27/7/12

Τι είχες Γιάννη; Τι είχα Πάντα!

Τα ανικανοποίητα πρόβατα αναστενάζουν  πριν τη σφαγή

Δυστυχώς χρειαζόμαστε αλλαγή λαού και όχι πολιτικού προσωπικού. Μόλις πριν 30 μέρες, στις 17 Ιουνίου , 2.700.000 ψήφισαν τα τρία κυβερνητικά κόμματα. Σήμερα ούτε το 1.400.000 δεν είναι ικανοποιημένο με την ψήφο του.
Και ποιος τους φταίει; Υπάρχει άλλος υπεύθυνος από τον «κυρίαρχο λαό»; Αυτός ο λαός δεν πήγε στην κάλπη; Αυτοί οι πολίτες δεν ήξεραν ότι μετά την απομάκρυνση από τη κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται;
Το 85% εκφράζει απαισιοδοξία για την πορεία της Χώρας και ο δείκτης ικανοποίησης για την κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC, είναι μόλις στο 16,5% , ενώ το 23% της Κοινής Γνώμης θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής με τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Από αυτούς το 15% είναι της ΝΔ, και οι υπόλοιποι ΔΗΜΑΡΟΠΑΣΟΚ. Το 77% δηλώνει δυσαρέσκεια με την πολιτική του τρίο bel-Canto.
Από τα «γαλάζια πρόβατα», ο κύριος όγκος του 1.200.000 που ψήφισε Σαμαρά τον Μάιο, παραμένει πιστός, όπως και οι διεφθαρμένοι πράσινοι του κρατικού μηχανισμού που ελπίζουν ότι ο Βαγγέλης θα καταφέρει να τους σώσει.
Οι 700.000 άλλοι, που ψήφισαν την «αντικομμουνιστική συμμαχία» του Αντωνάκη, τον Ιούνιο, το έβαλαν στα πόδια.
Παρόλη την «δυσαρέσκεια» , ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Φώτης Κουβέλης, προηγείται με 52% στις θετικές γνώμες, για την αποδοχή των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ακολουθούμενος από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (με 42%). Δηλαδή τα πρόβατα δεν έμαθαν τίποτα. Ότι χόρτο τους σερβίρει η χουντο-τιβί. αυτό αναμασάνε. Αφού τους λένε ότι ο σοβαρός κ.Ερνέστος του Κουβελιστάν είναι «καλός άνθρωπος», τον συμπαθούν, και δεν ρωτούν «πόθεν έσχες τα ακίνητα».Αντιθέτως, η εικόνα του Βαγγέλα είναι αρκετά τραυματισμένη (31% θετικές γνώμες και 62% αρνητικές). Το 17% , πιστεύει ότι βρισκόμαστε σε σωστή πορεία, και το 11% λέει «ούτε σωστή ούτε λάθος» για την πορεία της χώρας. Επομένως τίποτα βασικά δεν άλλαξε.
Οι παραπονούμενοι πάλι το ίδιο θα ψήφιζαν. Το 28% είναι με την κυβέρνηση , που με αναγωγή των αναποφάσιστων δίνει κάτι κοντά στο 45%.
Το 42,5% των ερωτηθέντων προβάτων δεν δείχνει καμία εμπιστοσύνη στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, σε αντίθεση με το 36%. Τα αναποφάσιστα πρόβατα ανέρχονται στο 21,4%. Το 43% εκτιμά ότι είναι «πιθανό» να βγούμε από το ευρώ και το 42% ότι αυτό είναι «μη πιθανό». Νεα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ (που προηγείται οριακά κατά 2%) συγκεντρώνουν μαζί το 32% .

1 σχόλιο:

Αποστολης είπε...

Απο τα χειρότερα πράγματα της ζωής είναι να ζεις σε ένα περιβάλλον με μ@λ@κες...... είτε είναι η οικογένειά σου....είτε ο χώρος εργασίας σου.....είτε η κοινωνία.....
Το αίσθημα της αυτοσυντήρησης σε οδηγεί να πάρεις τα βουνά και να ζήσεις μόνος σου μαζί με ζωάκια σου...... τουλάχιστον θα έχεις ηρεμία......