11/9/14

Στον ΟΗΕ έγραψαν ιστορία αλλά στο Μέγκα έμειναν μετεξεταστέοι

Η ΑΘΗΝΑ ΨΗΦΙΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Στις 9 Σεπτεμβρίου στα Ηνωμένα Έθνη γράφτηκε ιστορία καθώς 124 χώρες αψήφησαν τις «αγορές» και υποστήριξαν την πρόταση της Αργεντινής , που την προσυπέγραψαν η «Ομάδα των 77» και η Κίνα για να δημιουργηθεί εντός του 2014 από τον ΟΗΕ , το νομικό πλαίσιο για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους των Κρατών.
Δηλαδή τέρμα η «αυτορρύθμιση» και η «ανεξαρτησία» των αγορών, αλλά κανόνες και «διεθνές δίκαιο» αντί για ένα περιφερειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Κατά την συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, μόνο οι ΗΠΑ, ήσαν αντίθετες με ένα διεθνές νομικό πλαίσιο που το χαρακτήρισαν «αντιπαραγωγικό» ενώ οι άλλες χώρες που ψήφισαν ΟΧΙ είπαν αμήχανα ότι το «θέμα ανήκει στην αρμοδιότητα του ΔΝΤ».
Η απόφαση 68/304 που τονίζει την ιδιαίτερη σημασία της έγκαιρης, αποτελεσματικής, ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης στα προβλήματα χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών, προκειμένου να προωθηθεί η οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και καλεί για την υλοποίηση των αποφάσεων των συνόδων κορυφής των Ηνωμένων Εθνών, που σχετίζονται με το ζήτημα της βιωσιμότητας του εξωτερικού χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών πέρασε με 124 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 41 αποχές.
Πέντε κράτη - μέλη της ΕΕ, (Γερμανία, Βρετανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Φιλανδία) ήσαν μεταξύ αυτών που το καταψήφισαν, ενώ οι υπόλοιποι υπερχρεωμένοι Ευρωπαίοι όπως και η Ελλάδα ψήφισαν «μη μου μιλάτε αφήστε με μόνο μου και έκαναν αποχή’.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε έτσι να επεξεργαστεί και να εγκρίνει μέσα από διακυβερνητικές διαπραγματεύσεις , ως θέμα προτεραιότητας, κατά τη διάρκεια της 69ης συνόδου της ΓΣ και πριν από το τέλος του 2014 το πολυμερές νομικό πλαίσιο για τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του εθνικού χρέους, αποβλέποντας στην αύξηση της αποτελεσματικότητας, της σταθερότητας και της προβλεψιμότητας του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και την επίτευξη βιώσιμης, δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξη και βιώσιμης ανάπτυξης, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες εθνικές συνθήκες και προτεραιότητες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TOΥΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ , ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ (ΛΑΘΡΟ) ΕΥΡΩΠΑΙΣΜΟΣ για ολους απο ευρωπη μεχρι και τριτες χωρες




Στοιχεία για τους άνεργους μετανάστες στη Γερμανία, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες μπουρδ-Ελληνες, δίνει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 300.000 άνεργοι μετανάστριες από χώρες της Ε.Ε. -ανάμεσά τους και 43.513 μπρουρδ-Έλληνες- λαμβάνουν παρασιτικα επιδόματα από τις γερμανικές υπηρεσίες πρόνοιας.



Ο αριθμός τους σημειώνει αύξηση κατά 21,6% σε σχέση με το 2013, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, τα οποία υποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι άνεργοι τουριστες επιδοματων από χώρα της Ε.Ε. στη Γερμανία προέρχονται από την Ιταλία (66.458) και ακολουθούν η Πολωνία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία. Η Γερμανία έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της ε.ε διεκδικώντας το δικαίωμα να απορρίπτει αιτήματα ώστε να καταπολεμηθεί «η μετακίνηση πολιτών με στόχο τη διεκδίκηση επιδομάτων».

Η Γερμανία αναζητά μέτρα προκειμένου να αυστηροποιηθούν οι κανονισμοί για τους μετανάστες από κοινοτικές χώρες, ενώ υπό συζήτηση τίθενται και εισηγήσεις για αυστηρότερη τιμωρία όσων συλληφθούν να εκμεταλλεύονται το γερμανικό σύστημα επιδομάτων – μεταξύ των ποινών που εξετάζονται είναι, σε προδηλα παρασιτικες περιπτώσεις, η απέλαση από την χώρα ή ακόμη και η απαγόρευση νέας εισόδου.

Άλλες προτάσεις κάνουν λόγο για περιορισμό παραμονής των μεταναστών ως και έξι μήνες προκειμένου να αναζητήσουν εργασία. Η ανεργία των νέων στην Γερμανία, με 7,8%, βρίσκεται, πάντως, σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, την ώρα που ο μέσος όρος της ΕΕ ξεπερνά το 22%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης Φρανκ Βάιζε, το γεγονός οφείλεται στο λειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο διευκολύνει τους νέους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και αποτελεί σταθερή βάση για την καριέρα τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ !

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ... ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ...

Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών !!!



Εδρες σε ΑΕΙ, Στρατιωτικής Ιστορίας και Στρατηγικών Σπουδών



Εδρες στρατιωτικής Ιστορίας και Στρατηγικών Σπουδών, στα πανεπιστήμια της Αθήνας και της Μακεδονίας, θα λειτουργήσουν από φέτος και για 4 χρόνια με στόχο την ανάπτυξη ερευνητικού έργου αλλά και την ακαδημαϊκή εκπαίδευση των στρατιωτικών.

Η αρμόδια Διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ, ύστερα από συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), κατέληξε στις προτάσεις:
•Την ίδρυση της Εδρας «Στρατιωτικής Ιστορίας και Γεωπολιτικής Αναλύσεως του Ελληνισμού στη ΝΑ Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, Ηρόδοτος»

του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.
•Την ίδρυση Εδρας «Στρατηγικών Σπουδών ΓΕΕΘΑ, Θουκυδίδης» του Τμήματος ΔΕΣ του ΠΑΜΑΚ.
•Οι Εδρες να λειτουργήσουν για 4 έτη, με δυνατότητα ανανεώσεως από το ΓΕΕΘΑ.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενέκρινε τις παραπάνω προτάσεις δίνοντας την εντολή να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ίδρυση και λειτουργία των εδρών από το φετινό ακαδημαϊκό έτος.