30/6/11

Ευ. Βενιζέλος: Στη σκιά της «Φαμίλιας» Παπανδρέου

«Επιστήμη χωριζομένη Αρετής, πανουργία και ου Σοφία φαίνεται»!


του Θανάση Αντωνόπουλου

Έναν αιώνα μετά -συγκεκριμένως 92 χρόνια- η συμπερίληψη του μεγάλου έλληνα Κοινωνιολόγου Γεωργίου Σκληρού (Τραπεζούντα 1878 - Κάιρο 1919) στη θεώρηση των Κοινωνικών Φαινομένων των χαρακτηρολογικών στοιχείων ενός λαού («Σύγχρονα προβλήματα του Ελληνισμού»), και ειδικότερα της κατ' ευφημισμού ηγεσίας του, με την προσθήκη του όρου «ατσιδοσύνη», επιβεβαιώνεται στην «Περίπτωση: Ευάγγελος Βενιζέλος».


ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ
Γόνος μιας, κατά σύμβαση, μικροαστικής οικογένειας, και μάλιστα, από την άποψη παρουσίας της στην παραγωγή, ενταγμένης στο γραφειοκρατικό-παρασιτικό επίπεδο, ανελίχθηκε στηριζόμενος σε δύο άξονες:


• Α) Μέσω της ανέλιξης στον επιστημονικό τομέα της πατρικής παρακαταθήκης, τη Νομική, διακρινόμενος από την αναμφισβήτητη πνευματική του ευφυΐα και το τάλαντο της ευγλωττίας. Το Πολύλογον κατά τους κριτικούς του Ελληνικού Λόγου, το οποίο εμβάλλει σε ανυπέρβλητες σχεδόν δυσκολίες τους μεταγλωττιστές (μεταφραστές) της Ελληνικής Λογοτεχνικής και Επιστημονικής παραγωγής σε ξένα γλωσσικά ιδιώματα.
Η διαδρομή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην επιστήμη της Νομικής, και ειδικότερα τον Συνταγματικό της κλάδο, προκάλεσε, λόγω των ευκαιριακών μεταπηδήσεών του σε αλληλοαναιρούμενες «επιστημονικές» θέσεις προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων [π.χ. «έγχρωμα ψηφοδέλτια» κατά την εκλογή του κ. Χρήστου Σαρτζετάκη στην Προεδρία της Δημοκρατίας (1985), αιδήμων σιωπή για την εκτός πλαισίων του ισχύοντος Συντάγματος επικύρωση του «Μνημονίου» με τη συμβατική πλειοψηφία των 151 ψήφων στη Βουλή αντί των προσδιοριζομένων συνταγματικώς 180] οδήγησε κατά το παρελθόν τους πνευματικούς του αναδόχους (καθηγητής Αριστόβουλος Μάνεσης) σε καταλυτική αυτοκριτική για τις επιλογές τους στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου.
Ως προς την «αιδήμονα σιωπή» για τα νυν επισυμβαίνοντα, και δη την εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας κατά τη διάρκεια επικύρωσης του «Μνημονίου Ι», ως και του επονομαζόμενου «Μεσοπρόθεσμου» Προγράμματος, οι επικριτές του κ. Βενιζέλου προσφεύγουν στην υπόμνηση της γνωστής Αρχής: «Επιστήμη χωριζομένη Αρετής, πανουργία και ου Σοφία φαίνεται»!


• Β) Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, παραλλήλως, εντάσσεται, ανεξαρτήτως αν εθελουσίως ή όχι, στα άτομα εκείνα τα οποία και με μόνη την παρουσία τους ενίσχυσαν την «ελίτ» των κατά τον Γεώργιο Σκληρό εκφραστών της «ατσιδοσύνης» στον παραγωγικό τομέα, οι οποίοι ουδέν γνώρισμα των ιδεολόγων της Εθνικής Αστικής Τάξης συγκεντρώνουν. Αντιθέτως διοχετεύουν όλη τη δραστηριότητά τους όχι στη μακροπρόθεσμη αξιοποίηση του παραγωγικού πλούτου της Χώρας, επ' ωφελεία και των ιδίων, αλλά και του δημοσίου συμφέροντος και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου. Είναι η επονομαζόμενη «Τάξη των Κομπραδόρων». Οι «Ατσίδες των ευκαιριών», κατά την αξιολόγηση του Γεωργίου Σκληρού, οι οποίοι στοχεύουν στον ευκαιριακό πλουτισμό ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ως μεταπράτες ξένων συμφερόντων (μεταπρατικό κεφάλαιο) στην εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων συμφερόντων προς βλάβη της Χώρας και του Λαού της!


Η «ΑΤΣΙΔΟΣΥΝΗ»…
Χαρακτηριστικό δείγμα της σύμπλευσής του με τη συγκεκριμένη «ατσιδοσύνη», ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Δικαιοσύνης, κατά το πρόσφατο παρελθόν, χειρίστηκε το θέμα των Επιταγών, ενός βασικού μέσου στις εμπορικές συναλλαγές. Αποποινικοποίησε την ενέργεια των ακάλυπτων επιταγών, και κατ' αυτόν τον τρόπο δυναμίτισε τα χρηστά συναλλακτικά ήθη και συνέβαλε στην επικράτηση της βαρβαρότητας στην Αγορά.
Οι φιλοδοξίες του κ. Βενιζέλου -θεμιτές μέχρι ενός σημείου- τον οδήγησαν στις διαδοχικές μετεγκαταστάσεις από τη μεταδικτατορική «Ένωση Κέντρου - Νέες Δυνάμεις» στο ΚΟΔΗΣΟ του Γιάγκου Πεσμαζόγλου και εκείθεν στο περιβάλλον του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, περί το τέλος της δεκαετίας του 1980 αρχές δεκαετίας 1990 και μετά την πολιτική αποστρατεία του Ανδρέα Παπανδρέου στο «εκσυγχρονιστικό μπλοκ» του Κώστα Σημίτη.
Πολιτική προίκα του, η εντυπωσιακή ευγλωττία του (βερμπαλισμός), αλλά και η ταχύτατη προσαρμογή στο εκάστοτε νέο περιβάλλον.
Η αναμέτρησή του, μετά την ενέργεια του Κ. Σημίτη (2007) να εγχειρίσει το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Γ. Παπανδρέου τον Γ’, με τον γόνο της «Φαμίλιας Παπανδρέου», και το ατυχές γι' αυτόν αποτέλεσμα, τον «μετέπλασαν» σε ευπειθή στις επιταγές του «οικογενειακού κομματικού τιμαρίου», κατά παράβλεψη των ολέθριων χειρισμών του νυν πρωθυπουργού να υποθηκεύσει το μέλλον της Χώρας και του Λαού της στη Διεθνή της Τοκογλυφίας, της απάλειψης του Κράτους Κοινωνικής Πρόνοιας και της ανηλεούς απομύζησης του εισοδήματος των εργαζομένων, μέχρι σημείου οικονομικής απαθλίωσης των κατοίκων αυτής της Χώρας.


ΤΑ ΨΕΛΛΙΣΜΑΤΑ…
Ψελλίσματα εξήλθον των χειλέων του κ. Βενιζέλου… Για τον εκ Θεσσαλονίκης πολιτευτή, το πρόβλημα μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή εστιάζετο στον τρόπο διανομής της Εξουσίας με τον γόνο της «Φαμίλιας Παπανδρέου», και όχι βεβαίως ο γόο των εκατομμυρίων Ελλήνων, που μαραζώνουν στην ανεργία, την εξανέμιση του εισοδήματός τους, τη θυσία των νέων της Ελλάδας στον Μολώχ της αρπακτικότητας του μεταπρατικού κεφαλαίου και την εκχώρηση «μπιρ παρά» του δημόσιου πλούτου στο ξένο κεφάλαιο!
Καθηγητής Πανεπιστημίου, ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει ότι βασικό μοχλό για την ανάπτυξη, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική μιας χώρας, αποτελεί η Παιδεία και συνακολούθως η Επιστημονική Έρευνα.
Εντός ολίγου, μετά τις γνωστές αναγγελίες, τα σημαντικότερα κέντρα ερευνών (ΙΓΜΕ, ΕΘΙΑΓΕ, κ.λπ.) στο έργο των οποίων στηρίχθηκε από τη δεκαετία του 1950 ο εντοπισμός και η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Χώρας και η μετεξέλιξη της Ελλάδας από «Ψωροκώσταινα» στη σύγχρονη αναπτυγμένη Χώρα, και με την υπογραφή του κ. Βενιζέλου, θα περάσουν στα πεπραγμένα της ιστορίας και η χώρα θα παραδοθεί στις διαθέσεις και τις βουλές των ξένων!
Αν αυτό δεν αποτελεί Εθνικό Έγκλημα, τότε οι Γλωσσολόγοι είναι αναγκαίο να αναζητήσουν νέο ορισμό του τι εστί Εθνικό Έγκλημα!


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ…
Παραλλήλως, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Ευ. Βενιζέλος γιγνώσκει το ιστορικό προηγούμενο της Ελλάδας, η οποία μετά την απελευθέρωση από τις Γερμανικές Δυνάμεις Κατοχής, τον Οκτώβριο του 1944, και με υπουργό Οικονομικών τον τότε καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, αείμνηστο Αλέξανδρο Σβώλο, στήριξε την έκδοση αξιόπιστου νομίσματος με αντίκρισμα και τον Χρυσό του Κράτους, που είχε διασωθεί με τη φυγάδευσή του στη Νότιο Αφρική, αλλά και τον Δημόσιο Πλούτο (ακίνητα ασφαλιστικών ταμείων, ακίνητα Δημοσίου κ.λπ.) και την εν γένει Δημόσια περιουσία.
Αναμένεται απάντηση εν προκειμένω από τον κ. Βενιζέλο: Με ποια ελαφρότητα συνειδήσεως εκποιείται η Δημόσια Περιουσία και υποθηκεύεται το μέλλον γενεών και γενεών Ελλήνων που παραμένουν έρμαιο στις αρπακτικές διαθέσεις της Διεθνούς Τοκογλυφίας;
«Την Πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω», ορκίζονταν οι Αθηναίοι έφηβοι της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Πώς αποστερεί ο κ. Βενιζέλος τις μέλλουσες γενιές των Εφήβων της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, όταν εκποιείται -και με τον τρόπο που εκποιείται- ο Δημόσιος Πλούτος της χώρας, υπέργειος, υπόγειος, θαλάσσιος και υποθαλάσσιος, αλλά και ο Πολιτιστικός μας Πλούτος, του Δικαιώματος να μην παραδώσουν στους επιγενόμενους την «Πατρίδα ελάττω»;
Είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας ότι ο ευφυής κ. Βενιζέλος γνωρίζει ότι μια απισχνασμένη Δημοσίου Πλούτου Χώρα, και δη με τη λεπτή γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, καθίσταται εν αδυναμία να υπερασπισθεί την ίδια της την ύπαρξη και Εθνική Κυριαρχία.


Και ναι μεν ο Γ. Παπανδρέου ο Γ’ παραμένει πολιτιστικά μετέωρο άτομο… Οι συνθήκες συνέβαλαν να γεννηθεί στις ΗΠΑ, να έχει μητρική του γλώσσα την Αγγλική, να συμμετάσχει ατελώς της στοιχειώδους ελληνικής εκπαίδευσης. Στη συνέχεια να περιδιαβαίνει ΗΠΑ, Καναδά, Σουηδία και να λάβει και εκεί μια ατελή, αν όχι στοιχειώδη Παιδεία. Και ως εκ τούτου να μη βιώσει ουδέν πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρότυπο. Και μέσα στο Πολιτιστικό-Παιδευτικό κενό στο οποίο διακινείται, να επιδιώκει να το αντικαταστήσει με έναν παρηκμασμένο κοσμοπολιτισμό, ό,τι το αρνητικό, σύμφωνα με την παιδαγωγική επιστήμη, για το άτομο. Αλλά ο κ. Βενιζέλος, περιώνυμος πανεπιστημιακός, δεν αντιλαμβάνεται ότι τα πειράματα των «κηπουρών», είτε στην Πολιτική (διακυβέρνηση), είτε στη στελέχωση της Παιδείας, και δη στην ανώτατη βαθμίδα της, που ακολουθεί κατά μίμηση του πρωθυπουργού η πολύφερνος υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, ωθούν τη χώρα στην άβυσσο;
Η κατά τον Γ. Σκληρό «ατσιδοσύνη» μέσω της ικανότητας της ευφράδειας του λόγου, που διακρίνει τον νέο αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο, ευελπιστεί ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος κάτοικος αυτής της δυστήνου Χώρας, να μην αποβεί σε βάρος του Σήμερα και της μελλοντικής πορείας της Ελλάδας. Γένοιτο…

(Από το Παρόν της Κυριακής)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OI ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ KOMMOYNIΣTEΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ,ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΥΛΕΝ,ΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΕΚΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ,ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!


ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΝΟΦ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ,ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΛΑΓΑ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ...
1944, 2011 ΙΔΙΟΙ ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ...

ΣΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ...ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥΣ...

"Μπήκαμε στη Βουλή για να προστατευθούμε"
Θύματα δηλώνουν σε μπλογκ οι φερόμενοι "κουκουλοφόροι" της ΕΘΕΛ υποστηρίζοντας ότι ανέτρεξαν στα ΜΑΤ για να τους προστατεύσουν από τις επιθέσεις των αναρχικών


Τη στιγμή που ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή και Μεταφορών Γ. Ραγκούση, οι φερόμενοι κουκουλοφόροι και πρωταγωνιστές του βίντεο μέσα από το blog ethel-sinadelfos.blogspot.com, υποστηρίζουν ότι αυτοί υπήρξαν θύματα και κατέφυγαν στα ΜΑΤ για να προστατευθούν από τις επιθέσεις αναρχικών που του χτύπησαν γιατί έφεραν την ελληνική σημαία.

Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά, ο εργαζόμενος στην ΕΘΕΛ Απόστολος Σουκαράς που έκανε την ανάρτηση στο blog:

''Χθες ζήσαμε μια περιπέτεια που κανείς δεν θα περίμενε ότι μπορεί να συμβεί στην πλατεία Συντάγματος. Πέντε άτομα δεχτήκαμε επίθεση από 500(δεν είναι υπερβολή!!!) αναρχικούς -αντιεξουσιαστές-ασφαλίτες (πείτε τους όπως θέλετε). Ευτυχώς μπήκαμε στην στοά της Όθωνος 10 όπου μπορέσαμε να οχυρωθούμε μέσα στην είσοδο πολυκατοικίας! Είχαμε δύο τραυματίες και κρατήσαμε το “κάστρο” μας για τρεις ώρες! Καραφέραμε να φύγουμε όταν κάηκε το βαν κινητής τηλεφωνίας και άδειασε η πλατεία από τα χημικά. Ας πάμε όμως στην αρχή...

Κατ'αρχήν δεν σας είπαμε ποιοι είμαστε: είμαστε εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ που δεν έχουμε καμία σχέση με κανένα κόμμα και καμία οργάνωση. Απλά φέρνουμε σε κάθε πορεία μας την Γαλανόλευκη, πράγμα που εξόργισε τους αναρχικούς! Δεν ήταν όμως μόνο οι αναρχικοί. Από την Όθωνος όπου στεκόμασταν μπροστά στο σταθμαρχείο πέρασε όλη η πορεία της ΓΣΕΕ. Τα μπλοκ του σύριζα και του ανταρσύα όταν περνούσαν άρχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα για φασίστες που πρέπει να ριχτούν στην πηγάδα του Μελιγαλά!

Ανώνυμος είπε...

Μόλις τελείωσε η πορεία ξαφνικά η πλατεία “μαύρισε” και βρεθήκαμε περικυκλωμένοι από παντού από κουκουλοφόρους που μας απειλούσαν με βαριοπούλες, πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπς, σιδερόβεργες, καδρόνια και άλλα “εργαλεία” τα οποία κουνούσαν επιδεικτικά και μας έβριζαν. Όταν ξεκίνησε η επίθεση τους οι πέντε που είχαμε σημαίες καθώς και δυο-τρεις άλλοι συνάδελφοι καταφύγαμε στην στοά και στην είσοδο του κτιρίου. Οι τρεις από εμάς ήταν χτυπημένοι ήδη (πισώπλατα) στο κεφάλι με κράνη και με καδρόνια ενώ άλλος ένας που γλύστρησε ποδοπατήθηκε μέχρι λυποθυμίας και βρίσκονταν πεσμένος στην μέση της στοάς. Αφού βεβαιώθηκαν ότι τον είχαν τελειώσει και αφού του έκλεψαν ότι είχε επάνω του: πορτοφόλι, κινητό, ταυτότητα, δίπλωμα και άλλα έγγραφα, τον παράτησαν να κείτεται εκεί. Ήταν σαν να βλέπεις έναν νεκρό από τροχαίο ατύχημα! Σε κάποια στιγμή σηκώθηκε τρεκλίζοντας και πλυμμηρισμένος στο αίμα προσπάθησε να έρθει κοντά μας. Οι δολοφόνοι του ξαναεπιτέθηκαν (!!!) αλλά αυτήν την φορά ήμασταν οργανωμένοι και κάναμε έξοδο και τον πήραμε μέσα μαζί μας.

Από εκείνη την στιγμή πέρασαν τρεις ώρες πολιορκίας όπου ερχόντουσαν, πέταγαν πέτρες μέσα από την σπασμένη τζαμαρία και ανάμεσα από τα σιδερένια κάγκελα της πόρτας, έριχναν τραπέζια, σιδερένια αντικείμενα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε επάνω στην πόρτα και μας έβριζαν. Μάλιστα μας έλεγαν και κότες!!! Οι 500 έλεγαν τους 5 κότες!!! Θέλετε να σας πούμε λίγα από αυτά που έλεγαν : “ Γ...ώ την ελλάδα”, “Στην Κύπρο το 74 γα...νε οι Τούρκοι τις αδελφές και τις μανάδες σας”, “ στην Σμύρνη το 22 γα....νε τις Ελληνίδες” , “πολλά τσι....κια κάνατε στις Θερμοπύλες” , “Σκ..ά στην Ελλάδα” και πολλά -πολλά ακόμα! Ένας μάλιστα ήταν νεαρός Αλβανός γύρω στα 20 χρονών! Κάποια στιγμή έφεραν μια φλεγόμενη Σημαία και την πέταξαν έξω από την πόρτα. Κάναμε έξοδο και σβήσαμε ότι είχε απομείνει, για να ακούσουμε πάλι το γνωστό υβρεολόγιο και τις ειρωνίες...

Όταν ζητήθηκε και από τους γιατρούς της πλατείας αλλά και από το ΕΚΑΒ να έρθει ασθενοφόρο να πάρει τον τραυματία αρνήθηκαν λέγοντας πως “εδώ θα ψοφήσει”, “θα πεθάνετε όλοι” κλπ. Το μόνο που κατάφερε να γίνει είναι να έρθει μέσα ένας διασώστης και να περιδέσει πρόχειρα τα κεφάλια των χτυπημένων.
http://news247.gr/ellada/eidiseis/aganaktismemoi-ellada/koykoyloforoi_ethel_mphkame_sth_voylh_gia_na_

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΑ ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΠAΕΒΡΑΙΟΥ, Η MONH ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Idiocy Reigns Supreme του Paul Craig Roberts:

http://www.infowars.com/idiocy-reigns-supreme/

Speaking of paper profits, today the stock market was up on the news that the “democratic” Greek government, despite the overwhelming opposition of the Greek people, agreed to the imposed austerity measures in order to borrow from the European Central Bank and International Monetary Fund, both being illegal loans under the two organizations’ charters, the money to pay private foreign banks that bought Greek government bonds. The private banks are being fully compensated for not doing due diligence.

The financial markets, in their utter stupidity, think, if that is an appropriate word, that it is good news that the Greek government has agreed to drive the Greek economy deeper into recession in order to acquire more loans with which to pay off loans that it cannot pay off.

The financial press thinks that the austerity measures that the Greek government has to accept and the sell-off of the public domain–water companies, ports, a string of Greek Islands, the state telephone monopoly, the state lottery and the reduction in pay, employment, and social services–somehow makes the Greek economy more capable of producing the income needed to service the new IMF and ECB loans that pay off the private German, French and Dutch bankers.

If Wall Street and the financial sector had an IQ as high as 100, they would know, everyone of them, that the “bailout” is pushing Greece deeper into a hole, and that Greek’s ability to pay will decline.


Why doesn’t the Greek government know what is completely obvious when the people in the streets protesting are fully aware of the fact? The only answer to this question is that the Greek politicians have been bought by the debtor banks. Greek “democracy” serves the debtor private banks, not the Greek people.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑ ΤΟΥ ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΑ ΜΟΥΣΑΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΣΤΟΥ ΝΑ ΔΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΚΟΥΚΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑ ΖΗΣΗ Η ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Περι της παγκοσμιου διακυβερνησεως που ειναι η πραγματωση του σχεδιου του Τροτσκι, με αφορμη την σχετικη κουβεντα στην χθεσινοβραδυνη εκπομπη σας. Το παρακατω αποσπασμα σας δικαιωνει απολυτα κυριε Χατζαρα:


"But don’t be fooled by rhetoric that has a lot of patriotic appeal. In fact, the concept of American exceptionalism— and a related theme known as national greatness conservatism—are really modern-day propaganda masks for old-fashioned Trotskyite communism: rapacious imperialism and internationalism now wrapped in the American flag, but no different from the age-old dream of a world imperium—a global government."

http://www.americanfreepress.net/html/american_exceptionalism_274.html

Ανώνυμος είπε...

Κ. ΧΑΤΖΑΡΑ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ.
ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ THE GREAT GLOBAL WARMING SWINDLE.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ YOUTUBE KAI ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ GOOGLE ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΙ ΔΕΙ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.
ΕΚΕΙ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΟΙ ΟΠΟΙΟΕΣ ΑΥΞΙΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΕΙΔΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.Ο ΑΛ ΓΚΟΡ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΣΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΦΙΛΜ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΚΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΙΟΥΝΙΟ.
ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ,ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ THN ΥΠΟΘΕΣΗ CLIMATEGATE ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΝΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ. ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ CLIMATEGATE ΣΤΟ GOOGLE ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ, ΑΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...