14/4/14

ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ" Η ΜΕΡΚΕΛ (Δ. Τσαλαπάτης)

Της «έκατσε στο λαιμό» το κατσικάκι

του Δημήτρη Τσαλαπάτη

Μόνο λίγες ώρες κράτησε το success story με την φιέστα «Μέρκελ στη Αθήνα». Με το που σηκώθηκε από τα Σπάτα το προεδρικό αεροσκάφος άρχισαν τα όργανα:
# Αποκαλύφθηκε ότι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «μαγείρεψαν» την ανακοίνωση της καγκελαρίου, για να την φέρουν στα μέτρα του Σαμαρά.
# Ο Στουρνάρας με δηλώσεις του, μετά την αποχώρηση Μέρκελ, ανέλαβε να καθαρίσει, μάλλον για να αποκαταστήσει το κλίμα από το κλίμα που δημιουργεί ο εξωραϊσμός της ανακοίνωσης δηλώνοντας τώρα ότι: «…για να βγούμε οριστικά από το μνημόνιο και από την κρίση απαιτούνται και οι ικανές συνθήκες που είναι η εφαρμογή μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας, ώστε να γίνουν επενδύσεις, να μειωθεί η ανεργία. Πρέπει να δώσουμε τώρα χειροπιαστό όραμα για την οικονομία » .
Την πρώτη καταγγελία για την κατασκευή την Παρασκευή το απόγευμα, τηλεγραφήματος με «ορθή επανάληψη», σε τρόπο ώστε να βολεύει τον επικοινωνιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης έκανε η ιστοσελίδα left.gr .
Όπως όμως αναφέρει αναλυτικά το www.matrix24.gr  , «..σάλος έχει προκληθεί από το πρωτοφανές κρούσμα λογοκρισίας από το ΑΠΕ σε βάρος της Καγκελαρίου Μέρκελ και τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας με την εν ψυχρώ βάναυση αλλοίωση της ανακοίνωσης της γερμανικής κυβέρνησης, ώστε να απαλειφθεί η φράση «μέτρα λιτότητας» και να αντικατασταθεί από τη φράση «πρόγραμμα εξυγίανσης».
  Η Κυβέρνηση αλλά και η ηγεσία του ΑΠΕ εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό αλλά και παγίδεψαν τους συνδρομητές τους (ΜΜΕ και ιστοσελίδες), ώστε παραμονές εκλογών να φανεί ότι δήθεν τα μέτρα λιτότητας έχουν τελειώσει και τη στάση δήθεν αυτή επικροτεί και η γερμανική πλευρά, με κίνδυνο την πρόκληση διπλωματικού επεισοδίου.
  Το σχέδιο εσκεμμένης παραπληροφόρησης, μέσω του ΑΠΕ, το οποίο πλέον λειτουργεί ως ΔΕΚΟ υπό την εποπτεία του υφυπουργού Σ. Κεδίκογλου, (ο οποίος έχει διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ) και του θεολόγου Ι. Παναγιωτόπουλου του κλίματος Μπαλτάκου, ο οποίος έχει καταγγελθεί και παλιότερα για άλλο κρούσμα λογοκρισίας από τις δημοσιογραφικές ενώσεις, τέθηκε σε εφαρμογή την ώρα που η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα σε εστιατόριο με φόντο τον Παρθενώνα.
  Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνισθεί επισήμως ούτε από τους αρμοδίους του ΑΠΕ, ούτε από κυβερνητικές πηγές από ποιον δόθηκε η εντολή για την παραποίηση της επίσης ανακοίνωσης της γερμανικής κυβέρνησης.
  Το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχει διάβημα από τη μεριά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το υπουργείο Εξωτερικών δημιουργεί πάντως ερωτηματικά.
  Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί τεράστιο ζήτημα για το οποίο έχουν κληθεί να πάρουν θέση η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ, αφού οι πρακτικές αυτές εκτός από τη χειραγώγηση της ενημέρωσης, υπονομεύουν το κύρος του ΑΠΕ, προκαλούν τον διεθνή διασυρμό της χώρας και καθιστούν δημοσιογράφους και ΜΜΕ πολιτικά και προεκλογικά παίγνια.
  Έχει ζητηθεί πάντως στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης την Δευτέρα, το θέμα να τεθεί εκτάκτως προ ημερησίας διάταξης και να κληθούν οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων αλλά και ο ΓΓ της ΠΟΕΣΥ που είναι μέλος του ΔΣ του ΑΜΠΕ καθώς και ο Γενικός διευθυντής του πρακτορείου για να υπάρξουν οι δέουσες εξηγήσεις.
  Είναι γεγονός ότι το ΑΠΕ μετέδωσε στις 17.03 το πρώτο τηλεγράφημα από το Βερολίνο της ανταποκρίτριάς του Φ. Καραβίτη στο οποίο αναφερόταν:«Μήνυμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα επιτυχή μέτρα λιτότητας της Ελλάδας μεταφέρει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, η οποία εκδόθηκε μετά την άφιξη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα.».
  Στο δεύτερο λογοκριμένο τηλεγράφημα που εστάλη στους συνδρομητές του πρακτορείου ανυπόγραφο, χωρίς το όνομα της ανταποκρίτριάς του ΑΠΕ αναφερόταν: «ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Το τηλεγράφημα με τίτλο «Μήνυμα στήριξης της γερμανικής κυβέρνησης φέρνει στην Αθήνα η Αγ. Μέρκελ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Καγκελαρίας», που αναρτήθηκε στη ροή ειδήσεων του ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 17:03, να αντικατασταθεί ως εξής: «Μήνυμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την πορεία εξυγείανσης στην Ελλάδα μεταφέρει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, η οποία εκδόθηκε μετά την άφιξη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα». Εκτός από το ότι η ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ως σκοπό επίσκεψης της κ. Μέρκελ να ενισχύσει την κυβέρνηση Σαμαρά στην πορεία λιτότητας που ακολουθεί «διότι η Ελλάδα στο μεταξύ επέστρεψε επιτυχώς στις χρηματαγορές» ενώ επισημαίνεται ότι στην ατζέντα βρίσκονται και άλλα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και η αυτόματη ελληνική μετάφραση της ανακοίνωσης αυτής από την ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης είναι εξίσου αποκαλυπτική αφού τις επίμαχες λέξεις μεταφράζει ως «λιτότητα» και «μέτρα λιτότητας». 
 Χαρακτηριστικά, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται από τη διαδικασία της αυτόματης μετάφρασης, τα επίμαχα σημεία αποδίδονται με τη σωστή έννοια των λέξεων: «Υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων».
  Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ταξίδεψε στην Αθήνα για να ενθαρρύνει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη λιτότητα. Επειδή η Ελλάδα είναι πλέον επιστρέψει με επιτυχία στην αγορά κεφαλαίων. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή πολιτική και διεθνή ζητήματα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Η καγκελάριος συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, να επαινέσω τις συνεπείς μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησής του. Α
λλά η επίσκεψή σας είναι επίσης μια ένδειξη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα στηρίξει τους επιτυχόντες μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα».

Παρέμβαση της ΚΕΔ

Την άμεση παρέμβαση των δημοσιογραφικών Ενώσεων αλλά και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων ζητεί με ανακοίνωση της, η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων καταλογίζοντας στην πλειοψηφία του ΔΣ πρωτοφανή ανοχή στις κυβερνητικές και εργοδοτικές επιδιώξεις για χειραγώγηση της ενημέρωσης και δημοσιογράφους που θα απασχολούνται στα ΜΜΕ χωρίς ΣΣΕ και χωρίς δικαίωμα άρνησης απέναντι στα πολιτικά παίγνια και τις κατευθύνσεις της διαπλοκής.
  Ήδη στο αναθεωρημένο μνημόνιο, που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής» καταγράφονται τα επόμενα βήματα που έχει δεσμευτεί να κάνει η κυβέρνηση:
• Η ευελιξία της αγοράς εργασίας (πιο εύκολες απολύσεις) χωρίς νέες μειώσεις μισθών.
• Η μεταρρύθμιση στον ΦΠΑ και στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων
• Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό με κατεύθυνση τα επικουρικά ταμεία
• Η δημιουργία μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Δημόσιο (νέες απολύσεις).
  Σχετικά με τα επικουρικά ταμεία αναφέρεται ότι «όλα τα επικουρικά και τα κεφάλαια θα πρέπει από 1ης Ιανουαρίου 2015 να χρηματοδοτούνται μόνο από ίδιες εισφορές» (συνεπώς τέλος και στο Αγγελιόσημο για τα δημοσιογραφικά ταμεία).
  Για τον ΦΠΑ -σύμφωνα με τις πληροφορίες για τις αλλαγές που έρχονται- θα υπάρχουν μειώσεις για σειρά προϊόντων, όπως τα τρόφιμα, και μετατάξεις από κατηγορία σε κατηγορία.
  Για τις αντικειμενικές αξίες σημειώνεται ότι «ο νέος φόρος στα ακίνητα που επιβάλλεται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα σταδιακά θα μπορούσε να αντικαταστήσει την υπάρχουσα χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
«Ο φόρος ακίνητης περιουσίας δεν θα πρέπει να βασίζεται στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που χρονολογούνται από το 2007.
Ήδη προχωρεί η εργασία για την ενημέρωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Ελλάδα από ομάδα, της οποίας προεδρεύει ο γγ Δημοσίων Ακινήτων.
Η διαδικασία θα απαιτήσει μερικούς μήνες, αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους».

πηγή www.styx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: