24/3/17

Ο άξονας Παρίσι- Μόσχα

Η Μαρίν με τον Βαλόντια στο Κρεμλίνο


Η υποψήφια του «Εθνικού Μετώπου» για την Γαλλικη προεδρία Marine Le Pen εφτασε στη Μόσχα μετά από πρόσκληση του προέδρου της Κρατικής Δούμας της Ρωσικης Ομοσπονδίας Βιάτσεσλάβ Βικτόροβιτς Βαλόντιν, για να συμμετάσχει στην Κοινοβουλευτική Συνελευση του ΟΑΣΕ.
Με την ευκαιρία η Λε Πεν συναντήθηκε στο Κρεμλίνο με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και συζήτησαν για τις προοπτικές καταπολέμησης της τρομοκρατίας από Κοινού.
Ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της κας Λε Πεν στην Μόσχα και της είπε ότι γνωρίζει πως εκπροσωπεί μια ραγδαία αναπτυσσόμενη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι με πολύ ενδιαφέρον θα ακούσει τις απόψεις της «για το πώς θα αναπτυχθούν οι διμερείς μας σχέσεις» και για «την κατάσταση που αναδύεται στην Ευρώπη».
Ο Βλαδίμηρος τόνισε πάντως ότι η Ρωσία αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με τη Γαλλία και ότι διατηρεί το δικαίωμα να επικοινωνεί με όλους τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων της Γαλλίας.
Η Λε Πεν, αφού δήλωσε ότι η Γαλλία και η Ρωσική Ομοσπονδία έχουν ισχυρούς πολιτιστικούς, οικονομικούς και στρατηγικούς δεσμούς, , τόνισε ότι «ειδικά αυτή η συνάντηση (με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο) είναι σημαντική, όταν κρέμεται από πάνω μας μια διαρκής τρομοκρατική απειλή».
Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου είπε ότι υποστηρίζει την ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων μεταξύ της Γαλλάις και της Ρωσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε διαρκή και συστηματική βάση.
Σε συνάντηση με τα μέλη της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας η κα Λε Πεν χαρακτήρισε ως ηλιθιότητα τις Ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, είπε ότι οι κύριες προκλήσεις για την παγκόσμια κοινότητα τώρα - είναι η παγκοσμιοποίηση και ο ισλαμικός φονταμενταλισμός και ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία μπορούν να συνοψισθούν ως εξής: «Η Γαλλία έπαψε να είναι μια κυρίαρχη χώρα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιακή συνάντηση!!!

http://www.imagebam.com/image/da057b540161599

http://www.imagebam.com/image/bb23d9540161604