Η «τετραυγουστιανή» δικτατορία του Βασιλιά
και των Άγγλων και ο Εθνικός Κυβερνήτης
του Σπύρου Χατζάρα
Όταν κατέρρευσε το μέτωπο το 1941 , το ιδρυτικό δίδυμο της Χούντας του 36,
ο Γεώργιος με τον Πάλερετ, απέδρασε στις 23 Απριλίου με αγγλικό υδροπλάνο, (τύπου Sunderland) για την Κρήτη .Τον τρίτο, τον πραξικοπηματία Παπάγο τον άφησαν πίσω. Ο Τσουδερός, που τον πήραν μαζί τους, του άφησε το μήνυμα: «Σας αποχαιρετώ στρατηγέ, διότι δεν θα έλθετε μαζί μας. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να υποβάλετε παραίτηση και από το αξίωμα σας και από τον στρατό, ώστε να μην ευρεθείτε στην ανάγκη να παραδώσετε το ξίφος σας εις τον εχθρό. Θα ήταν μειωτικό και δια σας».
Η υπόλοιπη «κυβέρνηση», ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Κυριάκος Βαρβαρέσος, ο Υποδιοικητής, Γεώργιος Μαντζαβίνος, και τα στελέχη της Λαζαρίδης, Λεβή και Κοσμίδης δραπέτευσαν από τα Μέγαρα με το Β. Όλγα.
Πιο δίπλα φορτώθηκαν στα «Πάνθηρ» και «Ιέραξ», οι αργυρώνητοι και ανάλγητοι των Αθηνών, η βδελυρά συμμορία, με τις γυναίκες, τα τέκνα, τις πενθερές, τις κουβερνάντες- και τα μπαούλα τους. (Ο χρυσός του ελληνικού λαού , (μαζί με τα χρυσαφικά του εράνου για τον Στρατό), που έκλεψαν ο βασιλιάς και οι Άγγλοι είχε ήδη φυγαδευτεί με τα αντιτορπιλικά «Βασιλεύς Γεώργιος Α'» και «Βασίλισσα Όλγα», την Καθαρά Δευτέρα, 3η Μαρτίου 1941).
Την επομένη, κυκλοφόρησε στην Αθήνα η προκήρυξη του Ανδρέα Κονδάκη στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν: «...Οι συμμορίται της βλεδυράς 4ης Αυγούστου, εν γνώσει του αναποφεύκτου της εθνικής συμφοράς, έθεσαν εν κινδύνω αυτήν την ύπαρξιν της Ελληνικής φυλής, δολίως παρασύραντες εκ νέου την πτωχήν Ελλάδα με το μέρος των πλουτοκρατών και του Διεθνούς Εβραιομασσωνισμού... Ο δε ξένος προς την Ελληνικήν ψυχήν πρώην Βασιλεύς Γεώργιος Β’, τον οποίον
δι’ εξαπατήσεως του λαού εγκατέστησεν εν Ελλάδι η διεθνής πλουτοκρατία, όστις ήθελε να παριστάνη τον Λεωνίδαν των Θερμοπυλών, αυτός εδραπέτευσε διά νυκτός εξ Αθηνών πριν ακόμη ο κίνδυνος εμφανισθή καν εις Θερμοπύλας...».
Λίγες μέρες πριν, τη νύχτα της 18ης Απριλίου, είχαν φύγει από τον Πειραιά με το «Κορινθία», ο επικεφαλής του δικτύου της Ιντέλιτζεντ Σέρβις παπα-Δημητρης Μπάλφουρ, το προσωπικό της Βρετανικής Πρεσβείας, και ο πράκτορας Ιωάννης Διάκος, ο αρχιερέας της διαφθοράς της 4ης Αυγούστου μαζί με «τα υπάρχοντά του».
Στο τελωνείο της Αλεξάνδρειας , ο Ιωάννης Διάκος, πρόσωπο άγνωστο στην ημιανεξάρτητη Αίγυπτο, δυσκολεύθηκε να περάσει λόγω ενός αμύθητης αξίας θησαυρού που είχε στις αποσκευές του. Μαζί του έφερε για «προσωπική χρήση» ράβδους χρυσού, χρυσά κοσμήματα σε ποικίλα μεγέθη, διάφορα τιμαλφή, καθώς και χρυσές λίρες. Ο Αιγύπτιος τελωνειακός, επέμενε να τον ελέγξει και να καταγράψει λεπτομερώς τον αμύθητο θησαυρό του, όπως και έγινε.
Ο Διάκος, ο εκτελεστής του Κορυζή, ήταν πράκτορας της Intelligence Service και Σεβάσμιος της Στοάς «Ησίοδος», στην οποία ανήκε και ο Μεταξάς. Ο Διάκος ήταν 33ου βαθμού και ο Μεταξάς 24ου. Ο Διάκος ήταν «αρχιμάγειρος» των κρατικών προμηθειών και παρίστατο σε όλες τις κυβερνητικές συνεδριάσεις ως «μυστικοσύμβουλος» του Μεταξά. Ο Μεταξάς που γνώριζε από τον Βουλπιώτη ότι ο Διάκος ήταν διεφθαρμένος και ζητούσε μίζες, τον αποκαλούσε μεν στο στενό του κύκλο «βδέλλα» και «δουλόφρονα», αλλά δεν μπορούσε να απαλλαγεί από αυτόν. Τέκτων 33ου βαθμού, της Στοάς «Wallwood» του Λονδίνου ήταν και ο τοποτηρητής των αγγλικών συμφερόντων Γεώργιος ο Β’.
Στις τελευταίες ώρες της ελληνικής «Πομπηίας», ενώ στην Αθήνα είχε καταρρεύσει το σύμπαν, και είχε εκτελεστεί από τον Διακο ο Κορυζής , (επειδή υποστήριξε την ανακωχή,) και ο Γεώργιος είχε αναθέσει την εντολή στον Κοτζιά, η κοινή επιστολή του μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα, του αντιστράτηγου Δεμέστιχα και του υποστράτηγου Γ. Μπάκου προς τον Τσολάκογλου με την οποία τον καλούσαν, ως αρχαιότερο, να παρακάμψει τους Πιτσίκα και Παπάγο και να αναλάβει τη διοίκηση της στρατιάς, για να ζητήσει ανακωχή, τόνιζε:
«Δεν πρέπει να ανεχθώμεν να μας προδίδουν οι εν Αθήναις ανάλγητοι και αργυρώνητοι ούτε πρέπει να ανεχθώμεν το αίσχος να μας διοική ο ανόητος Κοτζιάς και να κανονίζη την τύχην της Πατρίδος και των σφαγιαζομένων τέκνων της».
Οι ρουφιάνοι της διεθνούς πλουτοκρατίας και της Στοάς του Λονδίνου, θέλουν να χρησιμοποιούν τον Ιωάννη Μεταξά, ως προκάλυμμα της δικτατορίας των Πρακτόρων, των δειλών, των αγγλοφρόνων, και των αργυρώνητων, και για αυτό τον βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με τον Παπάγο και τον Βασιλιά.
Ο Ιωάννης Μεταξάς δεν έκανε καμιά «δικτατορία», και δεν μπορούσε να κάνει διότι δεν είχε τον έλεγχο του Στρατού. Επομένως δεν υπήρξε ποτέ «δικτατορία του Μεταξά». Δικτατορία του Βασιλιά υπήρξε, την οποία εισηγήθηκαν οι Άγγλοι, και την οποία επέβαλε δια των όπλων ο πραξικοπηματίας Παπάγος.
Ο Βασιλιάς, που εξέδωσε τα δύο παράνομα διατάγματα στις 4 Αυγούστου 1936, με τα οποία καταλύθηκε ο κοινοβουλευτισμός και επιβλήθηκε η δικτατορία , δεν ενήργησε με εισήγηση του πρωθυπουργού, αλλά με εισήγηση της Αγγλικής Πρεσβείας και στηριζόταν στη δύναμη τουΣτρατού, δηλαδή στον Βασιλόφρονα πραξικοπηματία Παπάγο, ο οποίος είχε ήδη κάνει νέο πραξικόπημα στις 5 Μαρτίου 1936, σαν υπουργός στρατιωτικών. Τότε ο Παπάγος, σαν εκπρόσωπος των τριών επιτελείων, Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας πήγε στο παλάτι και είπε στο Βασιλιά ότι οι ένοπλες δυνάμεις δε θα ανεχτούν σχηματισμό κυβέρνησης του Σοφούλη, με τις ψήφους των Κομμουνιστών βουλευτών. Επομένως το πραξικόπημα έγινε στις 5 Μαρτίου.
Στις 13 Απριλίου 1936 πέθανε αιφνιδίως από ανακοπή καρδιάς ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Δεμερτζής και ο Γεώργιος Β΄ ανέθεσε στον Ιωάννη Μεταξά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο οποίος έγινε δημοκρατικά πρωθυπουργός λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή στις 27 Απριλίου με 241 ψήφους υπέρ, 4 αποχές και 16 κατά.
Ο Γεώργιος Β’ τοποθέτησε τον πολύ-πραξικοπηματία Παπάγο ως αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού την 1η Αυγούστου 1936 με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο του στρατεύματος κατά το επερχόμενο πραξικόπημα της 4ης Αυγούστου.
Τα πραξικοπήματα του 1935 και του 1936 τα έκανε ο Παπάγος και την δικτατορία της 4ης Αυγούστου, την επέβαλαν ο Βασιλιάς και η αγγλική πρεσβεία.
Άλλωστε το κίνημα του 1938, που οργάνωσαν οι πράκτορες της Ιντέλιζτενς Σέρβις Μητσοτάκης και Σια, με την Συνδρομή της ΚΚΕ ΕΠΕ στην Κρήτη, ζητούσε από την κορυφή της δικτατορίας, τον Βασιλιά, να διώξει τον Μεταξά, και η αγγλική πρεσβεία με την Πάουερ οργάνωσαν την πρώτη απόπειρα ανατροπής του Μεταξά με τον άνθρωπο της Πάουερ , τον αρχιμηχανικό της ,Παπαχειλά, (τον Παππού του Alexis ) και τον προσωπικό φίλο του Σοφοκλή Βενιζέλου, Θεόδωρο Σκυλακάκη.
Το σενάριο της ταυτοποίησης της Δικτατορίας με τον Μεταξά, ήταν του Βασιλιά που επέμενε με τον Τσουδερό του, ότι δεν χρειαζόταν να ανακαλέσει τα διατάγματα της 4ης Αυγούστου λόγω του θανάτου του «δικτάτορα».
Οι Άγγλοι, όμως που γνώριζαν πολύ καλά τι είχαν κάνει επέμεναν, και ο Γεώργιος υπέγραψε το 1942 τις ανακλήσεις.
Ο Ιωάννης Μεταξάς ως πρωθυπουργός, δεν είχε καν τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης του. Ο Μεταξάς είχε τον μερικό έλεγχο της Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής, της διπλωματίας, και της αστυνομίας. Ο Στρατός και οι δαπάνες του, ανήκαν εξ ολοκλήρου στους αργυρώνητους και τους ανάλγητους. Ο Στρατός ήταν φέουδο του Βασιλιά και του Παπάγου.
Από τους υπουργούς, δικοί του άνθρωποι, ήσαν ο Μανιαδάκης, ο Θεολόγος Νικολούδης και ο Κοσμάς Μπουρμπούλης, ενώ από το Κόμμα του, τους Ελευθερόφρονες , ήσαν ο υφυπουργός Αγορανομίας υποστρατήγος Γεώργιος Ζαφειρόπουλος, ο υπουργός Σιδηροδρόμων Γεώργιος Νικολαΐδης (στρατιωτικός) και ο Σταύρος Πολυζωγόπουλος. (Ο παππούς του Πασόκου συνδικαλιστή).
Ο Ανδρέας Αποστολίδης, της Οξφόρδης, που βγήκε βουλευτής Λαρίσης με τον Μεταξά και που τον έκανε υπουργό Οικονομικών, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Μαυρουδής έκαναν διάβημα στον Μεταξά τον Σεπτέμβριο του 1940 και του ζήτησαν να παραδοθεί στην Ιταλία, ενώ λίγες μέρες πριν ο φελλός Κοτζιάς είχε συμπράξει με τον στρατηγό Πλατή για την απομάκρυνση του Μεταξά και την πρωθυπουργοποίηση του ιδίου.
H κυβέρνηση Μεταξά, χωρίς τον Μεταξά ήταν η βδελυρά συμμορία των αργυρώνητων των Αθηνών. Η Βδελυρά συμμορία της 4ης Αυγούστου, στην οποία είχε βασικό ρόλο, ο μιζαδόρος και αργυρώνητος Ιωάννης Διάκος. Ο σεβάσμιος της Στοάς Ησίοδος.
Επομένως χρειάζεται πολύ προσοχή. Τιμούμε την Εθνικό Κυβερνήτη, αλλά δεν τιμούμε στο πρόσωπο του, τη «Βδελυρά συμμορία της 4ης Αυγούστου», τους «αργυρώνητους των Αθηνών», το Βασιλιά Γεώργιο, τον Παπάγο, τον Ιωάννη Διάκο, και τα λοιπά θλιβερά πρόσωπα της Αγγλοκρατίας.
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
27η Δεκεμβρίου στην Ιστορία
Η 27η Δεκεμβρίου είναι η 361η ημέρα του δίσεκτου 2024. Απομένουν 5 ημέρες ως το τέλος του έτους . 537. Στην Κωνσταντινούπολη τελέστηκαν τα ...
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
-
Οι πρώτες (ιατροδικαστικές) εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη έμφραγμα.
5 σχόλια:
Τι μας λες δηλαδή ρε Χατζάρα; Ότι πρέπει να τιμούμε έναν μασόνο 24ου βαθμού, γιατί ήταν πιό εθνικόφρονας από τους άλλους μασόνους;
Σωστά γράφεις ότι γράφεις για τον Παπάγο, οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε ότι δεν την κοπάνησε στη Μέση Ανατολή όπως οι άλλοι και πέρασε 2 χρόνια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Γερμανών...
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΩΝ 11
Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
_____________________
ΣΜΟΛΕΝΣΚ-ΓΙΕΛΝΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
Οι λογοι που οδηγησαν τον Χιτλερ στην τροποποιηση του αρχικου σχεδιου του Μπαρμπαροσσα-Κριση στην κορυφη της ιεραρχιας του Γερμανικου Στρατου:ΑΔΕΔ(Καϊτελ,Γιοντλ) εναντιον ΑΔΣ(Μπραουχιτς,Χαλντερ)-Η μαχη του Σμολενσκ και οι σοβιετικες αντεπιθεσεις στην εξεχουσα της Γιελνα (10 Ιουλιου-2 Σεπτεμβριου 1941)
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΣΣΔ - (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)
Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ
Στη διαρκεια της μαχης του Σμολενσκ ο γιος του Ιωσηφ Σταλιν,λοχαγος Γιακομπ Τζουγκασβιλι παραδιδεται-Αποσπασματα απο το πρωτοκολλο της ανακρισης και οι δηλωσεις του στους γερμανους πολεμικους ανταποκριτες:"...Μεχρι σημερα η Αγγλια δεν βοηθησε κανενα..."
ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΤΟΥ 1941
Αρθρο του γερμανου δημοσιογραφου Γκερχαρτ Τιμ στο περιοδικο
Signal.Ο αρθρογραφος υπηρξε μεχρι της εναρξεως του γερμανοσοβιετικου πολεμου,22 Ιουνιου,ανταποκριτης στη Μοσχα και αφηγειται τις εντυπωσεις του απο την διαμονη του στην πρωτευουσα της ΕΣΣΔ.
ΗΛΘΑΝ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤ
Αρθρο του Αλφρεντ Γκερικ για την κατασταση στα τρια Βαλτικα Κρατη οπως δημοσιευθηκε στο περιοδικο Signal.Ο γερμανος ανταποκριτης ακολουθωντας τον γερμανικο στρατο, ηταν απο τους πρωτους δημοσιογραφους που επισκεφθηκαν τις βαλτικες χωρες και συνωμιλησε με πολλους απο τους ανθρωπους,οι οποιοι εζησαν σχεδον ενα ετος υπο την κυριαρχια της ΕΣΣΔ-Πως μπολσεβικοποιουν τα Σοβιετ τις χωρες που πεφτουν στα χερια τους-Η τρομοκρατια των δικτατορων της Μοσχας.
Και φυσικα τηλεγραφηματα των πρακτορειων ειδησεων για τις εξελιξεις στα πολεμικα μετωπα,αναλυσεις της παγκοσμιου καταστασεως κλπ.
Η ΦΥΣΗ ΓΥΡΩ ΜΑΣ
_______________
Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ
Μετατοπισμενοι Πολοι-Η Μεταβλητη Τροχια της Γης-Ο Περιστρεφομενος Φλοιος-Η Εξατμιση των Ωκεανων-Παγος και Παλιρροια.
Ο Παπαγος φροντησε "ο ιδιος" για την συλληψη του-ισως και με υποδειξη των Αγγλων-διοτι επρεπε μεταπολεμικα να εχει ως ευσημο-παρασημο μια διαμονη σε στρατοπεδο συγκεντρωσης.Το γεγονος συνεβη τον Ιουλιο του 1943,μετα την επιτυχημενη αποβαση των "Συμμαχων" στη Σικελια,οποτε ο Παπαγος-που δεν ηταν κανας βλαξ-καταλαβε "προς τα που φυσαει ο ανεμος".
Η διαμονη του στο Νταχαου,ως VIP κρατουμενου,μαζι με τους αλλους τρεις Ελληνες αξιωματικους: εμεναν σε ξεχωριστο καταλυμα,με θερμανση για τις κρυες νυχτες του χειμωνα,με χωρο για να παιζουν...ποδοσφαιρο,με συσσυτιο ιδιο με των γερμανων αξιωματικων,με αφθονα τσιγαρα και πολλες φορες ειχαν και ποτο.Εκ των βαθμων τους ειχαν δικαιωμα να μην παρεβρισκονται στο πρωϊνο προσκλητηριο ενω πολλες φορες τους επισκεπτονταν ο διοικητης και αλλοι γερμανοι αξιωματικοι του στρατοπεδου ακομα και των SS οπου και συζητουσαν για πολλες ωρες.(απο τα απομνημονευματα του πρωην καγκελαριου της Αυστριας,Κουρτ Σουσνικ).
Ο Σουσνικ,ο οποιος ηταν επισεις στο Νταχαου,λεει οτι για τους VIP τροφιμους οι γερμανοι διεθεταν και γυναικες...Επισεις λεει οτι ολες οι "μεγαλες προσωπικοτητες" κρατουμενοι εξεταζονταν απο τον γερμανο αξιωματικο γιατρο,εχοντας την ιδια ιατρικη φροντιδα με τους γερμανους του στρατοπεδου.Οι αλλοι τροφιμοι,οι ανωνυμοι,"οι πληβειοι",χρησιμοποιουνταν πολλες φορες για να επισκευασουν και να καθαριζουν τους εξωτερικους χωρους των καταλυματων των "υψηλων προσωπικοτητων".
Ποιος είναι πάλι αυτός ο Ιωάννης Διάκος ?
Στρατιωτικός ? Πολύ σκοτεινό πρόσωπο,πρέπει να είναι..
Να ήταν,μάλλον..
Πράγματι, δεν έχουνε καλό φωτισμό στη Μεγάλη Στοά, στην Αχαρνών...
Δημοσίευση σχολίου