21/3/17

Οι «ναι σε όλα» κάνουν κόνξες

Ανήμερα του Ευαγγελισμού που γιορτάζουν «συμβολικά» την παλιγγενεσία, υπογράφηκε το 1957 από τους έξι η Συνθήκη της Ρώμης για την ίδρυση των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων . Της ΕΟΚ.
Η συνθήκη τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 1958 και με αυτή δημιουργήθηκε η τελωνειακής ένωση η Κοινή Γεωργική Πολιτική, η Κοινή Πολιτική Μεταφορών, ιδρύθηκε η Επιτροπή και το Κοινωνικό Ταμείο.
Στα 60 χρόνια θα ξαναμαζευτούν στη Ρώμη για να υπογράψουν ένα «διαφημιστικό κείμενο» το οποίο οι δικοί μας , οι «ναι σε όλα», απειλούν ότι δεν θα το υπογράψουν.
Στη συνάντηση των εκπροσώπων των «ηγετών» ο εκπρόσωπος του Αξελ είχε γενικη επιφύλαξη διότι το κείμενο που αναφέρεται στις αξίες της Ε.Ε. και την αλληλεγγύη των κρατών-μελών, τη στιγμή που η Ελλάδα καλείται να ικανοποιήσει τις μη ρεαλιστικές απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν ότι επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να συμπεριληφθεί στη διακήρυξη μία γενικόλογη παράγραφος που να κάνει «ρητή αναφορά στα εργασιακά κεκτημένα της Ε.Ε».
Με αυτό θα έχουν «νικήσει» και θα υπογράψουν «την Ευρώπη αλά καρτ» και θα πουν ξανά «ναι σε όλα» οι Ναιναίκοι !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα υπέπεσε στην αντίληψη μου το παρακάτω άρθρο:

http://www.ebasket.gr/2017/03/o-agnostos-ieros-lochos-tis-aristeras

Δεν είχα ξανακούσει ποτέ για αυτόν τον Ιερό Λόχο. Εσείς τι γνωρίζετε;

Η 16η Ιουλίου στην Ιστορία

Η 16η Ιουλίου είναι η 198η ημέρα του δίσεκτου έτους 2024 . Απομένουν 168 ημέρες ως την 31 η  Δεκεμβρίου   813.  Ο Κρούμος συνεχίζοντας την  ...