1/7/12

Αναστέλλεται για λίγο ένας ακόμα προεκλογικός πόλεμος των τραπεζιτών

Ελάχιστες πιθανότητες εφαρμογής της συμφωνίας της Γενεύης

Οι στρατηγοί στο αμερικανικό Πεντάγωνο και οι μυστικές υπηρεσίες , κέρδισαν έναν γύρο στην αντιπαλότητα τους με το εβραϊκό λόμπι στο Στέητ Ντιπάρτμεντ και την Χ.Κλίντον ,που «βγάζουν αφρούς» για έναν προεκλογικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή, και κατόπιν αυτού, ΗΠΑ, Ρωσία και Ε.Ε συμφώνησαν καταρχήν στην Γενεύη, για τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία η οποία θα αποτελείται από στελέχη της κυβέρνησης Άσσαντ και στελέχη που θα πρόσκεινται στην πλευρά των ανταρτών για να αποκαταστήσει την ομαλότητα και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Ο Άναν ανέφερε ότι η μεταβατική κυβέρνηση θα ασκεί τις εκτελεστικές εξουσίες και θα μπορεί να περιλαμβάνει μέλη της σημερινής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και μέλη από άλλες ομάδες και θα πρέπει να σχηματιστεί βάσει αμοιβαίας συναίνεσης. «Το μεταβατικό σχέδιο θα είναι αποτελεσματικό μόνο αν ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ 'Ασαντ αποχωρήσει από την εξουσία», δήλωσε σήμερα, Kυριακή, ο Αμπντέλ Μπάσετ Σάιντα, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, αφού διαβουλεύθηκε με τους αμερικανούς. Σε ότι αφορά στην παρουσία του Μπασάρ Αλ Άσαντ ΗΠΑ και Ρωσία εξακολουθούν να διαφωνούν, και η Ρωσία επιμένει ότι ο ίδιος ο Άσσαντ θα αποφασίσει αν θα παραιτηθεί ή όχι. Στο πλαίσιο της καταρχήν συμφωνίας εκτονώθηκε και η Τουρκοσυριακή κρίση καθώς οι HΠΑ παραδέχθηκαν με τη δημοσίευση έκθεσης της Αμερικανικής Υπηρεσίας Στρατηγικής Αναγνώρισης στη Wall Street Journal στην οποία αναφέρεται: αναφέρει η έκθεση που διέρρευσε – ούτε αυτό είναι τυχαίο – προς την εφημερίδα «Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος. Το τουρκικό μαχητικό, πιθανότατα, χτυπήθηκε από επίγειο αντιαεροπορικό πυροβόλο, την ώρα που πετούσε εντός του συριακού εναέριου χώρου. Η χρήση επίγειων αντιαεροπορικών υποδηλώνει ότι το τουρκικό μαχητικό πετούσε με χαμηλή ταχύτητα μόλις 480 μιλίων ανά ώρα σε ύψος κάτω των 5.000 ποδών», επιβεβαιώνοντας τους Σύριους που επέμεναν ότι το τουρκικό μαχητικό/αναγνωριστικό RF-4Ε καταρρίφθηκε περί το 1-2 χλμ από την ακτή της Λαττάκιας σε χαμηλό ύψος και με χαμηλή ταχύτητα, με βολή αντιαεροπορικού πυροβόλου τύπου Pantsir 1S, από τα οποία οι Σύροι διαθέτουν 36 συστήματα. Η τουρκική τηλεόραση πάντως έδειξε πομπή από 30 στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων φορτηγών που μετέφεραν συστοιχίες πυραύλων  που αναπτύχθηκαν στην Αλεξανδρέττα , 50 χιλιόμετρα από τα συριακά σύνορα. Η συμφωνία της Γενεύης θα μειώσει και τον «πολεμικό πυρετό» που έπιασε τους βασιλιάδες της Σαουδικής Αραβίας και που τους κάρφωσαν οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, μετά τη συμφωνία Νετανιάχου-Πούτιν. Ο Σαουδάραβας μονάρχης υπέγραψε διάταγμα του για να θέσει σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τις ένοπλες δυνάμεις του, και να προωθήσει στην Ιορδανία περί τα 500 άρματα μάχης Μ-60 και Μ1Α2 Abrams, δύο μονάδες ειδικών δυνάμεων μεγέθους τάγματος , 6 Α/Α αντιαεροπορικές πυραυλικές συστοιχίες, και 2 Μοίρες Tornado , 2 Μοίρες F-15S Strike Eagle , και μια Μοίρα Eurofighter Typhoon, για να επιτεθούν στην Συρία, σε περίπτωση αποφασιστεί από τον «διεθνή παράγοντα», η επιβολή της no-fly-zone που προωθούν οι δυτικοί, και για την οποία θα διατεθούν το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Ντε Γκολ», και το αμερικανικό «Αϊζενχάουερ», που πάσα πιθανότητα  θα βρίσκεται στη Ρόδο στις 12 Ιουλίου, για ολιγοήμερη παραμονή και ξεκούραση του πληρώματός του και κατά πάσα πιθανότητα θα πλεύσει μετα προς τις ακτές της Συρίας όπου οι ΗΠΑ διατηρούν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έντονη ναυτική παρουσία.
Παρά την καταρχήν συμφωνία, που έχει ελάχιστες πιθανότητες εφαρμογής , καθώς οι «ισλαμιστές αντάρτες» και οι χορηγοί τους δεν θέλουν «κυβέρνηση συνασπισμού», ενώ οι κυβερνητικοί και οι ένοπλες δυνάμεις, θεωρούν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Σύρων είναι μαζί τους, η Ρωσία στέλνει στην Συρία «για κακό και για κακό», Δύο Μοίρες με Su-27SM .
Στο μεταξύ σήμερα ο Συριακός στρατός ανακατέλαβε την πόλη Γούτα κοντά στη Δαμασκό, και οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη Ατάρεμπ, στα βόρεια, καθώς και τη συνοικία Τζούρετ αλ Σίγιαχ της Χομς ενω κτυπήθηκαν στόχοι, και στην Χάμα. Οι πόλεις Χάμα και Χομς είναι οι μοναδικές περιοχές -προπύργια των διεθνών ισλαμιστών ταξιαρχιών .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι για τον αβάπτιστο

Του Θωμά Ακρωτηριανάκη

Το ότι δεν έχει δημοσιευτεί η ημερομηνία βάπτισης του πρώην πρωθυπουργού
Γιώργου Παπανδρέου,(παρά μόνο το έτος τέλεσής της 1959,ότι έγινε στο
σπίτι,που ανήκει σε ενορία της Εκάλης-Νέας Ερυθραίας,και το όνομα του
νονού),δεν αποτελεί πολιτικά ανόητη παράλειψη,αλλά,για όποιον μπορεί
αμερόληπτα να σκεφτεί και να εμβαθύνει πολιτικα, απόδειξη ότι είναι αβάπτιστος
και το σχετικό «βαπτισιολογικό» δημοσίευμα (βιβλίο που πρωτοκυκλοφόρησε
τον Ιούνη του 2008) ψευδολογικό.Από όλα τα στοιχεία το μόνο αξιόπιστο θα ήταν
η ημερομηνία,σε συνδυασμό με την ενορία καταγραφής.
Η «πολύπλοκη» σκέψη ότι δεν δημοσιεύεται η ημερομηνία βάπτισης,για να την
πατήσει πρώτα κάποιος εκκλησιαστικός παράγοντας,ισχυριζόμενος δημόσια
ότι πολύ πιθανά είναι αβάπτιστος,και μετά προς διασυρμό του θα δημοσιευτεί,
δεν ισχύει,διότι στο μεταξύ λειτουργεί το πολιτικό κόστος.
Αν ήταν βαπτισμένος,η ίδια η μητέρα του,βλέποντας το πολιτικό κόστος,που
δεν έβλεπε ως νεώτερη,θα ήταν η πρώτη που θα του έλεγε να φροντίσει να
δημοσιευτεί κάπου η ημερομηνία βάπτισής του,σε συνδυασμό με την ενορία
καταγραφής της...