3/8/19

Οι Καθολικοί ,αγκαλιά με τους δολοφόνους του ΟΥΣΕΚΑ καταπατούν τους Ναούς των Ορθοδόξων στο Κόσσοβο

Ο Ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος του Κοσσυφοπεδίου Ντόντ Τζέρτζι Μπαρ και ο Αρχιεπίσκοπος Ζεφ Γκάσι μαζί με τους ιερείς του και μια ομάδα από πιστούς έκαναν Θεία Λειτουργία στα ερείπια του ορθόδοξου καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου, στους πρόποδες του φρουρίου Νόβο Μπρντο. 
Στη Λειτουργία των καταπατητών παραβρέθηκε και ο διευθυντής του Ινστιτούτου της Πρίστινα για την Προστασία των Πολιτιστικών Μνημείων Ισμέτ Χαιρουλάχου. Η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέφρασε «βαθιά απογοήτευση» για «την πρωτοφανή καταπάτηση της Σερβικής πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και του Ναού που χτίστηκε από τους Σέρβους ηγεμόνες». 
Πριν από δύο μήνες η Πρίστινα ανακοίνωσε ότι θέλει να αναστηλωσει τον Ναό σε τρίκλιτη βασιλική, αλλά η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία αντιτάχθηκε έντονα. αφού και στο πλαίσιο του σχεδίου Αχτισάαρι το Νόβο Μπρντο είναι σαφώς χαρακτηρισμένο ως Σερβικό μνημείο. Μετά την αποχώρηση των καθολικών οι ορθόδοξοι ιερείς έκαναν αγιασμό να καθαρίσουν το Ναό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μισή Γαλλία, για πρώτη φορά βάφτηκε μπλέ, αλλά η Λε Πέν δεν νίκησε.

  Η μεγάλη αποχή έπληξε περισσότερο τον Εθνικό Συναγερμό που συγκέντρωσε μόνο το 19,3% του 32% που πήγε στην κάλπη, ενώ οι δημοσκοπήσεις έφι...