16/7/12

Περί του προδοτικού πραξικοπήματος στην Κύπρο και του Εθνικισμού

Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, στην Κύπρο ήταν ξεκάθαρα προδοτικό και αμερικάνικο. Δεν ξέρω πιο ρόλο έπαιξε ο γαμπρός του Ιωαννίδη, Ζαν Αλαζράκης ,(τον οποίο καλά κάνει και υπερασπίζεται η χήρα του), ξέρω όμως ότι διοικητής της ΚΥΠ, ήταν ο (ιουδαίος) στρατηγός
(Σα)ραγκούσης, ο πατέρας της Χάνας του ΠΑΣΟΚ και του τραγουδιστή.
Και επειδή ο κάθε ένας, είτε ταλμουδιστής, είτε ξένος πράκτορας, είτε ρουφιάνος είναι ελεύθερος να μιλάει.. "για την πατρίδα", και επειδή κάθε βλάκας μπορεί να κουνάει μια σημαία και να νομίζει ότι θέλει , πρέπει να επαναλάβουμε, για να αποφύγουμε τις παρανοήσεις, ότι για εμάς υπάρχει ή πολιτική διάσταση του εθνικισμού, που είναι ξεκάθαρα αντι-ολιγαρχική, η ελαφρολαϊκή διάσταση του «λίγο από όλα» και η βέβαια η ακτιβίστικη γκροτέτσκα.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε, για τον λαό και την πατρίδα, είναι να ανασυγκροτήσουμε το εθνικιστικό κίνημα, σε πολιτική βάση, με ενα ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Χώρος για άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες δεν υπάρχει πια.
Ο Εθνικισμός, δεν είναι ούτε ακραίος ούτε μετριοπαθής ούτε ολίγον έγκυος, και φυσικά ΔΕΝ μπορεί να μπει στην υπηρεσία των Ολίγων και των εργολάβων «για το καλό του τόπου». Αυτές είναι απόψεις καφενείου ή κομμωτηρίου. Δεν είναι πολιτική ανάλυση.
Τα λάθη από το παρελθόν είναι που καθιστούν αβέβαιο το μέλλον.

Σπ.Χατζάρας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επειδη μιλας για γροτεσκα εκδοχη,ξερουμε τι εννοεις και επισης με το λιγο απο ολα μαλλον τον καμμενο λες,

αλλα πιο γκροτεσκο εκδοχη απο τον λαος με τα καραγκιοζιλικια του καρατζατουμπα υπαρχει?

γκροτεσκο εθνισμος δεν ειναι εικονες οπως ο τζονι παπαμιχαηλ η ελευθεριων ηθων μπαρμπα ,η πασχαλαια το καδρο του τσε πισω απο τον προεδρα,ο φιντελ καστρο,οι αρλουμπες και οι κωλοτουμπες η συμμετοχη σε μια ξενοκινητη κυβερνηση παπαδημου -δανειστων κλπ κλπ?οι λεκτικες παπαριες,τα σαχλαμαρισματα και οι ελλειψη σττρατηγικης που αντικαθισταται απο τις "εμπνευσεις" του?

μου θυμιζει τον σοβαροφανη ζαμπλουτο κουβελη των λαθρο σε γροτεσκο

γροτεσκο δεν ειναι τα αντοκομμουνιστικα καραγκιοζιλικια και οι δηλωσεις που ξεπερνουν και τους γραφικους αντιεθνικιστες της ακροαριστερας απο την αναποδη?

ασε λοιπον την υποτιμηση των αλλων,ο λαος ηυρεθη τυχοδιωκτικος και ελλιποβαρης.και κατεδικασθη απο τις παλινωδιες του δημιουργου του που ανεμειξε βασιλικους με αριστερους και τρια αυγα τουρκιας με βουγιουκλακη και τσα τσα...



τωρα δε που δεν υπαρχει ουτε εξουσια ουτε καρεκλες και βουλη,το πραμα ψοφησε και οπως συμβαινει παντα σε ολους τους χωρους,τα ποντικια πηγαν σε αλλα καραβια με φαγητο...οτι θα συμβει και με το σημιτικο κουβελοαποκομμα που θα απορροφηθει συντομα απο τον σημιτικο χωρο,αφου απο αυτον τον πασοκικο χωρο προερχεται,μολις κανει το ρολο που του ανετεθη και εδημιουργηθει για αυτον..

παμε για αλλα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα? Ποιός ήταν διοικητής της ΚΥΠ την επταετία?

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....