17/7/12

H Παγκόσμια Διακυβέρνηση προστάτης των λαθρομεταναστών

Στη Κέρκυρα ο νόμος προστατεύει μονο τους Λάθρο

Το ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για την απέλαση Αλβανού μετανάστη, που «δεν μπόρεσε να ανανεώσει, εγκαίρως», την άδεια παραμονής του. Για παραβίαση των διατάξεων που απαγορεύουν την «απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση», για παραβίαση του « δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια» και για παραβίαση του δικαιώματος πραγματικής προσφυγής, καταδίκασε την Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκδικάζοντας την προσφυγή Αλβανού λαθρομετανάστη που απελάθηκε από τη χώρα, επειδή δεν ανανέωσε την άδεια παραμονής του. Ο Αλβανός υπήκοος Αρμπέν Λίσα, κατοικούσε στην Σκάλα Λακωνίας, με βάση άδειες παραμονής που ανανέωνε διαδοχικά, από το 2003 έως και τις 27 Φεβρουαρίου του 2010. Για την επόμενη άδεια παραμονής του, υπέβαλε αίτηση στις 20 Απριλίου του 2010, διότι είχε μπεί σε νοσοκομείο και «νοσηλεύονταν» τζάμπα. Ο Αλβανός συνελήφθη αργότερα κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και επειδή δεν άδεια παραμονής απελάθηκε στην Αλβανία.
Για τις συνθήκες σύλληψης, κράτησης και απέλασης του Αρμπέν Λίσα, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για σωρεία παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την υποχρέωσε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 12.000 ευρώ για ηθική βλάβη στον προσφεύγοντα και να πληρώσει 1.500 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.
Στην Κέρκυρα συνελήφθησαν στο Σιδάρι και στη Ρόδα , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εσπερίων Κέρκυρας ένας 20χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 30χρονος υπήκοος Αλγερίας, για απόπειρα διάρρηξης, από κοινού.
Οι λαθρομετανάστες προσπάθησαν να διαρρήξουν δύο ξενοδοχεία σε Σιδάρι και Ρόδα, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου και από τον νυχτοφύλακα, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή. Ο ξενοδόχος μαζί με έναν 25χρονο ημεδαπό, εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς σε κοντινή περιοχή και μετά από καταδίωξη κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 30χρονο Αλγερινό, τον οποίο οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εσπερίων, ενώ ο 20χρονος Σύριος αρχικά διέφυγε και στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς. Ο συλληφθείς Αλγερινός υπέβαλε μήνυση κατά του 36χρονου και του 25χρονου ημεδαπού για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης κατακράτησης και της παράνομης οπλοχρησίας, ισχυριζόμενος ότι τον απείλησαν με μαχαίρι, του προκάλεσαν σωματικές βλάβες και προσπάθησαν να τον πνίξουν με σχοινί. Οι αστυνομικοί οδήγησαν στο αυτόφωτο τους Έλληνες που τόλμησαν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους φορτωμένους με 5 κακουργήματα τον καθένας και χρειάστηκε να πληρώσουν εγγύηση και θα περιμένουν την τακτική δικάσιμο που ορίστηκε. Οι λαθραίοι καταδικάστηκαν από το αυτόφωρο σε 8 μήνες με ανατολή, για απόπειρα διάρρηξης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και είναι πάλι έξω ελεύθεροι να συνεχίσουν το «κοινωφελές»έργο τους.

Σπ.Χατζάρας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν αυτα στην κερκυρα ειναι αληθη,χατζαρα βλεπω σε λιγα χρονια να δημιουργειται παραστρατιωτικος απελευθερωτικος στρατος απο ελληνες και να αρχιζουν τα ξυρισματα απο τον αφαλο...

εκτιμω οτι θα γινει της πουτανας αν συνεχιστει αυτη η προκλητικη προστασια των αληταραδων και ο εκφοβισμος των νοικοκυραιων απο το κρατος τουτο

θα ξαναζωντανεψει το αρματολικι

Ανώνυμος είπε...

και κατι ακομη,ο αλτζερινος με τι χαρτια και ταυτοτητα υπεβαλλε λεει μηνυση ,δηλαδη αν εδηλωνε εσκιμωος ποιος θα απεδεικνυει αντιθετο,με ποια διεθυνση κατοικιας και ποιος ηλεγξε αν ευρισκεται στην κερκυρα παρανομως ωστε να κρατηθει σε κεντρο και να απελαθει?

και καλα γιατι δεν του υπεβαλλαν και οι ντοπιοι αντιστοιχες μηνυσεις για κακουργηματα ιδια ακριβως?