24/3/17

Στη Βουλγαρία ψηφίζουν την Κυριακή

Σήμερα κλείνει η προεκλογική περίοδος στη Βουλγαρία και δημοσιεύτηκαν δύο δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής.
Η «Gallup» χωρίς να υπολογίσει τους «αναποφάσιστους» 27,1% στο κεντροδεξιό ΓΚΕΡΜΠ του Μπορίσωφ , 26,5% στο Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, στους 12,3% Ηνωμένους Πατριώτες, 9,7% στο Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και 8, 2% στο «Βόλια» και τον Μαρένσκι. Το «Μπλοκ Μεταρρυθμιστών» είναι στο 3,8%.
Η «Exacta Research Group», προέβλεψε ΓΚΕΡΜΠ 31,2%, Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα 28,1%, «Ηνωμένοι Πατριώτες» 10,5%, Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες 7,6% , Βόλια-Βέσελιν Μαρέσκι 6,5 % και «Μπλοκ Μεταρρυθμιστών» 4%. Το 2,4% δήλωσε ότι θα ψηφίσει «Δεν υποστηρίζω κανέναν» στο ψηφοδέλτιο.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alpha Research για το εβδομαδιαίο «τοκ σόου» «Πανόραμα» της Βουλγαρικής Δημόσιας Τηλεόρασης που μεταδόθηκε το βράδυ της 21ης Μαρτίου, το 21,6% των Βουλγάρων ήταν αναποφάσιστοι.

Για να έχετε μια εικόνα για την πιθανή μετεκλογική συνεργασία , ο Μαρέσκι είχε δηλώσει την Κυριακή ότι οι πολιτικές του BSP είναι οι πιο συγγενείς με το πρόγραμμα του και η ηγέτης του BSP κα Νίνοβα δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη χθες ότι η πλατφόρμα των εθνικιστών «Πατριωτών » βρίσκεται πλησιέστερα προς τις απόψεις της και το πρόγραμμα του κόμματος της, ενώ ήταν ανένδοτη ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει κυβέρνηση συνασπισμού BSP-GERB.

Δεν υπάρχουν σχόλια: