9/5/15

Στη Μόσχα παρελασαν και οι Αθάνατοι

Ο Πούτιν έστειλε το μήνυμα του Ελύτη προς τη ΝΤΠ και το Δ΄Ράιχ της Νέας Υόρκης «Την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τ' αγάλματα».
Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι συμμετέχουν στην παρέλαση του συντάγματος των Αθανάτων στη λεωφόρο Τβέρσκαγια, «Tverskaya»*,της Μόσχας που οδηγεί στην Κόκκινη Πλατεία και το Κρεμλίνο .
Οι συμμετέχοντες κρατούν τις φωτογραφίες των μελών της οικογένειάς τους που πολέμησαν στη μάχη της Μόσχας το 1941 και στις σκληρές μάχες γύρω από το Rzhev το 1942, από όπου ξεκίνησε η απελευθέρωση της Ουκρανίας.

* Το 1941 λεγόταν λεωφόρος «Γκόργκοβα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Markos Vafiadis - Macedonia and Macedonians

https://www.youtube.com/watch?v=GviIfU7l2dw


Markos Vafiadis, or 'general Markos' as he was known, was the military commander of the leftist forces in the 'Greek Civil War' (1946-1949)
At some point in the late 70s early 80s of the XX-th century, he visited the Republic of Macedonia, which was then still part of Yugoslavia and gave an interview to a Macedonian journalist.
The video is an excerpt from that interview.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν το χωριό Μπουργκοβάτκα στην περιοχή του Χάρκοβο και προχωράει

 Στον Χάρτη της Γκούγκλ, βλέπετε τη γραμμή των Συνόρων, το χωριό Μπουργκοβάτκα και την απόσταση του από το Κέντρο του Χάρκοβο. (60,7 χλμ). «...