18/12/18

Έρχεται βροχή έρχεται μπόρα

Η νέα έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για το τρίτο τρίμηνο του 2018 , επιβεβαίωσε ότι η διεθνής οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ύφεσης και στασιμότητας. 
Η ατμομηχανή της παγκόσμιας ανάπτυξης, η Κίνα, βρίσκεται στο 1,6% από 1,7% το προηγούμενο τρίμηνο. Πιο απότομη ήταν η επιβράδυνση στην Ινδία. Από 1,8% κατέβηκε στο 1,5% . Ο Καναδάς περιορίστηκε στο 0,5% από 0,7% και η Ρωσία, στο 0,3% από 0,5%. 
Η Ιαπωνία κατέγραψε πτώση του ΑΕΠ της κατά 0,6%. Η Γερμανία συρρικώνθηκε κατά 0,2% και η Ιταλία είχε πτώση 0,1%. Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 αναπτύχθηκε, κατά 0,3%. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο 1%. 
Τη χειρότερη επίδοση σε τριμηνιαία βάση παρουσίασε η Τουρκία, που είδε το ΑΕΠ της να μειώνεται κατα 1,1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όλος ο καπιταλιστικός κόσμος προσπαθεί να διατηρήσει το σοβιετικό σύστημα της συνεχόμενης ανάπτυξης, δηλαδή όλο και περισσότερες πωλήσεις σμάρτφόουν, όλο και περισσότεροι τόκοι, όμως το σύστημα αυτό δεν μπορεί να συντηρηθεί άλλο, ή περνάμε σε μια οικονομία όπου συντηρούμε αυτά που έχουμε απόλυτη ανάγκη ή συνεχίζουμε στο σοβιετικό καπιταλιστικό βίο των ανέσεων και τον άιφόουν μέχρι το μεγάλο κραχ.

Ανώνυμος είπε...

Ίσα- ίσα το σοβιετικό μοντέλο ήταν το εντελώς αντίθετο από αυτό που λες, για αυτό και δεν άντεξε στον ανταγωνισμό... Ακόμη έχω μια ηλεκτρική σκούπα από τη Σοβιετία και δουλεύει μετά από τόσα χρόνια!

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...