2/7/13

ΚΛΙΜΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

57% ψήφισαν μαύρο στον προϋπολογισμό

Aκυβέρνητη αφήνουν την ΕΣΗΕΑ αφού στις εκλογές της 18 και 19 Ιουνίου απορρίφθηκε με 57% ο οικονομικός προυπολογισμός των τριών που διοίκησαν την ΕΣΗΕΑ τη τελευταία διετία (Τρίμης-Αντωνιάδου-Λίτσης).

Ταυτόχρονα όμως απορρίφθηκε με 63 %, και ο απολογισμός τους, λόγω και των ελλειμμάτων αλλά και της κακοδιαχείρισης, που είχε αναγκασθεί να καταγράψει ακόμη και η εξελεγκτική επιτροπή που η πλειοψηφία της ήταν του κλίματος Τρίμη.

Διάσπαση λόγω ΕΡΤ;

Την ίδια ώρα η πρωτοβουλία Καψή για διάλογο, χωρίς την ΕΣΗΕΑ αλλά μόνο με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και επισκέπτες χθες δύο από την ΠΟΕΣΥ , που τα προεδρεία τους εκφράζονται πολιτικά από τον ίδιο ιδεολογικό χώρο ( παλιός Ρηγάς, και κοντά στο ΣΥΝ κατά δήλωση του, ήταν και ο υφυπουργός), φαίνεται να καλλιεργεί την διάσπαση της ΕΣΗΕΑ κάτι που εξυπηρετεί και τους εργοδότες.
Κάτι που οι νεοεκλεγέντες της «Συσπείρωσης» καταδικάζουν αλλά η πολιτική διαχείριση της ηγεσίας της συγκεκριμένης παράταξης, στην πληγή που άνοιξε στην ΕΡΤ, το δείχνει ολοκάθαρα. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η ανακοίνωση , μετά την χθεσινή συνάντηση στο γραφείο Καψή από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ , αφού στο φρεσκοτυπωμένο επιστολόχαρτο για πρώτη φορά αναφέρεται «ΠΟΣΠΕΡΤ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤ» .

Το αποτέλεσμα πάντως της ψηφοφορίας για τα οικονομικά της ΕΣΗΕΑ, ανεξάρτητα, αν με προσωπική παρέμβαση του προϊστάμενου της γραμματείας (ο οποίος έχει πιάσει στασίδι στην αυλή της Γ. Γ. ),επιχειρήθηκε με μια πρώτη ανακοίνωση , να «χαλκευθεί».
Η ορθή επανάληψη της ανακοίνωσης, αποκαθιστά τη νομιμότητα . Το χαλκείο όμως που προηγήθηκε αποκαλύπτει δημόσια το βυζάντιο και την πρακτική των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, που μια κυρία θέλει να επιβάλει στην Ακαδημίας 20.
Το μαύρο όμως ,σε προυπολογισμό και απολογισμό, προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό αναφορικά με τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ αφού ανακύπτει και ζήτημα νόμιμης λειτουργίας της ΕΣΗΕΑ, όπως και απόπειρα αποσταθεροποίησης με τον τρόπο διαχείρισης τους ζητήματος της ΕΡΤ. Έλλειμμα 1 εκ. ευρώ.

Η Ένωση δεν έχει εγκεκριμένο προυπολογισμό και με το έλλειμμα να υπερβαίνει το τελευταίο χρόνο το 1 εκ. ευρώ, το οποίο δεν καλύπτεται στο ισοζύγιο των συναλλαγών ακόμη και με την δημιουργική λογιστική, που επέλεξε ο ταμίας.

Συνεπώς η συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα με διαδικασία αυτόματου πιλότου, όπως πρότεινε και στη σημερινή συνεδρίαση η πλευρά Τρίμη με την Αντωνιαδου να συμφωνεί , παραπέμπει στο κλίμα που επικράτησε την προηγούμενη διετία με «συγκομιδή» τυφλές απεργίες και λουκέτα παντού (σε «Ελευθεροτυπία», «Άλτερ», Φίλαθλο, Aυριανή, Σέντρα FM, Ξένιο fm κλπ), ατομικές συμβάσεις , μειώσεις μισθών και συντάξεων στρώνοντας το χαλί στην Κυβέρνηση για το μαύρο στην ΕΡΤ.

Αναδεικνύεται όμως ταυτόχρονα και το ζήτημα ότι μέσα σε ένα κλίμα πολιτικών εξελίξεων, φόβου, έντονων παρεμβάσεων της εργοδοσίας αλλά και συγκεκριμένων κομμάτων εμπορίου ελπίδας και άφθονης λάσπης, δύο συνδικαλιστικές κοινοπραξίες «εξασφάλισαν» χάρη στους χορηγούς τους, πλειοψηφικές καταγραφές, που θα πρέπει να γίνουν σεβαστές , έστω και αν είναι προσωρινές.

Και αυτές οι τάσεις οφείλουν να εκδηλωθούν αμέσως δεν υπάρχει λόγος να κρύβονται. ‘Όλοι τους ξέρουν.
Παράλληλα όμως Θα πρέπει όμως να ξεπεραστεί ό νέος σκόπελος που είναι η ΕΣΗΕΑ να διοικείται χωρίς οικονομικό προϋπολογισμό, ενώ ήδη , λόγω των αποτελεσμάτων αρχίζουν συζητήσεις για ειδική λογοδοσία, που αφορά τα ελλείμματα και την κακοδιαχείριση και τις ευθύνες με ονοματεπώνυμα, που δύσκολα θα «διασκεδασθούν» ακόμη και με πολιτική συμφωνία. Η ΚΕΔ, όπως και τη τελευταία διετία καταψήφισε όλα τα οικονομικά, με εξαίρεση ανελαστικές δαπάνες( μισθοδοσία του προσωπικού κλπ).

Η νέα εμπλοκή πάντως που διαπιστώνεται αναφορικά με την ύπαρξη του αγγελιοσήμου , οιονεί εργοδοτικής εισφοράς για τα ταμεία των εργαζομένων στην ενημέρωση (εφημερίδες, περιοδικά, ΕΡΤ, ιδιωτικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ κλπ), καθώς και για τους ειδικούς λογαριασμούς των ενώσεων κάνει ακόμη βαρύτερο το κλίμα.
Όπως και για το επικουρικό ταμείο των εργαζομένων στην ΕΡT, όπου ήδη χιλιάδες ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν έχουν τα χρόνια η την ηλικία να συνταξιοδοτηθούν, αλλά και συνταξιούχοι χάνουν οριστικά τα λεφτά που τόσα χρόνια έδιναν , και τους τρώνε την επικούρηση και το εφάπαξ αλλά και τις συντάξεις.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες.
 
Και οι υπεύθυνοι έχουν όνομα και διεύθυνση…                                                                             
01/07/2013

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kρετινε νεοελληνα με τα τατουαζ

αφου μουτζουρωσες το σωμα για να δειξεις την ευρωαμερικανικη ασχημια σου

γιατι δεν μουτζουρωνεις και το προσωπο να κρυψεις και τα ασχημα δυτικοστροφα μουτρα σου ;

Ανώνυμος είπε...

Aριστεροι διεθνιστες
Dεξιοι διεθνιστες

ολα τα gουρουνια
της δυτικης υποκουλτουρας

μια γενεια.

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΑΙΕΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ.

ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ.

ειμαστε πολλες
και ως γνωστον απο τα νερα επνιγησαν πολλες

ειμαστε ανεξαρτητες στην χρηση και ανεξαντλητες μια στερευει αλλη ανοιγει

ειμαστε κανουλες σε βαρελια μπλακ λειμπελ και σφαιριστηρια η μεγαλη λεσβια πρεσβεια σε καιει στα δαση παρειντ .

ειμαστε το δολαριο πριν την δραχμη το ευρω πριν τον αξελ κλαμπς μεμπερ.

ειμαστε κανουλες ελλαδικης κατασκευης μεσω αουτσορσινγκ αγκιναροκουμπο και δυτικης τεχνογνωσιας.

Ανώνυμος είπε...

Μαγειρικη και τραγουδακια μεχρι να φθασωσιν αι επενδυσεις

Η θεια αντωλενα


ΑΓΚΙΝΑΡΑΙ ΣΑΜΑΡΑ

ακουμπα ακουμπα αγκετοκουμπα τσερο

ποιος εισθε κυριε αγκιναροτουμπα δεν ξευρω

αγκετοκουμπα ακουμπα τσερο

καροτσερο αραγε απο παλια ,ποτε σε κολυμβη ελλην σε βα ;



να να να νανα και καροτσερο κκε σε βα

επενδυ αγκιναροκουμπο βοριδειως παπανδρε και ευθυμα της τουρλου αγκινα ευρω τα σαχλα

εχει την αγκινα μαξιμου δυο ευρα

καροτσερο παλαιε ιθαγενη καρπαζοεισπρα

καροτσερο νεε ιθαγενη μεταλλα καλαθο αδειο ουχι και σφαιραι ηπα αγκιναρε ενδεδυμεναι γερμαναρα

γεια σου ολγαρα φερε τα ευρα εξ απασαι αγκιναραι λαθροτουρισταρα.



Ανώνυμος είπε...

Για την νέα ΕΡΤ (ΝΕΡΙΤ) νομίζω έχει ενδιαφέρον και αυτή η προσέγγιση:

Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 11 ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΟΝΟΜΑ

http://www.enromiosini.gr/anakoinvseis-symboulioy/16933-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%BF-11-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF/

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...