14/5/13

Εκλογές και Πολιτικό αδιέξοδο στη Βουλγαρία

Από τα 6.9 εκ. εγγεγραμμένους πήγε να ψηφήσει στις 12 Μαΐου, μόνο το 51.3% και από αυτούς, κόμματα που μπήκαν στη Βουλή ψήφισε το 75.65%, από τους οποίους το 11% ήσαν οι Τούρκοι.

Πρώτη δύναμη οι συντηρητική της «αμερικανικής πρεσβείας» με το GERB του τεως χωροφύλακα Μπόικο Μπορίσοφ, με 30.53% και 98 έδρες.
Δεύτερη δύναμη οι κεντροαριστεροί της «αμερικανικής πρεσβείας», το σοσιαλιστικό κόμμα του Στάνισεφ με 26.65% και 86 έδρες.
Τρίτοι οι Τούρκοι με 11,22% και τέταρτη η εθνικιστική «Επίθεση», (Αττάκα), που έπεσε λίγο σε σχέση με το 2009 και βρέθηκε στο 7,31% με 23 έδρες.

Εκτός Βουλής έμειναν ένα σωρό εθνικιστικές κινήσεις όπως το Εθνικό Μέτωπο για τη Σωτηρία της Βουλγαρίας που έμεινε στο 3.71% , το ΙΜΡΟ που έπεσε στο 1.89% και το Νόμος και τάξη που πήρε μόνο 1.68%.

  Οι Σοσιαλιστές, δεν θα συνεργαστούν με τον Μπορίσοφ , ενώ οι Τούρκοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο συνεργασίας με το GERB του αλλά και το εθνικιστικό "Ατάκα".
Ο αρχηγός του «Ατάκα» Βόλεν Σίντεροφ είπε ότι είναι αδύνατη κάθε συνεργασία του κόμματός του με το κόμμα του Μπόικο Μπορίσοφ.

 Απομένει ένας συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ-ΕΛ ή κυβέρνηση «προσωπικοτήτων».

Ενα είναι το αμερικανικό σενάριο για όλα τα βαλκάνια. Κεντροαριστεροί Σοσιαλιστές με «εθνικιστές», είναι και η Κοινοπραξία στο Βελιγράδι που πούλησε το Κόσσοβο.

Ο «Σοσιαλιστής» ηγέτης Στανίσεφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του μπορεί να βρει πολλά κοινά σημεία προσέγγισης με το “Ατάκα” αναφορικά με τις πολιτικές επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων και την ανάπτυξη της βουλγαρικής οικονομίας .

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ANEΚΔΟΤΟΝ



Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλά παράπονα από το σπικάζ των ανθρώπων του OTE TV (παραγωγής του ΣΚΑΪ) που δεν ανέφεραν ότι ο κόσμος έφυγε από το ΟΑΚΑ στην απονομή του Κυπέλλου, επειδή έπρεπε να προλάβει τον τελευταίο συρμό του ηλεκτρικού.

Επισης ο τελευταιος συρμος του ησαπ εχει και αυτος παραπονα απο την διοικηση των ερυθρολευκων γιατι δεν του ανεφεραν οτι ο κοσμος εφυγε για να παει σε αυτον.


Τελος παραπονα φρικτα εξεφρασε και το κυπελλο (και με τα δυο χερουλια του) εις βαρος της διοικησεως των ερυθρολευκων αλλα και του συρμου γιατι δεν του ανεφερε κανεις τους οτι αυτος ητο ο τελευταιος συρμος, ωστε να προλαβει να φυγει και αυτο εγκαιρως.

Ανώνυμος είπε...

χατζαρα βλεπω τα πανο δασκαλων στην νετ και σκεφτομαι οτι στη χωρα αυτη η διακομματικη κομματοκρατια της πλεμπας με αριστερη αποχρωση ειναι η πλεον αρτηριοσκληρωτικη και αντιδραστικη και κολλημενη.

μυαλα μαυρης αντιδρασης και μαθημενοι στο τεμπελεχανικι και ολοι να ειναι αφεντικα.


απο πανο στο συνταγμα δασκαλων και λακεδων μαθητων τους.

εξω οι φασιστες απο τα σχολεια

(μεσα στις τουαλετες οι προσηλυτοι μαθητες διχως συνορα αλλα με ηρωινη αλβανιας.)

οχι στην αξιολογηση των δασκαλων

της κλαδικης του ρουσφετιου,εδω θα μου πεις με ρουσφετι ειναι οι πιο πολλοι αναξιοι κατα τα αλλα επιστημονες πανεπιστημιακοι στα γραφικα ελλαδικα πανεπιστημια σε καθε πολη και χωριο, οι δασκαλοι πρωην φοιτηταριο τους θα αλλαζαν...

τζαμπα υγεια για ολους και τους λαθρο

οχι οχι οχι σε ολα τα πανο διαβαζομε και ξανα εξω οι ταδε και ξανα εξω οι δεινα και μανα ξανα οχι και εξω και ολα τζαμπα και πληρωμενα απο το απροσωπο τριτο.


μια μαυρη αντιδραση του ελληναρα που σε ολη του την ζωη πορευεται με ψεμματα εκδουλευσεις και προχειρα βολεματα.

ξοfλημενο εθνος τελειωμενη χωρα το ελλαδισταν καταδικασμενος εσμος κοπριτων οι ελληνες αυτη η αληθεια.


Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΤΟ ΙΣΙΩΜΑ ...

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Δεκαεννέα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων στις περιοχές Ασπρόπυργου, 'Ανω Λιοσίων και Αχαρνών για διάφορες παραβάσεις.


Ειδικότερα, επτά άτομα συνελήφθησαν για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ένα άτομο για λαθρεμπόριο χρυσού και τέσσερα άτομα γιατί είχαν προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις.

Τα υπόλοιπα άτομα συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς και για παρεμπόριο.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ελέγχθηκαν συνολικά 386 άτομα και 254 οχήματα και προσήχθησαν 185 άτομα, ενώ βρέθηκαν και τέσσερις κλεμμένες μοτοσυκλέτες, όπλα, δισκία ναρκωτικών και προϊόντα μαϊμού.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=209437&catid=4


Όπως θα ακούσετε να λένε, στο βίντεο του PrismaNews, δεν είναι λίγοι οι ξενοδόχοι που για να γλιτώσουν χρήματα (πληρώνοντας φθηνότερα μεροκάματα) προσλαμβάνουν αλλοδαπούς που... φτάνουν στη χώρα μας για διακοπές και πιάνουν δουλειά χωρίς χαρτιά, για να βγάλουν τα έξοδα των διακοπών τους.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=209427&catid=4

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΥΡΟ ΜΑΣ ΑΡΣΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ
Η ΧΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΤΡΟΧΕΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ
ΧΑ Η' ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ
ΤΕΛΟΣ
ΛΑΒΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ