17/6/11

Η πράσινη διακυβέρνηση κάνει πλάτες στους Ελληνες μπατιροτραπεζίτες

Τα μέτρα Ελλάδας για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών ζητάει να μάθει η Ε.Ε.

Η Επιτροπή ζητάει με τη μορφή «αιτιολογημένης γνώμης ,από την Ελλάδα να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και των επιχειρήσεων επενδύσεων.
Η Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να της κοινοποιήσει εντός των επομένων δύο μηνών τα μέτρα που έχει λάβει για την εφαρμογή των κανόνων για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και των επιχειρήσεων επενδύσεων, όπως ορίζεται στις οδηγίες για τη δεύτερη δέσμη κεφαλαιακών απαιτήσεων (γνωστές ως CRD II). Η προθεσμία για την εφαρμογή των εν λόγω κανόνων έληξε στις 31 Οκτωβρίου 2010. ». Εάν οι ελληνικές αρχές δεν κοινοποιήσουν τα αναγκαία μέτρα εφαρμογής εντός της προθεσμίας των δύο μηνών, η Επιτροπή δύναται να παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Στόχος των εν λόγω οδηγιών,(2006/48/Eκ και 2006/49/EΚ), είναι η εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής ευρωστίας των τραπεζών και των επιχειρήσεων επενδύσεων καθορίζοντας το ύψος των χρηματοπιστωτικών πόρων των τραπεζών και των επιχειρήσεων επενδύσεων που αυτές πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν για να καλύπτουν τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται και να προστατεύουν τους καταθέτες τους, και να βελτιωθεί ο έλεγχος των τραπεζών που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από μία χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε με την ενίσχυση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, να μειωθεί της έκθεση των τραπεζών σε κινδύνους.



7 σχόλια:

Αποστόλης είπε...

Σπύρο,καλημέρα
Κοιτάζοντας τους υπουργούς οικονομικών από το 1996 εκτός του Χριστοδουλάκη ( η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα) έχουμε ονόματα : ΠΑΠΑντωνίου – ΠΑΠΑδόπουλο – ΠΑΠΑθανασίου – ΠΑΠΑκωνσταντίνου !!!!!!
ΠΑΠΑτζήδες δηλαδή όλοι !!!!!
Εδώ παπάς εκεί παπάς που ειναι ο παπάς.... όλοι τους !!!!!
Όσο για τον Αλογοσκούφη...το όνομα παραπέμπει σε ιππόδρομο, άρα στοιχήματα, άρα παπατζηλίκια !!!!
Τυχαίο ??? Δεν νομίζω....
Το καλύτερο : ΠΑΠΑνδρέου !!!!!
Για τον Σαμαρά ισχύει και ότι για Αλογοσκούφη....
Λες να βάλει τώρα ΠΑΠΑδήμο ?????

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας οεο ?

Ανώνυμος είπε...

Ηλιας Μο(υ)σιαλος

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά λιγη βοήθεια παρακαλώ.
Καταλαβαμε πλέον ότι οι καταθέσεις μας στις τράπεζες κινδυνεύουν, αλλά δεν άκουσα καμιά εναλλακτική λύση.
Κάποιος ας πει κάποια σοβαρή πρόταση, γιατί ούτε ταξιδάκι στην Ελβετία μπορώ να κάνω, ούτε για ακίνητο φτάνουν! Αυτό το ταμείο εγγύησης καταθέσεων και επενδύσεων δεν μας καλυπτει ως μικροκαταθέτες;
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Wall Street Journal: «Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να σωθούν;»
Το ερώτημα αυτό θέτει σημερινό άρθρο της Wall Street Journal. Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «είναι πολύ πιθανό οι Έλληνες να θεωρούν στο εξής όχι μόνο πιθανή αλλά και επιθυμητή» την αποχώρηση από την ευρωζώνη εξαιτίας της σκληρής λιτότητας που έχουν υποστεί την τελευταία διετία. «Το προ δεκαετίας παράδειγμα της Αργεντινής συγκεντρώνει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον» επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.
Πριν κηρύξει στάση πληρωμών η Αργεντινή, αναφέρει ο Μάτιτς, η οικονομία της είχε συρρικνωθεί κατά 8,4% τα προηγούμενα τρία χρόνια.
Όμως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να ξεπεράσει το 7% του ΑΕΠ αυτή τη χρονιά. «Τρία χρόνια μετά την πτώχευση η Αργεντινή είχε ήδη επιστρέψει στους προ της κρίσης ρυθμούς ανάπτυξης όμως η ελληνική οικονομία θα βρεθεί στα προ του 2008 επίπεδα ανάπτυξης στο τέλος του 2016» σημειώνεται.

Όμως τι θα σημάνει μια (εθελοντική) έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ; Η εφημερίδα επικαλείται δήλωση του αμερικανού καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Μπάρι Εϊχενγκριν ο οποίος εκτιμά ότι αυτό θα ήταν «η μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων».

Ο αρθογράφος προβλέπει ότι αυτή η λύση θα προκαλούσε «συστημική κρίση στην ευρωζώνη» όμως Γερμανοί, Ολλανδοί και Φινλανδοί πολιτικοί δείχνουν να ανησυχούν για το πώς θα παρουσιάσουν στους ψηφοφόρους μια ακόμα βοήθεια στην Ελλάδα «γνωρίζοντας ότι η εναλλακτική λύση θα ήταν ακόμα χειρότερη».

"Η Γερμανία θα έπρεπε να κάνει μια τεράστια παραχώρηση διαγράφοντας ένα μεγάλο μέρος του χρέους" σημειώνει η εφημερίδα. Ωστόσο αυτή η λύση θα προκαλούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις από την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, πιθανόν από την Ισπανία και την Ιταλία που θα ζητούσαν ανάλογη μεταχείριση.

Το στοίχημα για την Ευρώπη, καταλήγει το άρθρο, είναι να καταφέρει να πείσει τους Ελληνες ότι η καλύτερη λύση «δεν είναι να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους».
................................

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ;;;

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
HEIL GAP

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_6782.html


Ας θεωρήσουμε ως τον σημερινό μας πρόλογο το «Περιούσιες Για Εκποίηση Υπάρχουν γιώργο» όπως στην Μινεσότα στο Σικάγο στην Λόντρα )
ΚΑΙ ΕΝΩ οι αντί-λιτότητας εξεγέρσεις ξέσπασαν πια και στην Αθήνα,
ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτό από τους τύπους των ΜΜΕ αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο ότι, οι τράπεζες έχουν εξασφαλίσει κατά κάποιο τρόπο μια ρύθμιση με την τράπεζα στην Κοινότητα βάσει των οποίων μπορούν να βάλουν στο χέρι στην ως εγγύηση το ίδιο σας το διαμέρισμα ή το σπίτι του γείτονά σας , αλλά ότι η συνεχιζόμενη παραβίαση του άρθρου 123 ΕΚΤ επιτρέπει στην ΕΚΤ, (το ισοδύναμο της ευρωπαϊκής τραπεζικής κοινότητας ) να γίνει μια κακή τράπεζα, να γεμίσει τον ισολογισμό της με τα επισφαλή δάνεια, ενώ μοιράζει εκατοντάδες δισεκατομμύρια στην Τράπεζα (ας πούμε) Χ , και τα ..........http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_6782.html

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ (ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ)ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ(ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ ΑΝ ΕΠΡΑΤΤΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ) ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΙΑ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ (ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ) ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.

ΔΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!!!!!
ΔΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΛΑΓΑΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΟΡΚΙΑ.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!!!
ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΑΓΧΟΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ,ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ANTIΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΟΠΡΟΥ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...