2/6/11

Τελειώσαν τα ψέματα

ΦΤΑΙΝΕ κι οι 300 που διαστρεβλώνουν το σύστημα

του Κ. Μπετινάκη  
http://www.styx.gr/  

Δεν φταίει το κοινοβουλευτικό σύστημα. Αλλά ο τρόπος που συνεχίζουν να το εφαρμόζουν χωρίς να έχουν πάρει χαμπάρι για το λαϊκό μήνυμα. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Το πολίτευμα που υπηρετούν οι «βουλευτές» είναι πλέον Κοινοβουλευτική Δικτατορία.
Ο λαός απαιτεί σεβασμό και δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια. Και πάνω απ' όλα να πεθαίνει με αξιοπρέπεια. Όχι με την κλοπή κόπων μια ζωής για τους συνταξιούχους. Κι όχι να βιώνει αυτή την κατάντια στα δημόσια νοσοκομεία.


Αφού δεν είσαστε σε θέση να παρέχετε υγεία-πρόνοια-παιδεία και εγγυημένη εργασία ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ !!!


Βρήκαν θέμα οι παραθυράτοι παπαγάλοι: Αν θα πρέπει να μουντζώνουν όλους τους βουλευτές ή μερικούς επιλεκτικά οι αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος.
«Θα ‘πρεπε να έχουμε κλείσει δυο-τρείς φυλακή», βρήκε τη λύση ο Γείτονας».
Ο Καρακαταφέρνης, απείλησε με αποχώρηση του Λάος από τη Βουλή. (Άλλο αποχώρηση κι άλλο παραίτηση). Κι έκανε κανα-δυό κινήσεις παραπλανητικές (συνάντησε τον πρόεδρο της Βουλής για άλλο θέμα και ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας- ενώ γνώριζε π-ως λείπει σε ταξίδι). Λαγός του ΓΑΠ του ελάσσονα, μπας και πειστεί ο Σαμαράς να ενδώσει.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε από την αριστερά ορμώμενος ο Αλέκος Αλαβάνος ένα μόλις 24ωρο μετά την παραίτησή του από περιφερειακός σύμβουλος Αττικής: κάλεσε τα κόμματα της Αριστεράς και τους βουλευτές της να αποχωρήσουν από τη «Βουλή της ντροπής», όπως τη χαρακτήρισε, ώστε να «μην αφεθεί ελεύθερος ο ακροδεξιός λαϊκισμός να μεταχειρίζεται επικοινωνιακά, να γελοιοποιεί και να εξευτελίζει μορφές δράσης που θα μπορούσαν να προσφέρουν νέα δυναμική στο λαϊκό κίνημα».
Το τρίτο κομμάτι του άλλοτε Συνασπισμού, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε λέγοντας πως «θα ήταν το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Παπανδρέου εάν αποχωρούσαν οι βουλευτές της Αριστεράς».
Κι ο κόσμος εξακολουθεί να τους μουντζώνει…
Άλλο ένα σημαντικό ζήτημα που προκάλεσε πολλή συζήτηση στα παράθυρα των ΜΗ δελτίων ειδήσεων, ήταν αν εκείνοι που ανάγκασαν του Βουλευτές να διαφύγουν μέσω Εθνικού Κήπου, ήταν από την "καλή συγκέντρωση" του Συντάγματος ή την "κακή των Προπυλαίων".
Πρόκειται για δημοσιογραφική κατάντια – επειδή επίσημα όλοι αυτοί οι παπαγάλοι όχι μόνο είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ- και συμπαρασύρουν τον κλάδο στη χλεύη του κόσμου.
Μια πρόταση που έχει πέσει είναι να βγουν οι βουλευτές της Αριστεράς από το καβούκι τους και να πλησιάσουν τους «αγανακτισμένους». Μακάρι να τολμήσουν. Επειδή θα αποκαλυφθούν πολλά πράγματα για την ταυτότητα των αγανακτισμένων. Μια και λένε πως δεν συμμετέχει το ΠΑΜΕ, αν θα αγκαλιάσουν την πρόταση του ΚΚΕ να γίνουμε Κούβα.
Ή αν έχουν καταλάβει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την δική τους μέθοδο εξόδου από την κρίση.
Ούτε σουβλάκι στους Μπαϊρακτάρη δεν θα μπορούν να γευτούν πια οι βουλευτές της ΝΔ, μετά από αυτά που έπαθε προσπαθώντας να πάει προς Μοναστηράκι ο κ. Τζαβάρας – από τους πλέον μετριοπαθείς της παράταξης του συμφοιτητή του ΓΑΠ.
Εκείνο τον μπουφόν Πρωτόπαπα, θα ήθελα να δω να βγει και να υπερασπιστεί όλα εκείνα που ξεστομίζει ως Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νέο-ΠαΣοΚ, κατηγορώντας για αθλιότητες όσους μουντζώνουν βουλευτές. Ας κατέβει να πει στην πλατεία, όσα από το ασφαλές μικρόφωνο της Βουλής καταμαρτυρεί στους αγανακτισμένους πολίτες. Αλλά μετά από όσα έπαθε όταν προσπάθησε να πάει σε ταβέρνα, έχει περιορίσει τις κοινωνικές του υποχρεώσεις.
Με λίγα λόγια, και οι 300 έχουν μερίδιο ευθύνης. Όχι μόνο οι τωρινοί, αλλά και οι προηγούμενοι. Που αποδέχονται τον μανδύα της ισόβια αθώας περιστεράς, του νόμου περί (ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΗΣ ΚΑΘΕ) ευθύνης υπουργών…
Για να βγείτε στο πεζοδρόμιο και να πλησιάσετε τους πολίτες, θα πρέπει να βγείτε από τις λιμουζίνες σας. Αλλιώς συνεχίστε να περικόπτετε μισθούς συντάξεις, να αυξάνετε τα φορολογικά βάρη των ασθενέστερων, κι ας βγαίνει ο Πάγκαλος να παραδέχεται πως «είναι άδικο το φορολογικό σύστημα». Το λέει αυτό, μετά το γιαούρτι.
Με την καταστροφή του Κοινωνικού Κράτους που ολοκληρώνουν οι Σοσιαλιστές του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλίμονο σ’ εκείνον που θα μπλεχτεί στον ξεσκισμένο κοινωνικό ιστό.
Μόνη σας ελπίδα κακόμοιροι βουλευτάδες μου, οι δημοσκοπήσεις και η ηλεκτρονική καταμέτρηση ψήφων…
Επειδή τελειώσανε τα προεκλογικά ψέματα τύπου "Λεφτά υπάρχουν". Και τέρμα εκείνο το φταίνε οι άλλοι...


Έξω οι υπηρέτες του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου. Επείγει η αλλαγή στην πολιτική που εφαρμόζουν τα φθαρμένα πολιτικά κόμματα. ΟΧΙ στην επιστροφή στο μεσαιωνικό σύστημα χωρίς συλλογικές συμβάσεις με προύχοντες και κολήγους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ύπαρξη των αντιπροσώπων εκτός από καταστροφική , φαντάζει όλο και περισσότερο περιττή και μη λειοτυργική.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα αν και οι 5 εξουσίες παγκοσμίως έπαυαν να είναι άνθρωποι αλλά γινόντουσαν άγγελοι φωτός και αγνότητος , το Σύστημα θα συνέχιζε να είναι αναποτελεσματικό, άδικο και αντιδημοκρατικό.

Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι αναχρονιστική. Είναι ένα όχημα που έκανε και με το παραπάνω τα χιλιόμετρα της Ιστορίας.

Πλέον, το μόνο που αναμένεται είναι είτε κάποιους είδους ιστορικής παράτασης μέσω κάποιας ηθικής μεταμόρφωσης-κοροϊδίας του, είτε η φυσική του εξέλιξη πλέον προς την Αμεση Δημοκρατία, με ή χωρίς μεταβατικά στάδια, με η χωρίς αντίσταση....


Οι Μάζες πεθαίνουν σιγά σιγά . Τον ίδιο και οι Χειριστές τους.

Κάθε ένας από εμάς σιγά σιγά απαιτεί όλο και πιο τολμηρά το μερίδιο εξουσίας και ευθυνών που η Δημοκρατία , χωρίς περιττά επίθετα πλέον , του μερίζει.

Η Εποχή των Μαζών θα αναπαυθεί και αυτή στο Κοιμητήριο της Ιστορίας.


Η Εποχή των Πολιτών έρχεται, με η χωρίς καθυστέρηση, με η χωρίς αντίσταση, με η χωρίς καταστροφές.


Από τα ίδια τα πράγματα, την Δυναμική τους.

Η εποχή των πνευματικών, πολιτικών, δημοσιογραφικών, κοινωνικών, οικονομικών μεσαζόντων έχει μία άγνωστη ίσως αλλά βέβαιη ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ.


Ελπίζω να προλάβουμε είτε εμείς, είτε τα εγγόνια μας, να την ζήσουν.

Όμως αυτό ίσως να είναι αδιάφορο.

Έρχεται.

foyrtoynas είπε...

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Τώρα αρχίζουν όλα.


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ




Οι τελευταίες ενωτικές διεργασίες στη Ζώνη, και η ελπίδα που γεννιέται σήμερα στις πλατείες όλης της χώρας δείχνει τον τρόπο και το δρόμο του αγώνα.
Οι εργαζόμενοι- άνεργοι της Ζώνης επιβάλλεται να περπατήσουν τον ίδιο αυτό δρόμο του αυτοσεβασμού και της αξιοπρέπειας.
Έχοντας βγάλει τα συμπεράσματά μας από τις μέχρι τώρα προσπάθειες, προχωράμε στην κινητοποίηση που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των μεταλλεργατών και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα.
Η Τρίτη 7 Ιούνη γίνεται η αρχή του αγώνα που δεν θα σταματήσει αν δεν δοθούν λύσεις στα κρίσιμα προβλήματά μας:
ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πάμε στον Ηλεκτρικό και μένουμε όσο χρειαστεί, προβάλλοντας τα αιτήματά μας απαιτώντας η φωνή των μεταλλεργατών να πετάξει πάνω από τα καράβια και να ακουστεί σε όλο τον Πειραιά.
Επιδιώκουμε να συντονίσουμε τα βήματα του αγώνα με κάθε κομμάτι εργαζομένων που πλήττονται από τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική. Πρώτα απ’όλα να ενώσουμε τη δράση μας με τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, για να μην περάσει το ξεπούλημα του ΟΛΠ, που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Ζώνη.
Επιδιώκουμε το συντονισμό όλων των κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει με θετικά αποτελέσματα. Σωματεία, δήμοι, σύλλογοι, επαγγελματίες και έμποροι ,συλλογικότητες, κινήσεις ανέργων ,μαθητές και φοιτητές, θέλουμε να ενωθούν μαζί μας όχι σαν συμπαραστάτες αλλά σαν συναγωνιστές και να απαιτήσουμε όλοι μαζί:


ΦΕΡΤΕ ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ


Γιατί αργοπεθαίνοντας η ζώνη, αργοπεθαίνει οικονομικά και κοινωνικά ολόκληρος ο Πειραιάς.


ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ.


Μαχόμαστε για να σταματήσει η κυβέρνηση τη διάλυση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Τέρμα πια οι υποσχέσεις τα «θα» και κάθε είδους επιτροπές και συμβούλια που επιδιώκουν την εξαπάτηση των μεταλλεργατών μέχρι να πεθάνει η Ζώνη.
Καταθέτουμε τις προτάσεις μας σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, σε δήμους, βουλευτές και κυβέρνηση και απαιτούμε να πάρουν θέση «χθες» όχι αύριο.
Οι μεταλλεργάτες βρίσκονται σε πλήρη εξαθλίωση, δεν μπορούν να περιμένουν άλλα «θα».
Ο καθένας θα κριθεί απ΄τη στάση του απέναντι στα δίκαια αιτήματα των μεταλλεργατών.
Εκεί θα κριθεί ο κάθε συνδικαλιστικός, δημοτικός, πολιτικός, επαγγελματικός, κοινωνικός φορέας και οι μεταλλεργάτες αυτή τη φορά δεν έχουν διάθεση να ξεχάσουν και να δώσουν συγχωροχάρτια.


Γι’ αυτό απαιτούμε από την κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία και μέσα από διυπουργικό όργανο με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων (εργαζόμενοι, επαγγελματικές ενώσεις) να πάρει αποφάσεις άμεσης υλοποίησης για τη σωτηρία της ζώνης και πριν απ΄όλα για τη διαρκή κάλυψη των ανέργων μέχρι να υλοποιηθούν οι αποφάσεις και να έρθει δουλειά.


Αν και αυτή τη φορά δεν ακούσουν τη φωνή των εργατών , ένα πράγμα τους υποσχόμαστε
Θα συνεχίσουμε να είμαστε στις πλατείες και τους δρόμους μαζί με όλους τους άλλους Έλληνες που σήμερα απαιτούν ανθρώπινη ζωή με το σύνθημα που αγκαλιάζει όλο το λαό:


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΗ
ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ


ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ


ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

Για την καλύτερη προετοιμασία του αγώνα μας
καλούμε σε συγκέντρωση τους άνεργους συναδέλφους της ζώνης
την Πέμπτη στις 10 το πρωί στο Πέραμα,
έξω από το παράρτημα του Συνδικάτου.


Ως τότε συμμετέχουμε και ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή της Πλατείας Συντάγματος.



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ
email: sintonistikozonis@gmail.com

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...