7/8/17

Ένας πόλεμος στον Καύκασο για να σωθεί το σύστημα

του Σπύρου Χατζάρα

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2008 ο Τίμοθι Γκάιθνερ έβγακε την Λήμαν Μπρόδερς από την μπρίζα και μπήκαμε όλοι σε κρίση. Ο γιατρός του τραπεζικού συστήματος πριν την καταρρεύσει συνέστησε πάρτε έναν πόλεμο.
Η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης Μπούς έγιενμε την επίθεση του πράκτορα Σαακατσβίλι στην Νότια Οσετία, που είχε σαν στόχο έναν πόλεμο με την Ρωσία. Η δήλωσή του προέδρου των ΗΠΑ, ότι «η Νότια Οσετία και η Αμπχαζία αποτελούν μέρος του εδάφους της Γεωργίας», δεν άφησε καμιά αμφιβολία για τον χορηγό.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν τότε στον αμερικανικό και τον Κινεζικό Τύπο , η RAND Corporation , είχε υποβάλει στο αμερικανικό Πεντάγωνο, μια συγκλονιστική πρόταση. «Να προκαλέσει έναν πόλεμο, με μια «σημαντική ξένη δύναμη», σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η ύφεση και να αναθερμανθεί η αμερικανική οικονομία».
Η «πληροφορία» διέρρευσε σχεδόν αμέσως στους Κινέζους και τους Ρώσους από αγανακτισμένους ανώτατους Αμερικανούς αξιωματικούς, και στη συνέχεια έφθασε σε όλους τους «ενδιαφερόμενους», ιδίως στον αραβικό κόσμο.(Ιράν-Συρία).
Ο πρώτος πιθανός πόλεμος του σχεδίου της RAND Corporation ήταν αυτός κατά του Ιράν, που είχε πυρηνικές του φιλοδοξίες και οι σχετικές «φήμες» έστειλαν το πετρέλαιο στα 147 δολ. τον Ιούλιο του 2008.
Ο δεύτερος πιθανός πόλεμος ήταν εκείνος των «αγωγών» στον Καύκασο, που θα ενέπλεκε τη Ρωσία, και που «ναυάγησε» τελικά τον Αύγουστο.
Η Βόρεια Κορέα ήταν επίσης στόχος, παρότι η «κλίμακα» της χώρας , δεν θα ήταν αρκετή για τις απαιτήσεις της RAND., επειδή θα μπορούσε να εμπλέξει Κίνα και Ρωσία όπως και το 1950.
Η πυρηνική σύγκρουση Πακιστάν-Ινδίας ήταν επίσης στην ατζέντα.Επιχειρήθηκε η προπαρασκευή με την εισβολή των «μουσουλμάνων τρομοκρατών» που εκπαιδεύτηκαν από «σκοτεινές δυνάμεις», (Blackwater;) στο Πακιστάν.
Και φυσικά πάντα στην ατζέντα ήταν ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, που θα μπορούσε να οδηγήσει στο Ιράν και τη Συρία, αφού η Δαμασκός, που κατηγορείτο ότι υποστηρίζει τη διεθνή τρομοκρατία, είχε κατονομαστεί από τον Μπους ως «δύναμη του κακού».
Οι πληροφορίες αυτές ,σχολιάστηκαν και από τα γαλλικά μμε, που αποκάλυψαν την πρόταση της RAND Corporation , οποία διαπλέκεται με τα ιδρύματα Ford, Rockefeller, και Carnegie , να επενδυθούν 700 δις. δολάρια, ( όσα και για το σχέδιο Πόλσον), για να χρηματοδοτηθεί ένας πόλεμος που θα «αναζωογονούσε» στη συνέχεια τα χρηματιστήρια.

Όλα τα σημαντικά γεγονότα της 7η Αυγούστου θα τα βρείτε εδώ http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2017/08/7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες του 1945. Το ΚΚΕ από την επικοινωνιακή βάση του στο Λονδίνο διέδιδε ψευδώς ότι βρισκόντουσαν στην Φυλακή 60000 αγωνιστές.

Γυναικοκτονία. Ινδός στρατιώτης της Κοινοπολιτείας, αποκεφάλισε την Ελεηνίδα "φίλη του" και έριξε το κεφάλι της σε Πηγάδι στη Νέα ...