16/6/11

Ακυβέρνητη παραμένει η ΕΣΗΕΑ

Επιστολή Δημήτρη Τσαλαπάτη προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Άκαρπη απέβη και η σημερινή συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να συγκροτηθεί σε σώμα, παρά τα τρομαχτικά προβλήματα του κλάδου και την έκρυθμη κατάσταση στο συγκρότημα Μπόμπολα, με την τυφλή απεργία που αποφάσισαν ορισμένοι σύμβουλοι του νέου ΔΣ. Η απεργία στο Έθνος κηρύχθηκε παράνομη από τα δικαστήρια.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕA με τον Φώτη Μπόμπολα, κατά την οποία προέκυψε επαναβεβαίωση του ενδεχόμενου υπογραφής κλαδικής ΣΣΕ, εφ΄όσον υπάρξει αμέσως συγκροτημένο ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ ώστε να την διαπραγματευθεί.

  Πριν από τη συνάντηση, ο πλειοψηφών σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τσαλαπάτης, απέστειλε στα μέλη του νέου ΔΣ την επιστολή:

Προς
το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Συνάδελφοι,
    Αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη κρίση που έχει πλήξει τον κλάδο μας και η οποία τείνει να εξελιχθεί σε «ντόμινο», οφείλει ο καθένας να αναλάβει αμέσως τις ευθύνες του.
    Οι 11 συνάδελφοι, που εξελέγησαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες δεν αποτελούν, δυστυχώς, ακόμη συγκροτημένο Δ.Σ., ώστε να παίρνει αποφάσεις όπως από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση τόνισα και επαναλαμβάνω. Θέση που επανέλαβα και στην κρίσιμη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, από την οποία, όπως όλοι γνωρίζετε, διαφώνησα με την τυφλή απεργία και την έλλειψη κάθε στρατηγικής και αποχώρησα.
    Οι δραματικές όμως εξελίξεις στον Όμιλο Μπόμπολα, επιβάλουν σ’ αυτούς που πήραν την απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις να αναθεωρήσουν αμέσως τη στάση τους, δεδομένου ότι η Ένωση και ο κλάδος με αυτή την πρακτική έχουν περιέλθει δυστυχώς σε δεινή θέση.
    Οφείλουν λοιπόν να συγκροτηθεί αμέσως σε Σώμα το Δ.Σ. χωρίς άλλη χρονοτριβή και προσχήματα.
Πρέπει να ληφθεί υπόψη αμέσως το διάβημα σύσσωμου του συντακτικού προσωπικού της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, όπως τα διαβήματα και οι επιστολές των άλλων συναδέλφων στις άλλες εφημερίδες καθώς και η συνολική κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί και απειλεί το μέλλον της δουλειάς μας σε όλα τα ΜΜΕ.
    Απευθύνω έκκληση για όλα αυτά και επίσης παρακαλώ στις 15.00 σήμερα να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. με μοναδικό θέμα την άμεση συγκρότησή του σε σώμα, προκειμένου να διαχειριστεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά την κρίση.

Δημήτρης Τσαλαπάτης
Μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: