7/9/12

Νεα επίθεση των ανταρτών στη Δαμασκό

Όπως είχαν προανακοινώσει χθες , οι υπουργοί εξωτερικών Γαλλίας και Ιταλίας , κκΛοράν Φαμπιούς και ο Τζούλιο Τέρτσι, το επίκεντρο των συγκρούσεων μεταφέρθηκε σήμερα στη Δαμασκό, όπου οι «δημοκρατικοί», οργάνωσαν διπλή τρομοκρατική επίθεση .
Το απόγευμα εξερράγη στην καρδιά της Δαμασκού, στην περιοχή Mezzeh ανάμεσα στα δικαστήρια και το υπουργείο πληροφοριών, παγιδευμένο αυτοκίνητο, αλλά σύμφωνα με την τηλεόραση της Συρίας, η έκρηξη προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Νωρίς το μεσημέρι, σκοτώθηκαν πέντε αστυνομικοί , από επίθεση με παγιδευμένη με εκρηκτικά μοτοσικλέτα, στο βόρειο τμήμα της Δαμασκού στην γειτονιά Ρουκνεντίν, κατά την έξοδο των πιστών από το τέμενος αλ Ρουκνίγια. Από την επίθεση τραυματίστηκαν και πολλοί πολίτες. Οι αντάρτες βομβάρδισαν σήμερα με ρουκέτες τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στην περιοχή Γιαρμούκ, της πρωτεύουσας της Συρίας .Ο απολογισμός σε νεκρούς και τραυματίες δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.
Ο στρατός έχει εξαπολύσει μεγάλη επίθεση για να εκκαθαρίσει τις νότιες συνοικίες της Δαμασκού Daf al-Shouk και Tadamon, από τους αντάρτες που εισέδυσαν. Μάχες μαίνονται επίσης στην αλ Κάζαζ, στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, και την τοποθεσία Μπάμπιλα, κοντά στην Δαμασκό. Μετά την νέα βραδινή επίθεση των ανταρτών κατά της Δαμασκού, βρέθηκαν σε διάφορες γειτονιές 61 πτώματα αμάχων, εκ των οποίων μερικά έφεραν σημάδια από βασανιστήρια.
Στο Χαλέπι, ο στρατός έθεσε υπό μερικό έλεγχο τις συνοικίες Σάιφ αλ Νταουάλα και Χάνου, αλλά το «Παρατηρητήριο» ανακοίνωσε ότι "οι αντάρτες συνεχίζουν να προβάλουν" αντίσταση. Οι "δημοκρατικοί" επιτέθηκαν στην γειτονιά των Κούρδων, σκότωσαν 14 άμαχους και τραυμάτισαν 32, ενώ απήγαγαν 100 αμάχους από το χωριό al-Zahraa και την πόλη Nebel κοντά στο Χαλέπι.
Τουλάχιστον 40 αντάρτες και έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες σε μάχες στην περιοχή Babhood της Χομς. Στην Ιντλίμπ, βομβαρδίστηκαν οι θέσεις των ανταρτών και ο στρατός της Συρίας ανακοίνωσε ότι έχει σκοτώσει τους δύο ηγέτες των ανταρτών.
Το «Παρατηρητήριο», ανακοίνωσε για σήμερα 13 νεκρούς , και για χθες 46 στρατιώτες, 24 «αντάρτες» και 83 «πολίτες». Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Ιταλίας προφήτευσαν χθες « κόπωση του συριακού στρατού, από την επέκταση της σύγκρουσης στην Δαμασκό».Μένει να δούμε αν εχουν δίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...