας, πρέπει να συμπορευτούν σε κοινό αγώνα.


- Πόσος χρόνος απαιτείται για να σκεφθεί κανείς ότι οι μόνες πράξεις στην συγκεκριμένη πολιτική δράση, πρέπει να είναι η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός, αποκλειομένων της αφαίρεσης και της διαίρεσης, οι οποίες εξ αντικειμένου κουβαλάνε νερό στο μύλο του δικομματισμού; Φτιάχνουμε γκρουπούσκουλα και μετά μας φταίει ο δικομματισμός;


- Πόσο ισχυρή μνήμη χρειάζεται ακόμα και για την πιο κοντινή πολιτική μας ιστορία, για να θυμηθούμε ότι ο κατακερματισμός των τότε δημοκρατικών δυνάμεων παγίωσε, σε συνδυασμό με κολπονοθευτικά συστήματα, την διαιώνιση του πολιτικού αυταρχισμού, του οικονομικού συντηρητισμού και του κοινωνικού αρνητισμού;


- Πότε θα καταλάβουν οι ευαίσθητοι και ευλόγως ανησυχούντες που παίρνουν τις όποιες πολιτικές πρωτοβουλίες, ότι ανεξάρτητα από την πολιτική αφετηρία του καθενός και την ανάλογη κοινωνική διαδρομή του, πρέπει να συμπέσουν στα ίδια χαρακώματα εναντίον ενός και μόνο κοινού στόχου, τον παραμερισμό ενός ηθικά διαβλητού πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, μιας προκλητικά διαβιούσης κοινωνικοπολιτικής ελίτ, που με περισσή ιδιοτέλεια καταδυναστεύει έναν ολόκληρο λαό;


- Πότε θα γίνει συνείδηση και πίστη ότι για να υπάρξει ευόδωση του αγώνα, χρειάζεται ένα Κίνημα γνήσια δημοκρατικό, ακομπλεξάριστα πατριωτικό, βαθύτατα κοινωνικό, επίμονα αγωνιστικό και ταυτόχρονα διεκδικητικό; Ένα Κίνημα που θα έχει στον πυρήνα του το καινούργιο και ως περιεχόμενο το διαφορετικό; Το καινούργιο θα σηματοδοτούν νέοι άνθρωποι και το διαφορετικό νέες ιδέες. Νέες ιδέες για τον Ελληνισμό και το μέλλον του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, καθαρές σε ό,τι αφορά την εθνική ανεξαρτησία και δημιουργικές σε ό,τι αφορά την πρόοδο του Λαού. Αιχμή αυτού του καινούργιου και του διαφορετικού, ο αταλάντευτος ριζοσπαστισμός. Ριζοσπαστισμός για την ανατροπή φθαρμένων κοινωνικοπολιτικών δομών και των διεφθαρμένων φορέων τους. Δομές και φορείς που συνεκφράζουν την οικονομικοπολιτική διαπλοκή, η οποία έχει αλλοτριώσει τους θεσμούς, έχει αλλοιώσει την ουσία της λαϊκής κυριαρχίας και έχει παραμορφώσει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα.


Χρειάζεται ένα Κίνημα Ελληνικό το οποίο με αποφασιστικότητα και θάρρος θα απευθυνθεί στο λαό με σαφείς και καθαρούς στόχους: Την Εθνική Ανόρθωση, την Πολιτική Αναγέννηση, την Ηθική Ανάταξη μέσα από την Δημοκρατική Ανασύνταξη του Πολιτεύματος.


Νέοι της Ελλάδας, είναι η Ώρα σας. Σε σας ανήκει η Μεγάλη Εθνική και Δημοκρατική Πρωτοβουλία.


*Ο Παναγιώτης Ν. Κρητικός είναι Πρόεδρος του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ «Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» και πρ. Αντ/δος της Βουλής 


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σπυριδωνα απο τα μετρα για το μη μισθολογικο κοστος εργασιας που ανακοινωσαν απουσιαζει ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ οιαδηποτε αναφορα στοχου και μετρα αμεσης εφαρμογης (ουσιωδη προστιμα εργοδοσιας κλπ) για μειωση εισφοροδιαφυγης.

ΤΥΧΑΙΟΝ?

οσες αυξησεις εισφορων και αν εξαγγελουν αυτες απλα θα επιβαρυνουν το κοστος εργασιας και θα στρεφουν στην προσληψη αδηλωτων ανασφαλιστων λαθρο εποικων με πεπιεσμενο κοστος.

πασιδηλον δεν ειναι?μηπως και στοχευομενον?

Αρα?

Μηπως δουλευουν για την αυξηση θεσεων εργασιας στους αει συνεχιζομενους ως αρτος πολλαπλασιαζομενος εποικους?

Μηπως για αυτο συνεχιζουν να ερχονται για να πιεζουν την αγορα εργασιας και τα ασφαλιστικα ταμεια,ακριβως γιατι ειναι στοχος η συμπιεση των αμοιβων και πρεπει να πιεζουν με υπερπροσφορα ανασφαλιστων τα
ταμεια,δημοσιονομικα δηλ. επιζημιων και μικροοικονομικα πλεοναζοντων κραυγαλεα, ωστε να εφαρμοστει η συρρικνωση της ασφαλισης και η απαξιωσης της εργατικης αμοιβης?

Αραγε δεν αναρωτασθε γιατι συνεχιζουν κατα 500 δες καθε ημερα να εισερχονται απο τα συνορα εις ρυθμον παρελασεως με τις ευλογιες στρατου(ο τελευταιος λεγεται οτι δινει εντολες στους στρατιωτες να κρυβονται οταν διαπερνουν τα συνορα για να μην υπαρξει εμπλοκη !αν ειναι δυνατον) και πολιτειας,οταν στατιστικα οι πιθανοτητες να βρουν εργασια στην συρρικνουμενη ελλαδα οικονομικως ειναι ολιγες εν σχεσει προς την τουρκια του συν 7 τα εκατο αναπτυξη?

Μηπως λοιπον αυτο εξηγει οτι εχουν συγκεκριμενο δρομολογιο εξαρχης και τουρκικη επιμελητεια?

αλλιως γιατι ερχονται στην αθηνα και δεν πανε στην Πολη λ.χ,πιο πολλες ευκαιριες εργασιας δεν θα εχουν?
Καθοσον η ελλας και η τουρκια πρακτικα πλεον εδω και πολλα χρονια δεν εχουν ουσια συνορα αλλα κοινο χωρο εισοδου πλεον προχωρημενο και της σεγκεν στη πραξη,γιατι επιλεγουν μια περιοχη ελληνικη και οχι την τουρκικη που και πολιτικα και οικονομικα ειναι πιο προσιτη για αυτους και ελπιδοφορος?

Μηπως τους χρησιμοποιουν οι τουρκοι με εργαλειο και το ισλαμ του πακισταν,με την διαπλοκη ισλαμιστων δερβησιδων και μυστικων υπηρεσιων τους, απλα ως εξαθλιωμενους δερβησιδες,προπομπος δηλαδη κατακτησεως εδαφων απιστων?

που οδηγουμεθα κατοπιν αυτων?

Ανώνυμος είπε...

σπυριδωνα απο τα μετρα για το μη μισθολογικο κοστος εργασιας που ανακοινωσαν απουσιαζει ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ οιαδηποτε αναφορα στοχου και μετρα αμεσης εφαρμογης (ουσιωδη προστιμα εργοδοσιας κλπ) για μειωση εισφοροδιαφυγης.

ΤΥΧΑΙΟΝ?

οσες αυξησεις εισφορων και αν εξαγγελουν αυτες απλα θα επιβαρυνουν το κοστος εργασιας και θα στρεφουν στην προσληψη αδηλωτων ανασφαλιστων λαθρο εποικων με πεπιεσμενο κοστος.

πασιδηλον δεν ειναι?μηπως και στοχευομενον?

Αρα?

Μηπως δουλευουν για την αυξηση θεσεων εργασιας στους αει συνεχιζομενους ως αρτος πολλαπλασιαζομενος εποικους?

Μηπως για αυτο συνεχιζουν να ερχονται για να πιεζουν την αγορα εργασιας και τα ασφαλιστικα ταμεια,ακριβως γιατι ειναι στοχος η συμπιεση των αμοιβων και πρεπει να πιεζουν με υπερπροσφορα ανασφαλιστων τα
ταμεια,δημοσιονομικα δηλ. επιζημιων και μικροοικονομικα πλεοναζοντων κραυγαλεα, ωστε να εφαρμοστει η συρρικνωση της ασφαλισης και η απαξιωσης της εργατικης αμοιβης?

Αραγε δεν αναρωτασθε γιατι συνεχιζουν κατα 500 δες καθε ημερα να εισερχονται απο τα συνορα εις ρυθμον παρελασεως με τις ευλογιες στρατου(ο τελευταιος λεγεται οτι δινει εντολες στους στρατιωτες να κρυβονται οταν διαπερνουν τα συνορα για να μην υπαρξει εμπλοκη !αν ειναι δυνατον) και πολιτειας,οταν στατιστικα οι πιθανοτητες να βρουν εργασια στην συρρικνουμενη ελλαδα οικονομικως ειναι ολιγες εν σχεσει προς την τουρκια του συν 7 τα εκατο αναπτυξη?

Μηπως λοιπον αυτο εξηγει οτι εχουν συγκεκριμενο δρομολογιο εξαρχης και τουρκικη επιμελητεια?

αλλιως γιατι ερχονται στην αθηνα και δεν πανε στην Πολη λ.χ,πιο πολλες ευκαιριες εργασιας δεν θα εχουν?
Καθοσον η ελλας και η τουρκια πρακτικα πλεον εδω και πολλα χρονια δεν εχουν ουσια συνορα αλλα κοινο χωρο εισοδου πλεον προχωρημενο και της σεγκεν στη πραξη,γιατι επιλεγουν μια περιοχη ελληνικη και οχι την τουρκικη που και πολιτικα και οικονομικα ειναι πιο προσιτη για αυτους και ελπιδοφορος?

Μηπως τους χρησιμοποιουν οι τουρκοι με εργαλειο και το ισλαμ του πακισταν,με την διαπλοκη ισλαμιστων δερβησιδων και μυστικων υπηρεσιων τους, απλα ως εξαθλιωμενους δερβησιδες,προπομπος δηλαδη κατακτησεως εδαφων απιστων?

που οδηγουμεθα κατοπιν αυτων?

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Παναγιώτης Κρητικός υπήρξε αξιωματούχος μίαε εκ των κυβερνήσεων που ευθύνονται για την καταστροφή και κατάντια της χώρας.


Ως αξιωματούχος και εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Ελληνικού Λαού είχε ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΤΕ , να καταγγείλει δημοσίως , ρητώς ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΤΡΟΠΟ τα εγκληματικά λάθη της κυβερνήσεώς του και άμεσα να παραιτηθεί εις την περίπτωση που η κυβέρνησή του δεν διόρθωνε την εγκληματικής της (βλπ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ) πολιτική. Εννοείται ότι και κατόπιν παραιτήσεως του, επειδή ο ΟΡΚΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΙΣΟΒΙΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΙΜΟ -ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Αν πάλι , επικαλεστεί, άγνοια, μειωμένη αντίληψη, ή παραπληροφόρηση , τότε ΚΡΊΝΕΤΑΙ Ως ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΦΕΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.


Επίσης , ως έντιμος πολιτικός άντρας ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΣ, σαν μια ένδειξη μικρής μεταμέλειας (βλπ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΛΕΟΝ) όλες τις χρηματικές απολαβές που εισέπραξε ως βουλευτής, αντιπρόεδρος της Βουλής κτλ. κτλ όπως επίσης και ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΡΗΤΩΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ , ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΑΠΕΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ.

Και να αποσυρθεί έχοντας διασώσει τουλάχιστον την ησυχία της συνειδήσεως του.

Ασφαλώς, η ησυχία αυτή μπορεί να διασφαλισθεί και με τον να κάνει τον αθώο, ανήξερο, και με το να επιδεικνύει ΘΡΑΣΟΣ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ.

Εφόσον δεν παραιτήθηκε τότε, όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής εγκληματικής συνεργίας του (εκ πραγμάτων όπως όλοι μας έχουμε αντιληφθεί), ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΞΗΣ ΔΥΟ : ΕΙΤΕ ΒΛΑΞ-ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΕΙΤΕ ΣΥΝΕΡΓΟΣ.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ , ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΚΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15+ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ.

ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΘΩΩΟΣ Η ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ 15+ ΕΤΩΝ.

Αυτός και οι συνάδελφοί του θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ΤΑ ΛΑΘΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΔΡΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ, ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΩΡΕΣ, ΜΗΝΕΣ, ΕΤΗ . ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΜΜΕΣΟ Η ΑΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ. ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΡΚΕΙ.....πόσον μάλλον τα χρόνια της πολιτικής του καριέρας.

Ο κ Παναγιώτης Κρητικός είναι ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ , ΠΟΥ Η ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΎΟΥΣΕΣ ΠΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΟΠΟΙΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΖΥΓΙΣΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

http://www.youtube.com/watch?v=ElYEKMJLItk&feature=channel_video_title

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ" ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΥΘΜΕΝΟ.
ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΚΑΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ" ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΑ ΠΛΕΙΣΤΑ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: Η ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΝΤ, Ο ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ, Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, Ο ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ, ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΟΥΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΩΝ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΗΚΑΡΙΩΝ".
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥ 1893 ΑΠΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΕΓΙΝΕ.
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΕΞΙΟ (ΣΟΒΑΡΟ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΝΔ ΤΟΥ)
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ. ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΟΚΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΤΕ, Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ" ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ (ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ):
"ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ" ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ - ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΥΝΗ ΕΠΟΧΗ. ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;

Ανώνυμος είπε...

Με καναδυό βιντεάκια σε "πατριωτικό" ιστολογιάκι δεν γίνεται δουλειά....Με τόσα κονέ που έχετε στείλτε όπου μπορείτε... Που ξέρετε όλο και κάποια ξεστρατημένη αίγα θα βρει το δρόμο του γυρισμού...

Ανώνυμος είπε...

ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΓΙΑΤΡΟΣ. Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
Αυτοί οι δυο από την Βουλγαρία έπιασαν θέση στο δημόσιο μόνιμη
Και ο Έλληνας γιατρός είναι άνεργος
Ποιος ήταν ο υπουργός υγείας που το όνομα του αρχίζει από Α ..
Που τους διόρισε;;;;;;;; ποιος ήταν τότε διοικητής του ΙΚΑ που το όνομα του αρχίζει από Β …;;;;;;
Σε λίγο όλοι οι απομαγνητοφωνημένοι ερωτικοί διάλογοι και τα σεξουαλικά όργια που έγιναν μέσα στο γραφείο πριν την νομιμοποίηση αυτών στον αέρα .

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο Δευκαλίων

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι πολύ καλός χειριστής του προφορικού λόγου, το γνωρίζουμε όλοι όσοι έχουμε παρακολουθήσει ομιλίες του. Στο σχετικό video που συνοδεύει το παρόν άρθρο, ο Γιώργος Παπανδρέου μιλά χωρίς να γίνεται απόλυτα αντιληπτός για την “εξέγερση των αγανακτισμένων”. Λέει αρκετά πράγματα ο Γιώργος Παπανδρέου, που τουλάχιστον εμείς αδυνατούμε να κατανοήσουμε.
Απ όσα όμως καταλάβαμε προκύπτει ότι κατά τον Γιώργο Παπανδρέου αυτοί που διαμαρτύρονται ουσιαστικά διαμαρτύρονται εναντίον “Αδύναμων Εθνικών Συστημάτων Δημοκρατίας”. Για να το κάνουμε πιο σαφές, o Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ότι οι εξεγερμένοι ευρωπαίοι πολίτες αντιμετωπίζουν δημοκρατικά μεν, αλλά μειωμένων δυνατοτήτων εθνικά συστήματα διακυβέρνησης, που είναι αντικειμενικώς αδύναμα να λύσουν τα προβλήματα των εξεγερμένων.

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2011/06/blog-post_7348.html

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΕ ΡΩΜΑΙΚΕΣ ΦΑΛΑΓΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΑ .
Θα παραταθούμε όπως οι ρωμαϊκές φάλαγγες και θα μπούμε μέσα στη βουλή ειρηνικά δεν θα μας τολμήσει εμποδίσει κανείς ,
και όταν μπούμε μέσα στη βουλή θα κάνουμε καθιστική ειρηνική διαμαρτυρία , μέχρι και την ΝΙΚΗ .

foyrtoynas είπε...

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Τώρα αρχίζουν όλα.


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ




Οι τελευταίες ενωτικές διεργασίες στη Ζώνη, και η ελπίδα που γεννιέται σήμερα στις πλατείες όλης της χώρας δείχνει τον τρόπο και το δρόμο του αγώνα.
Οι εργαζόμενοι- άνεργοι της Ζώνης επιβάλλεται να περπατήσουν τον ίδιο αυτό δρόμο του αυτοσεβασμού και της αξιοπρέπειας.
Έχοντας βγάλει τα συμπεράσματά μας από τις μέχρι τώρα προσπάθειες, προχωράμε στην κινητοποίηση που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των μεταλλεργατών και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα.
Η Τρίτη 7 Ιούνη γίνεται η αρχή του αγώνα που δεν θα σταματήσει αν δεν δοθούν λύσεις στα κρίσιμα προβλήματά μας:
ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πάμε στον Ηλεκτρικό και μένουμε όσο χρειαστεί, προβάλλοντας τα αιτήματά μας απαιτώντας η φωνή των μεταλλεργατών να πετάξει πάνω από τα καράβια και να ακουστεί σε όλο τον Πειραιά.
Επιδιώκουμε να συντονίσουμε τα βήματα του αγώνα με κάθε κομμάτι εργαζομένων που πλήττονται από τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική. Πρώτα απ’όλα να ενώσουμε τη δράση μας με τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, για να μην περάσει το ξεπούλημα του ΟΛΠ, που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Ζώνη.
Επιδιώκουμε το συντονισμό όλων των κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει με θετικά αποτελέσματα. Σωματεία, δήμοι, σύλλογοι, επαγγελματίες και έμποροι ,συλλογικότητες, κινήσεις ανέργων ,μαθητές και φοιτητές, θέλουμε να ενωθούν μαζί μας όχι σαν συμπαραστάτες αλλά σαν συναγωνιστές και να απαιτήσουμε όλοι μαζί:


ΦΕΡΤΕ ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ


Γιατί αργοπεθαίνοντας η ζώνη, αργοπεθαίνει οικονομικά και κοινωνικά ολόκληρος ο Πειραιάς.


ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ.


Μαχόμαστε για να σταματήσει η κυβέρνηση τη διάλυση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Τέρμα πια οι υποσχέσεις τα «θα» και κάθε είδους επιτροπές και συμβούλια που επιδιώκουν την εξαπάτηση των μεταλλεργατών μέχρι να πεθάνει η Ζώνη.
Καταθέτουμε τις προτάσεις μας σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, σε δήμους, βουλευτές και κυβέρνηση και απαιτούμε να πάρουν θέση «χθες» όχι αύριο.
Οι μεταλλεργάτες βρίσκονται σε πλήρη εξαθλίωση, δεν μπορούν να περιμένουν άλλα «θα».
Ο καθένας θα κριθεί απ΄τη στάση του απέναντι στα δίκαια αιτήματα των μεταλλεργατών.
Εκεί θα κριθεί ο κάθε συνδικαλιστικός, δημοτικός, πολιτικός, επαγγελματικός, κοινωνικός φορέας και οι μεταλλεργάτες αυτή τη φορά δεν έχουν διάθεση να ξεχάσουν και να δώσουν συγχωροχάρτια.


Γι’ αυτό απαιτούμε από την κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία και μέσα από διυπουργικό όργανο με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων (εργαζόμενοι, επαγγελματικές ενώσεις) να πάρει αποφάσεις άμεσης υλοποίησης για τη σωτηρία της ζώνης και πριν απ΄όλα για τη διαρκή κάλυψη των ανέργων μέχρι να υλοποιηθούν οι αποφάσεις και να έρθει δουλειά.


Αν και αυτή τη φορά δεν ακούσουν τη φωνή των εργατών , ένα πράγμα τους υποσχόμαστε
Θα συνεχίσουμε να είμαστε στις πλατείες και τους δρόμους μαζί με όλους τους άλλους Έλληνες που σήμερα απαιτούν ανθρώπινη ζωή με το σύνθημα που αγκαλιάζει όλο το λαό:


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΗ
ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ


ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ


ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

Για την καλύτερη προετοιμασία του αγώνα μας
καλούμε σε συγκέντρωση τους άνεργους συναδέλφους της ζώνης
την Πέμπτη στις 10 το πρωί στο Πέραμα,
έξω από το παράρτημα του Συνδικάτου.


Ως τότε συμμετέχουμε και ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή της Πλατείας Συντάγματος.



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ
email: sintonistikozonis@gmail.com