18/12/18

Δεκεμβριανά.Όταν οι Άγγλοι παρέδωσαν ως πρόβατα επί σφαγή τους δοσίλογους στην ΟΠΛΑ

18 Δεκεμβρίου 1944. Κατά την 16η ημέρα του Κόκκινου Δεκέμβρη, και ενώ 
η ΟΠΛΑ συνέχιζε βάσει σχεδίου τις εκτελέσεις στοχευμένων «αντιδραστικών», δόθηκε η διαταγή από την ηγεσία  του ΚΚΕ για την απαγωγή των Ομήρων. 

Τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, οι Άγγλοι κατέλαβαν το εργοστάσιο του Φιξ στην Συγγρού. Οι Ελασίτες υποχώρησαν αφήνοντας πίσω 20 νεκρούς. 
Από το Σύνταγμα Μακρυγιάννη βγήκαν δυνάμεις χωροφυλακής μαζί με βρετανούς αλεξιπτωτιστές, επί της οδού Δράκου και εκκαθάρισαν την περιοχή από τους κομμουνιστές τους οποίους απώθησαν πέραν του Αρδηττού ενώ αποκαταστάθηκε επαφή με τους Βρετανούς σου Φιξ. Πιάστηκαν περίπου 100 Ελασίτες αιχμάλωτοι. Αποκαταστάθηκε και η επικοινωνία με τις κυβερνητικές δυνάμεις στο Σύνταγμα. Οι κομμουνιστές στις 12.30 έριξαν 4 όλμους στο Σύνταγμα. Ο ΕΛΑΣ αμυνόταν στην πλατεία της Καλλιθέας και στο μέτωπο Νέο Φάληρο-Μοσχάτο-οδός Πειραιώς. 

Στις 2 το πρωί, οι κομμουνιστές επιτέθηκαν στις φυλακές Αβέρωφ, όπου κρατούντο 450 πολιτικοί κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων , οι πρωθυπουργοί Ράλλης και Τσολάκογλου, ο Διοικητής της Γενικής Ασφάλειας Μπουραντάς, 
ο διοικητής των Ταγμάτων Ασφαλείας Πλυτζανόπουλος, ο υποστράτηγος Γεώργιος Μπάκος και άλλοι. Η φρουρά αποτελείτο από 100 χωροφύλακες, μια διμοιρία Άγγλων Αλεξιπτωτιστών και από 28 «δοσίλογους» που είχαν συλλάβει οι Αγγλοι στην Κοζάνη και οι οποίοι αποχαρακτηρίστηκαν στις 17 Δεκεμβρίου. 

Οι Φυλακές Αβέρωφ ήσαν στη ζώνη ευθύνης της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας που είχε διώξει τους κομμουνιστές από τον συνοικισμό Κουντουριώτη, αλλά οι άγγλοι δεν επέτρεπαν στον Τσακαλώτο να διασχίσει την Λεωφόρο Αλεξάνδρας και έτσι  παρέμεναν στον Παναθηναϊκό.

Τελικά στις 14.00, περίπου 12 ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης του ΕΛΑΣ, δυο λόχοι της 3ηε Ορεινής υποστηριζόμενοι από 6 βρετανικά άρματα, ανέτρεψαν τους κομμουνιστές και άνοιξαν διάδρομο για να σωθεί η φρουρά και οι κρατούμενοι.

 Οι Άγγλοι μετέφεραν στο Παλιό Φάληρο 189 δοσίλογους. Πόσοι σκοτώθηκαν κανείς δεν υπολόγισε. Ένας αριθμός 59 νεκρών και εκτελεσμένων χωροφυλάκων είναι πιθανός. Φαίνεται ότι οι Άγγλοι τους ήθελαν όλους νεκρούς. 
Στις εκκλήσεις διά του ασυρμάτου του Άγγλου υπολοχαγού που διοικούσε την φρουρά, και τις οποίες τις άκουγαν όλοι, το Κέντρο επιχειρήσεων του απαντούσε να «κρατήσει» διότι δεν υπήρχε εφεδρική δύναμη και να μην αναμένει ενίσχυση . Του έλεγαν δηλαδή να παραδοθεί. 
Ο ΕΛΑΣ και η ΟΠΛΑ πάντως έπιασαν μερικούς από τους πολιτικούς κρατούμενους , (100–130) και στη συνεχεία τους εκτέλεσαν μαζί με τους χωροφύλακες που αιχμαλωτίστηκαν. Στο κεντρικό κτίριο των φυλακών, οι κομμουνιστές αιχμαλώτισαν το Μπάκο , και τους υφυπουργούς Γεώργιο Πειρουνάκη, και το συνδικαλιστή Νικόλαο Καλύβα. Τον Μπάκο τον σκότωσαν στο «Στεφάνι» στις 6 Ιανουαρίου 1945. Οι κομμουνιστές της ΟΠΛΑ τον έδεσαν από τα πόδια σε δυο άλογα τα οποία έτρεχαν αντίθετα και τον έσκισαν στη μέση, ενώ το πτώμα του βρέθηκε διαμελισμένο σε ένα πηγάδι στον Ασπρόπυργο. Τον Καλύβα τον εκτέλεσαν στις 24 Ιανουαρίου.

Η γνώμη μου είναι ότι ο Αγγλικό επιτελείο είχε συμφωνήσει με τον Πορφυρογένη στον όρο που είχε θέσει το  ΚΚΕ για παράδοση  στη "λαϊκή δικαιοσύνη"  των ταγματασφαλιτών.


Ο ΕΛΑΣ, που είχε κηρύξει τον πόλεμο και στους  Άγγλους επιτέθηκε και κατέλαβε τα ξενοδοχεία της Κηφισιάς Σεσίλ, Απέργη και Πεντελικόν, στα οποία διέμενε το προσωπικό της RAF. Αιχμαλωτίστηκαν συνολικά 50 αξιωματικοί και 500 σμηνίτες της RAF.

Έξω από την Αθήνα, ο Βελουχιώτης και ο Σαράφης επικεφαλής τεσσάρων Μεραρχιών του ΕΛΑΣ , (1η ,8η ,9η και 10η) έφτασαν στην Ήπειρο και επιτέθηκαν εναντίον του ΕΔΕΣ. Μέσα σε τέσσερις ημέρες νίκησαν τον ΕΔΕΣ που μέσω Πρέβεζας υποχώρησε με αγγλικά πλοία στη Κέρκυρα. 

Ο ΕΛΑΣ άρχισε να παίρνει μέτρα για τη δημιουργία «διαδρόμων ασφαλείας» για αποχώρηση προς το Βορρά, πράγμα που σημαίνει  ότι επί της ουσίας ΚΚΕ κα= και Άγγλοι είχαν συμφωνήσει για την εκκένωση της Αθήνας.

  ΥΓ. Οι τενεκέδες και ψεύτες απολογητές των κομμουνιστών αποκαλούν «ομήρους» τους αιχμαλώτους κομμουνιστές και Ελασίτες που τους έπιαναν οι Άγγλοι και τους οποίους προωθούσαν σε στρατόπεδα κρατουμένων (γερμανών) στην Β. Αφρική. (Ελ Τάμπα και Τομπρούκ). Οι κρατούμενοι Ελασίτες αιχμάλωτοι συνολικά ήσαν 5.000-6000. 

Όλα τα γεγονότα της 18ης Δεκεμβρίου θα τα διαβάσετε εδώ.....
 https://ta-mavra-nea.blogspot.com/2018/12/18.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, με το να παρουσιάζεις τους κομμουνιστές ως "κακούς" και τους υπόλοιπους ως "καλούς", δεν πετυχαίνεις τίποτα. Συνήθως η αλήθεια βρίσκεται στη μέση...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ

ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΞΕΣΤΕΣ ΜΑΖΕΣ

ΟΤΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΦΟΡΟΥ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥΣ , ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙ ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΑΥΤΟΙ ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ?


ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ 44-49 ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ

ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ 74

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΙΘΑΙΡΕΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ Η ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΛΑΤΖΗΔΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ .

ΟΣΟ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΝΙΚΗΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΩΣΙΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΗΣΑΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟΝ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ


ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΗΣΑΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕΤΑ

ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΗΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΟ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΗΣΑΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΡΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΒΕΒΑΙΑ

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΩΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΞΩΡΑΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑΧΑΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

ΕΝΩ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΩΣ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟΝ ΜΑΖΙΚΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΣΤΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟ 40 ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑΜΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΥΤΑ ΣΑΝ ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Η ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΑΧΑΤΕΣ

ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΑΤΩΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ


ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΣΠΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΝ ΑΤΙΜΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ

ΟΙ ΔΕ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΟΥΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΔΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΚΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΜΕ ΔΟΛΟ ! ΚΙΑΙ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ !

ΚΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΞΕΡΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ !!!

ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΑΦΟΥ ΗΣΑΝ ΒΕΒΑΙΟΙ ΣΤΟ

ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΟΙ ΓΚΕΡΙΛΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΑΤΩΝ ΟΧΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΙΑ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ