6/6/14

Ο Πόλεμος στην Ουκρανία

Τεθωρακισμένα και άρματα μάχης της κυβέρνησης του Κιέβου προσεγγίζουν το Σλαβιάνσκ από το Κράσνι Λίμαν, (βόρεια), ενώ από τα ανατολικά, από την κατεύθυνση του χωριού Σεμιόνοβκι κινούνται 4 τανκ. 
 Από τον βομβαρδισμό στην περιοχή Mandrychino υπάρχουν πολλοί άμαχοι τραυματίες αλλά τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να προσεγγίσουν. Τα ράφια των καταστημάτων τροφίμων στο Σλαβιάνσκ είναι άδεια και μοιράζονται μερίδες τροφίμων μπροστά στο Δημαρχείο.
Το νοσοκομείο του Σλαβιάνσκ δεν έχει πια φάρμακα .Εξαντλήθηκαν ακόμα οι επίδεσμοι, οι γάζες, το βαμβάκι, τα γάντια, οι βελόνες, οι καθετήρες, τα αιμοστατικά και τα παυσίπονα.
Από τον βομβαρδισμό στο Κράσνι Λιμάν καίγονται οι αποθήκες του εργοστάσιου της «CAPAJ», που έχουν 200 τόνους θείου, ενώ σκοτώθηκαν δυο εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων που στάλθηκαν από το Καρματόρσκ στο Κράσνι Λιμαν για να αποκαταστήσουν τη σιδηροδρομική γραμμή.
Στο Ροστόφ βρίσκοντας 12.181 πρόσφυγες από την Ουκρανία. Στη Δημοκρατία της Κριμαίας οι πρόσφυγες είναι περίπου 5 χιλιάδες μεταξύ των οποίων περισσότερα από 600 παιδιά.
Η κυβέρνηση του Κιέβου ανακοίνωσε ότι μέχρι τη 3η  Ιουνίου στις επιχειρήσεις στο Λουγκάνσκ και το Ντονιέτσκ σκοτώθηκαν 61 άνδρες των δυνάμενων της και 120 «ρωσόφωνοι».
Στην Ντοβίλ, Μέρκελ και Πούτιν, συζήτησαν σε «ψυχρό κλίμα» αποκλειστικά την Ουκρανική κρίση .Ο Κέρι και ο Λαβρόφ την συζήτησαν στο Παρίσι.
Η συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας-ΕΕ για το φυσικό αέριο θα επαναληφτεί στις 11 Ιουνίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη φωτογραφία η κυρία δίπλα στον ηγέτη Βλαδίμηρο Πούτιν ποιά είναι?
Δημήτρης-Μονακό Παγασητίκ.

Ανώνυμος είπε...

Στη φωτογραφία η κυρία δίπλα στον ηγέτη Βλαδίμηρο Πούτιν ποιά είναι?
Δημήτρης-Μονακό Παγασητίκ.