4/8/19

Η Στοά του Λονδίνου έκανε το θαύμα της στις 4 Αυγούστου 1791

Ο θάνατος του Ιωσήφ Β και η διάσωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

 Ο αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Ιωσήφ Β΄,  πέθανε στις 20 Φεβρουαρίου του 1790 σε ηλικία 49 ετών. Πριν τον θάνατό του συνέταξε την επιτάφιο επιγραφή του που ανεφερε: «Ενθάδε κείται ο Ιωσήφ που απέτυχε σε ότι ανέλαβε». 
Τον διαδέχτηκε ο «Πεφωτισμένος» αδελφός του Λεοπόλδος. Κύρια έννοια του ήταν η αδελφή του Μαρία Αντουανέτα, που με το ξέσπασμα της Γαλλικής Επανάστασης, κινδύνευε άμεσα η ζωή της και του ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια. 
Ο Λεοπόλδος προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια από την Αγγλία.

Το σπίτι, στο οποίο εγινε η υπογραφή της σύμβασης
Υπό την πίεση του Λονδίνου και της Γαλλικής επανάστασης, και της Στοάς της Βιέννης , ο Λεοπόλδος αποσύρθηκε από τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο και η Αυστρία υπέγραψε στις 4 Αυγούστου 1791 στο Σιστόβ της Βουλγαρίας , μια συνθήκη ειρήνης με την Πύλη ,την οποία ετοίμασαν η Μεγάλη Βρετανία, η Πρωσία και η Ολλανδία. Το Κείμενο της Συνθήκης ήταν γραμμένο στα Γαλλικά και στα Τουρκικά. Η Πρωσία ως υποχείριο του Λονδίνου, απειλούσε να εισβάλει στην Αυστρία. Η Αυστρία αποκήρυξε οποιαδήποτε διεύρυνση εις βάρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και επέστρεψε το Βελιγράδι.
 Ο Λεοπόλδος συνέχισε τις διαπραγματεύσεις του για να βρει συμμάχους για επέμβαση στη Γαλλία, και συναντήθηκε με τον βασιλιά της Πρωσίας στις 25 Αυγούστου 1791

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορούσαν οι Άγγλοι να ελέγχουν την πρωσσια;

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσεις τη Στοά.